Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Πανάκριβη, αναποτελεσματική, καταστροφική -- η ενεργειακή μεταστροφή σε ΑΠΕ, λένε οι Γερμανοί βιομήχανοι


http://www.br.de/nachrichten/bayerische-wirtschaft-energiewende-ist-ein-desaster-100.html
Αυτόματη μετάφραση εδώ.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών της Βαυαρίας θεωρεί την λεγόμενη Ενεργειακή Μετάβαση σε ΑΠΕ "καταστροφή", "πανάκριβη" και "αναποτελεσματική" στο να μειώνει εκπομπές CO2 (που αν το σκεφτείτε τόσο δα λιγάκι, σημαίνει ότι δεν μειώνει κατανάλωση καυσίμων -- κάτι που προκύπτει από κάθε μέτρηση που έχω δει).  Ο ίδιος Σύνδεσμος επισημαίνει ότι τα περί μείωσης της χοντρικής τιμής του ρεύματος (αυτό που πληρώνονται οι ηλεκτροπαραγωγοί) δεν τον ενδιαφέρει, αφού σε αυτήν την τιμή προστίθενται τα αντίστοιχα ΕΤΜΕΑΡ και άλλα πράσινα τέλη.

http://www.sueddeutsche.de/bayern/atomausstieg-wirtschaft-kritisiert-energiewende-1.3779189
Αυτόματη μετάφραση εδώ. Και φυσικά οι απόψεις αυτές αναδημοσιεύονται παντού. Με μόνη απάντηση από τους ...Πράσινους που αυτά τα λένε "προπαγάνδα".  Λες και ο υπερδιπλασιασμός της τιμής του ρεύματος, η μη μείωση εκπομπών CO2, και γενικά το αφήγημα των ΑΠΕ στην ηλεκτροδότηση της Γερμανίας να μην είναι δημόσιες πληροφορίες...

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά ένα απλό ξεφύλλισμα Γερμανικών εφημερίδων λέει αυτό που λέω από το 2010. Οι ΑΠΕ είναι μάπα. Και εμείς τις εισάγουμε, οι Γερμανοί τις εξάγουν.  Άντε μπας και τα πάρουν χαμπάρι οι Σταθάκης, Φάμελλος, και οι καραγκιόζηδες που τους πιέζουν να λένε αρλούμπες.

Από το τέλος του 2016, δείχνουμε ότι έχουμε ξεπεράσει του στόχους για ΑΠΕ. Αυτές που βάζουμε τώρα είναι για να κλέβουμε τον κοσμάκη και την βιομηχανία, υπέρ ΑΠΕτεώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: