Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τα αιολικά μειώνουν την ατμοσφαιρική υγρασία κοντά στο έδαφος


Αν πιστέψουμε τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη, θε γεμίσουμε την Ελλάδα με αιολικά (να τους πιστέψουμε, αυτό θέλουν οι ...Γερμανοί). Σε μέρη με πρόβλημα νερού (ή, για την ακρίβεια, εδαφικής υγρασίας), τα αιολικά μειώνουν την εδαφική υγρασία

http://news.erau.edu/headlines/wind-turbines-affect-humidity-over-crop-fields-new-uas-measurements-confirm/

http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15435075.2017.1334661?journalCode=ljge20

Από μία ιστοσελίδα/περιοδικό που φαίνεται να ασχολείται και να προωθεί πρασινάδες:  Τα αιολικά επηρεάζουν την υγρασία πάνω από εκτάσεις.

Το "απόρρευμα ανατάραξης" (wake turbulence, ή το "ανακάτεμα" του αέρα από τα πτερύγια μιας ανεμογεννήτριας αλλάζει την κάθετη κατανομή της κατάντη ατμοσφαιρικής υγρασίας και θερμοκρασίας, απομακρύνοντας υγρό αέρα που τείνει να είναι κοντά στην επιφάνεια και αντικαθιστώντας τον, ή ανακατέυοντάς τον με ξηρότερο αέρα που είναι σε ύψος ενδεικτικά 100 μέτρων από την επιφάνεια. Μετρήθηκε μείωση υγρασίας 3%. Το φαινόμενο παρατηρείται πιο έντονο με συστοιχίες αιολικών.

Αν σας ενδιαφέρει να ...στεγνώνετε λίγο το έδαφος, βάλτε αιολικά. Αν είστε αιολικός, προωθείστε το σαν μέσο μείωσης ...ασθενειών από αυξημένη υγρασία. Τα αμπέλια στην Νότια Ελλάδα θα έχουν λιγότερες προσβολές από μύκητες, αλλά θα ...ξεραίνονται πιο εύκολα.  Κάτι σχετικό είχε αναφέρει και ο καθηγ. Στουρνάρας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης το 2014.

1 σχόλιο:

nikos είπε...


ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ. CO2 & Κλίμα

https://www.youtube.com/watch?v=ugM_zPQAZEg&feature=youtu.be