Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Θα πα να βρω τον Μάουκα μαζί του να καλάρω, θα πάω να βγω στην Πάρο


Στην Πάρο σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2015... Ψήφισμα για την εγκατάσταση βιομηχανικών διαστάσεων αιολικών "πάρκων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα για τις ανεμογεννήτριες στο Δήμο Πάρου:

«Με την από 18-12-2014 Απόφασή του, ο Υπουργός ΠΕΚΑ (Α.Π. 177360), ανακάλεσε την πρώτη, από 23-12-2013 «Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων» (Α.Π. 172568), λόγω ακυρότητάς της εξ αιτίας της μη ανάρτησης της τελευταίας στο δικτυακό τόπο (aepo.ypeka.gr), όπως προβάλαμε στους νομικούς μας ισχυρισμούς.

Με τη νέα απόφαση, εγκρίνονται εκ νέου οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση γιγαντιαίου, βιομηχανικών διαστάσεων (περιοχές natura-βιοποικιλότητα) έργου αιολικών πάρκων στα νησιά Άνδρο-Νάξο-Τήνο-Πάρο, συνολικής ισχύος 218,5 MW (95 ανεμογεννήτριες ύψους 100 m η κάθε μία), διασυνδεόμενα μεταξύ τους με υποθαλάσσιο καλώδιο υψηλής τάσης 150 KV συνολικού μήκους 158,86 χλμ.

Οι τοπικές κοινωνίες των νησιών μας, οι δήμοι και η διοικητική μας περιφέρειεα, αγωνιζόμαστε ενάντια στην υλοποίηση του βιομηχανικού αυτού έργου διότι:
  1. Ανατρέπει τη βιωσιμότητα των νησιών μας.
  2. Ακυρώνει τα ήπια αιγαιοπελαγίτικα χαρακτηριστικά.
  3. Υποβαθμίζει ανεπανόρθωτα το αναγνωρισμένο διεθνώς νησιωτικό φυσικό μας περιβάλλον
  4. Τσιμεντοποιεί τεράστιες εκτάσεις γης καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, χωρίς αναστροφή και δυνατότητα αποκατάστασης, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά την κατείσδυση ομβρίων υδάτων εμποδίζοντας έτσι την τροφοδοσία του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.
  5. Παραβιάζει την καταγεγραμμένη από αιώνες πολιτιστική μας παράδοση και πολιτισμό, επιβάλλοντας νέους βιομηχανικούς όρους διαβίωσής μας.
  6. Πλήττει την τοπική οικονομία, ακυρώνοντας τους όρους νησιωτικής ανάπτυξης.
  7. Διαμορφώνει μεταναστευτικές συνθήκες των οικογενειών μας εξαιτίας του επαναπροσδιορισμού των νέων συνθηκών της λειτουργίας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας.
  8. Απαξιώνει τις αξίες της γης και των ακινήτων μας.
  9. Επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και στην οικονομία που στηρίζεται σε αυτόν και στην οποία επενδύουμε χρόνια καθημερινά.
  10. Αντιστρατεύεται την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης (κοινωνία-περιβάλλον-ανάπτυξη) προς όφελος του επενδυτικού και επιχειρηματικού και μόνο κέρδους.
Ο αγώνας μας θα καθορίσει τις τύχες μας!».

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 34/2015
 
Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος, τα Μέλη
 
Τα αιολικά "πάρκα" υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται. Επιδοτούνται από εμάς, μέσα από φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ (ΕΤΜΕΑΡ, τέλη διασύνδεσης, αυξημένα τιμολόγια) και δημόσια ή δημοτικά έργα "υποδομής".  Επιδοτούνται και με διάφορα ΕΣΠΑ. Ο βασικός λόγος που υπάρχουν αιολικά πάρκα είναι για να πουλάνε οι Γερμανοί ανεμογεννήτριες (το παραδέχθηκε και ο κύριος Ζήμενς).  Χρηματοδοτούνται από Γερμανούς, επίσης για να πουλάνε ανεμογεννήτριες.Έτσι, βελτιώνουν τα ισοζύγια εμπορικών συναλλαγών τους, και απασχολούν κόσμο σε Γερμανικά εργοστάσια.
 
Η "επένδυση" είναι να πάρουμε την άδεια για να την μεταπουλήσουμε στην ENEL. (τι λέω τώρα... μεταπουλημένη είναι...).  Το "να πάρουμε" είναι σχήμα λόγου. Θεωρούμε ότι την έχουμε, μας λείπουν κάτι διαδικαστικά, λεπτομέρειες.
 
Οι διάφορες ENEL αγοράζουν άδειες και βάζουν και λειτουργούν αιολικά, για να εισπράττουν τις επιδοτήσεις, που τις στέλνουν στα κεντρικά τους, και έτσι., στην περίπτωση πχ της ENEL, μειώνουν το κόστος του ρεύματος για τον Ιταλό καταναλωτή. Την πιο καλή εξήγηση αυτών των "οικονομικών" την έδωσε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας σε κάτι Έλληνες της ΤΕΡΝΑ που του κλαιγόταν για επιδοτήσεις στην Βουλγαρία.

Όσο για "ηλεκτροδότηση", ή "φθηνή" ή "καθαρή" ηλεκτροδότηση, ή ενεργειακή ασφάλεια, ξέρω, ξέρω, το 2050, εάν δεν έχουμε βάλει πολλά αιολικά στην Πάρο, θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας, και θα πνιγούν τα θαλασσόκεντρα στην Λάγγερη...  Βρε γελάνε και οι χάνοι με τις αρλούμπες σας...


 
Η φωτό της Πάρου (και Νάξου και Αντιπάρου) είναι από τον χάρτη της ΡΑΕ
Το απόκομμα του Capital.gr είναι από εδώ. Η μετοχική σύνθεση που παίρνει άδειες και τις μεταπωλεί σε ξένες εταιρίες που επιδοτούν έτσι τους δικούς τους καταναλωτές, με δικά μας λεφτά, και δική μας Γη, είναι από την ...ΡΑΕ.
Τα οικονομικά μια άδειας είναι καταπληκτικά. Τόσα δίνεις έτσι, τόσα αλλιώς, πενταροδεκάρες από εδώ και χάντρες σε επαρχιώτες από εκεί, και εισπράττεις πχ 172.
Οι επιστολές του στελέχους του κ. Κοπελούζου σε μερικές χιλιάδες Κυκλαδίτες είναι μνημεία ψευδούς, παραπλανητικής και καταχρηστικής διαφήμισης. Φτηνό, καθαρό ρεύμα... Μεγάααλεε...
Το τι κάνει ο καθένας για βιοπορισμό, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αλλά το τι έχει ο καθένας κάνει στην Ελληνική οικονομία για να τα αποκτήσει, θα έπρεπε να απασχολεί όσους πολιτικούς δεν είναι ...δικοί του. Ο Ιωάννης Σαμαράς πχ... σε Γερμανικά αιολικά και Γερμανικά φωτοβολταϊκά και αυτά του ...Ομίλου.  Η καλύτερη απόδοση στα ίδια κεφάλαια είναι οι αποζημιώσεις από διαγωνισμούς που χάνεις.  Μπααα... Καμία σχέση με τον Αντωνάκη και την ...Ευρωπαϊκή προοπτική του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: