Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν οι ειδήσεις επιβεβαιώνουν αυτά που έχει πει η ΡΑΕ το 2012 και ο ΑΔΜΗΕ το 2013... Να δούμε πότε θα το μάθουν και στο ΣτΕ

Το πιο ενδιαφέρον σε αυτή την ανάρτηση είναι ότι η ΡΑΕ έχει πει ευγενικά, αλλά το έχει πεί, από τον Νοέμβριο του 2012 ότι οι συνθήκες στην αγορά έχουν αλλάξει, και ότι έχουμε μάθει από την εμπειρία μας, ότι οι ΑΠΕ είναι χμμμ... εεεε.... γκούχου-γούχου... μάπα.  Ο ΑΔΜΗΕ το είπε λιγότερο ευγενικά, ένα χρόνο αργότερα. Μία από τις συνθήκες που δεν ανέφερε η ΡΑΕ ότι άλλαξαν, είναι ότι τα δικαιώματα άνθρακα που ήταν η δικαιολογία των ΑΠΕτεώνων, ...χάθηκε. Κεφαλικός φόρος είναι. Οι κεφαλικοί φόροι πραβιάζουν τα περί βιωσιμότητας, αειφορίας και Δημοσίου συμφέροντος, που θα έπρεπε να ενδιαφέρουν το ΣτΕ. Οι ειδήσεις τα έλεγαν αυτά πριν το 2012, και τώρα επιβεβαιώνουν την ΡΑΕ και τον ΑΔΜΗΕ.  Ακούει κανείς στο ΣτΕ;  Άααα... ξέχασα... Δεν ασχολείται με την ουσία το ΣτΕ.
 
Η ίδια η ΡΑΕ λέει ότι άλλαξαν οι συνθήκες και έμαθε καινούργια πράγματα από τότε που έδωσε άδειες. Και ότι χρειάζεται ενεργειακός σχεδιασμός, που προφανώς δεν υπήρχε όταν έδωσε τις άδειες. Η ΡΑΕ τα λέει.


http://www.bloomberg.com/news/2014-09-21/merkel-s-taste-for-coal-poised-to-upset-130-billion-green-drive.html

http://notrickszone.com/2014/09/24/eike-german-power-grid-more-vulnerable-than-ever-on-the-brink-of-widespread-blackouts/

Προτάσεις της ΡΑΕ για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, Νοεμβ. 2012
Συνοδευτική ανάλυση της ΡΑΕ

ΑΔΜΗΕ, Οκτ. 2013, Μελέτη Επάρκειας Ισχύος (σελ. 40, 50 και 51)

Το ΣτΕ δεν ασχολείται με ειδήσεις, αλλά θα έπρεπε κάποιος να τους στείλει την περίληψη αυτών των τριών επισήμων εγγράφων της ΡΑΕ και του ΑΔΜΗΕ.  Που επιβεβαιώνονται από τις ειδήσεις για την Γερμανία:


Όπως είπε και η ΡΑΕ, το 2012, οι πολλές ΑΠΕ, λόγω προνομιακής και υποχρεωτικής τους παρουσίας, επιδοτούνται αδρά, ρίχνουν την Οριακή Τιμή Συστήματος (την "χοντρική τιμή του ρεύματος") εκτοπίζοντας το αέριο που έχει υψηλό μεταβλητό κόστος. Αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτροπαραγωγή από αέριο γίνεται εντελώς ασύμφορη. Παράλληλα επειδή οι ΑΠΕ δεν υποκαθιστούν την πραγματική ηλεκτροπαραγωγή, και επειδή το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα τους είναι ...διακοσμητικό, για να έχουν ρεύμα οι Γερμανοί φυσικά καίνε κάρβουνο και λιγνίτη. Το κλείσιμο κάτι πυρηνικών ουδέποτε αντικαταστάθηκε από ΑΠΕ, και οι ΑΠΕ κατέστρεψαν και αυτή την ηλεκτροπαραγωγή από αέριο, που αν και φτηνότερο από την Ελλάδα, είναι ασύμφορο (με ΑΠΕ) στην Γερμανία! Το δια ταύτα:  Πανάκριβο ρεύμα λόγω ΑΠΕ, αλλά ηλεκτροδότηση από κάρβουνο και λιγνίτη.   Το λέει και η ΡΑΕ, από το 2012, το λέει, σας το ορκίζομαι.  Με περίπου αυτά τα λόγια. Η ΡΑΕ έχει και τόσα δα λίγη διαπλοκή από αεριάδες, μην κρυβόμαστε, αλλά το λέει (αφού βλάπτονται οι αεριάδες από τις ΑΠΕ, όπως δεν έχω βαρεθεί να λέω:  Η ηλεκτροδότηση με αέριο είναι απόλυτη τρελή ανωμαλία, αλλά γίνεται πιο ακριβή με ΑΠΕ, παρά χωρίς ΑΠΕ).


Οι ΑΠΕ δεν είναι μόνο άχρηστες, ηλεκτροδοτικά, είναι και βλαπτικές. Κάνουν τα δίκτυα ασταθή. Όσο είναι ασήμαντες, δεν ενοχλούν, αλλά όταν έχει πολλές... "eine nationale Katastrophe -- Deitschland opfert der Energiewende". 

Ναι καλοί μου άνθρωποι, το είπε στα Ελληνικά και ο ΑΔΜΗΕ:


Τα κατά 90% άχρηστα και τυχαία και μεταβλητά -- στοχαστικά -- αιολικά (96% άχρηστα λέει η E.On) γίνονται προβληματικά για την σταθερότητα του δικτύου, ακριβώς επειδή έχει και πολλά μεταβλητά φ/β. Και απαιτούν σπάταλες μονάδες αερίου ανοιχτού κύκλου που δεν έχουμε.

Κάθε εισήγηση, μελέτη, αδειοδότηση των αιολικών απατεώνων αναφέρει Μεγαβάτ, ρύπους, ηλεκτροδότηση. Είναι 100% ψέματα.  Άντε... 90-95% ψέματα. Μην ξεχνάτε... Τα αιολικά και οι ΑΠΕ, εν γένει, δεν μειώνουν ρύπους. Δεν ηλεκτροδοτούν. Δεν μειώνουν ρύπους. Δεν είναι αξιόπιστα. Είναι βλαπτικά. Αλλά είναι ...φιλικά προς το περιβάλλον της τσέπης των λαμογιών που τα προωθούν.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καταλαβαίνεις ότι τώρα που θα μπει το καλώδιο στα νησιά του Αιγαίου, όλ'αυτά θα τα ξεχάσει η ΡΑΕ, έτσι;;;;Συγχαρητήρια για το έργο σου, εδώ και 2-3 χρόνια που σε παρακολουθώ, μου άνοιξες τα μάτια.Εύγε, και καλό κουράγιο Δον Κιχώτη............

nikos είπε...

Xορτάσαμε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ και αηδιάσαμε από ΑΝΗΘΙΚΗ νομιμότητα....


http://ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni%5B524%5D=3327&language=el-GR

archaeopteryx είπε...

νομίζω ότι οι αιολικοί περιμένουν το καλώδιο για να φυτέψουν τα αιολικά τους

Ανώνυμος είπε...

http://oikologein.blogspot.gr/2014/10/blog-post_72.html