Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

The Times: Αυξάνεται η αμφισβήτηση της Ανθωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής και χάνεται η στήριξη για τις ΑΠΕ


http://www.thetimes.co.uk/tto/environment/article3872989.ece

Για μένα, η είδηση είναι ότι επιτέλους έφυγε από τα blogs και είναι θέμα στα μεγάλα ΜΜΕ.

Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια και οι παράγοντες που το επηρεάζουν είναι ο Ήλιος, η τροχιά της Γης, οι τεκτονικές δραστηριότητες, η κοσμική ακτινοβολία, και τέτοια ασήμαντα.  Η ζωή στην Γη σίγουρα αλληλεπιδρά (κυρίως τα κυανοβακτηρίδια και τα φυτά), και αν θέλετε να αισθάνεστε σημαντικός(ή) ίσως και ο άνθρωπος. Αλλά η επιρροή του ανθρώπου είναι τάξεις μεγέθους πιο ασήμαντη... Ό,τι και να λένε οι πληρωμένες Οικολογικές Μ.Κ.Ο.

Το παραμύθι  για το "Κλίμα" προωθείται από πλέγμα συμφερόντων που έχουν σχέση είτε με φορολογία, είτε την καταστολή της κατανάλωσης ενέργειας, είτε την συνειδητή αύξηση του κόστους της ενέργειας, είτε την προώθηση του αερίου, είτε την χρηματοδότηση νέων πυρηνικών, είτε για γεωπολιτικά (αχ αυτοί οι Κινέζοι με το βρώμικο κάρβουνό τους), είτε για μερκαντιλιστικά, είτε από άνεργους traders  και συμβούλους δικαιωμάτων CO2, είτε από άγνωστους κλιματολόγους που ήθελαν να αγοράσουν γραβάτες, είτε από νέας μορφής ψυχοπάθειες.

Και για κακή τύχη όλων των Νοστράδαμων, οι πάγοι δεν έλιωσαν όπως προέβλεπαν πριν 5 ή 15 χρόνια (απεναντίας έχουμε ρεκόρ αύξησης πάγων και Βόρεια και Νότια), μάλλον ρεκόρ ησυχίας έχουμε στους τυφώνες (που άλλα μάς έλεγαν), και η Γη μάλλον ...δροσίζεται τα τελευταία 15 χρόνια. Στην εικόνα. αριστερά, πάνω, τα τελευταία 10.000 χρόνια (φαίνεται και το θερμοκήπιο) και κάτω τα τελευταία 400.000 χρόνια (φαίνονται, δεξιά τα τελευταία 10.000 χρόνια)

Ό,τι και να κάνει το κλίμα της Γης, οι ΑΠΕ δεν έχουν σχέση με το κλίμα.  Είναι ενεργειακά ασήμαντες, δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, ούτε εξοικονομούν σημαντικά καύσιμα, επομένως δεν μειώνουν CO2.  Αλλά άριστες στο να ακριβαίνουν το ρεύμα  (χρόνια τώρα, μάθαμε από την Γερμανία και όχι μόνο).

Αριστερά, το Γερμανικό τέλος ΑΠΕ, ή ΕΤΜΕΑΡ.  Η Γερμανική βιομηχανία επαναστατεί κατά της Πρασινάδας που εκτινάζει το κόστος του ρεύματος.

Και, όπου μπαίνουν, ενοχλούν του σκοτωμού, @#Γ%rq! Το ότι σκοτώνουν πουλιά και νυχτερίδες δεν το πιάνω καν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: