Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μηνάς Καφάτος: "Οι ΑΠΕ χρηματοδοτούνται, η λειτουργία τους επιδοτείται και είναι τζάμπα". Χαχαχαάααχάαχα!

Το διαμάντι του τίτλου είναι Έλληνα αστροφυσικού από την Καλιφόρνια, που πιστεύει και μάς παροτρύνει να πάμε σε ΑΠΕ για την επίλυση των ενεργειακών μας. Το τσάμπα κύριε αστροφυσικέ το έχουμε μάθει, και το έμαθε και η Καλιφόρνια. Τσάμπα οι ΑΠΕ, αλλά πληρώνονται πολύ ακριβά, δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, ποτέ και πουθενά, όπου μετρήθηκαν δεν υποκαθιστούν καν συμβατικά καύσιμα, και υπάρχουν μόνο για τις επιδοτήσεις και μόνο επειδή επιδοτούνται. Σαν κάτι αστροφυσικούς που έγιναν κλιματολόγοι και δεν ξέρουν διαφορά μεταβλητού κόστους από το συνολικό κόστος. (Αλλά και ο Κάπρος είχε το κουσούρι...)

Να τι έχει κάνει η Καλιφόρνια, ενεργειακά, και με τις ΑΠΕ της:

Η Καλιφόρνια είναι τίγκα στην Πράσινη ρητορική, αλλά ηλεκτροδοτείται από αέριο (55%) , πυρηνικά (15%), υδροηλεκτρικά (13%),εισαγωγές από ρεύμα από κάρβουνο και λίγο πυρηνικό από γείτονες  (25%) γεωθερμία (11%) και, κρατιέστε; αιολικά και φωτοβολταϊκά κατά 3%!  (Το άθροισμα είναι πάνω από 100% γιατί παράλληλα "εξάγει" κιόλας). http://www.realclearenergy.org/charticles/2012/01/30/california_must_import_one-quarter_of_its_electricity.html και σε δική μου περίληψη, εδώ.

Η ίδια η Καλιφόρνια είναι ψιλοχρεοκοπημένη, και η Πρασινάδα της έχει να κάνει, με Πράσινους ΟΤΑ να βραβεύονται για να ψωνίζουν Πράσινα. Τα είχα γράψει εδώ. Η Πρασινάδα πληρώνεται, αλλά δεν ηλεκτροδοτεί.

Τα αιολικά της είναι όσο πρόβλημα, όσο οπουδήποτε μπαίνουν αιολικά. Δεν υπάρχουν όταν τα χρειάζεσαι.  http://wattsupwiththat.com/2012/08/09/wind-power-not-coming-through-for-california-power-alert-issued-by-the-caiso/, και σε διασκευή αρχαιοπτέρυγα εδώ.

Όσο για τον Μηνά Καφάτο, ενώ φαίνεται συμπαθής στα αστροφυσικά, του, στα ενεργειακά και οικονομικά είναι επιεικώς πράσινος αρλουμπολόγος παπαγάλος. Τα λεφτά για αυτόν προφανώς φυτρώνουν σε δέντρα. Μάλλον ψάχνει κάτι να κάνει στην Ελλάδα, και απαγγέλλει ποιήματα μπας και συγκινήσει τον Φούχτελ.

Όσο για τις πετρελαϊκές εταιρίες, που λέει ο τύπος ότι "κάτι ξέρουν", μία που ξέρω τις έθαψε τις ΑΠΕ...

1 σχόλιο:

Αντκαν είπε...

Αρχίσαν πάλι τις αιολικές μ@λακίες στην "Ε", ευρώ θέλουν, βλέπε Μ.Κ.