Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Κι άλλη τρύπα...

Τρύπα στις Ελληνικές Τράπεζες... Άκουσα (μη διασταυρωμένο) αριθμό, περί τα 100 δις ευρώ. Από μη εξυπηρετούμενα δάνεια ιδιωτών και εταιριών.  Αυτό είναι πάνω και πέρα από τις τρύπες του PSI. Δεν ξέρω εάν είναι πριν από τα νέα "μέτρα", ή εάν συνεκτιμά και τα μέτρα. Μάλλον το πρώτο. Είμαστε στο σπιράλ της κατάρρευσης.

Αν οι "Ευρωπαίοι" δεν δουν την οικονομική πραγματικότητα, θα παραμείνουμε ζόμπυ, που μας κρατάνε (κυριολεκτικά) εν ζωή με τεχνητά μέσα, μέχρι να ...εξαϋλωθούμε.  Η οικονομική πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που μας πούλησαν με βερεσέ (και οι τράπεζες που ΤΟΥΣ χρηματοδότησαν), έχουν χάσει λεφτά. 4,5,10,20 ξένες εταιρίες και άλλες τόσες ξένες τράπεζες.

Δεν μπορεί να μην το ξέρουν. Για να το ξέρω εγώ, το ξέρουν και αυτοί, οι ξένοι. Ή δεν τους βολεύει, ακόμα (μάλλον αυτό το περιβόητο firewall αποδείχθηκε μαϊμού), ή είναι και αυτοί στην αρχή σπιράλ κατάρρευσης και δεν ...θέλουν, ή περιμένουν να τελειώσει η εκκαθάριση εν λειτουργία και, τότε, θα μάς αφήσουν να αναπαυθούμε.

Όσο για τις Ελληνικές Τράπεζες... Δώστε κι άλλα Πράσινα Δάνεια, κι άλλες τσάμπα επισφάλειες...

10 σχόλια:

KostasK είπε...

Μάλλον κι αυτοί είναι στην αρχή της κατάρρευσης και τραβάνε άλλα ζόρια εκτός απο εμάς. Το οτι η κατάρρευση θα είναι γενική φαίνεται εδώ και 5 χρόνια σχεδόν. Βαδίζουμε σε αλλαγή παγκοσμίου οικονομικού μοντέλλου. Μια παγκόσμια οικονομία χωρίς ανάπτυξη είναι μια δυστοπία που δύσκολα μπορεί να την φανταστεί κανείς.
Γι αυτό φυτρώσαν παπαριές καμαρωτές σαν την "πράσινη ανάπτυξη". Σίγουρα δεν ήταν εφεύρεση του Τζέφρυ.

spiral architect είπε...

Αναρωτιέμαι μιας και το δημόσιο χρέος νομοθετημένα πλέον (μέσω τρόικας) γίνεται ιδιωτικό, τι θα τα κάνουν οι τράπεζες έχουσες μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα σπίτια που θα κατασχέσουν, τι θα τα κάνει η εφορία τα σπίτια που θα κατασχέσει.

Και να είναι το σπίτι στην Ίο, στη Σαντορίνη ή στη Χαλκιδική, πάει καλά, πιθανόν να αγοραστεί από κάποιον κρυόκωλο Γερμανό με πέδιλα και κάλτσες.

Το κατασχεθέν διαμέρισμα στην πολυκατοικία στα Άνω Λιόσια, στον Εύοσμο και στα Ζαρουχλέικα σε ποιον θα το πουλήσουν;

Λεφτά θέλουν, δεν θέλουν μπετά, ντουβάρια και μπάρμπεκιου ...

spiral architect είπε...

Αν κάποιοι λοιπόν λένε ψέμματα, πρέπει να τους περάσουμε από τον νέο ανιχνευτή ψεύδους.
Αν μη τι άλλο θα γελάσουμε βγάζοντας συμπεράσματα.

Ανώνυμος είπε...

@spiral
Τους αρκεί να μην εχεις ΕΣΥ...

και στο κατω κατω ας τα παρουν ..αφου δεν τον νοιαζει τον ελληνα.
....μου φαινετε οτι λεφτα υπαρχουν σε πολλους και ειναι 1-2 εκατομ. μ@#$κες που φωναζουν...δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως...
ThW

spiral architect είπε...

Το ότι "λεφτά (και βέβαια λίπος να καεί) υπάρχουν" είναι γνωστό.
Το πρόβλημα όμως που ανακύπτει είναι ότι κατά την εκκαθάριση θα μείνουν στο παγκάκι εγώ και άλλοι πολλοί σαν κι εμένα, που δεν χρωστούν πουθενά, αυτοί που έχουν μόνο ένα σπιτάκι (ίσως από τον πατέρα τους, ίσως από την τράπεζα αλλά ξεχρεωμένο) και χωρίς άλλα χρέη στις τράπεζες, γιατί τόσα χρόνια έκαναν χρηστή διαχείριση και σκεπάζονταν όσο έφτανε η κουβέρτα τους.

Όλοι οι άλλοι π.χ. ο κύριος που έχει λίπος να κάψει, είτε γιατί έχουν 4-5 κτίρια και 50 διάσπαρτα στρέμματα γης, ή άλλα "μαύρα" σε θυρίδες, μετά την εκκαθάριση όλο και κάποιο κεραμίδι θα τους μείνει για να στρώσουν να κοιμηθούν.

Κοινώς μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά και γι' αυτό δεν επικροτώ το "καλά να πάθετε ρε, που ψηφίσατε ΒαγγοΣαμαροΡημάδ, θα σας πάρουν το σπίτι, που δεν σας πήρε ο Τσίπρας και η Παπαρήγα".

Ξέρω ότι πρώτα θα την πληρώσω εγώ.

Σύνθημα γραμμένο σε παγκάκι στον Εθνικό Κήπο: "Μην καταστρέφετε τα παγκάκια. Είναι τα μελλοντικά μας σπίτια".

Ανώνυμος είπε...

Αχ! σε μενα τα λες??
Αλλα εγω σε παγκακι δεν παω..
ThW

nikos είπε...

spiral architect.. είναι όλα άχρηστα απο ραδιενεργή τέφρα των λιγνιτών χιχχι

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις "Τρύπα στις Ελληνικές Τράπεζες..."
Επειδή από οικονομικά δεν ξέρω και πολλά, αυτό το ποσό που αναφέρεις ως "τρύπα" των Ελληνικών τραπεζών προκύπτει από το πόρισμα της Black Rock;
Αναφέρεσαι στα Δάνεια 230 εκατ. για ΔΕΠΑ και ΔΕΗ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανειων;
http://www.nomisma.com.cy/el-gr/greece/52/11665?pgn=0
Μήπως τα πράσινα δάνεια δίνονται από ειδικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό ταμείο που δεν επηρεάζουν τα λοιπά οικονομικά δεδομένα της χώρας;

archaeopteryx είπε...

δεν έχω λεπτομέρειες αν περιλαμβάνονται τα 230 εκατ. στα 100 δις. 230 εκατ είναι 0,23 δις. Δεν νομίζω, αυτά που έχει το λινκ που παραθέτεις είναι άσχετα με το θέμα. Τα δάνεια για ΑΠΕ που έχουν δώσει οι εμπορικές τράπεζες, είναι δικά τους στοιχεία ενεργητικού (οσονούπω επισφαλή).

aldebaran είπε...

Κάναμε μια τρύπα..... μες στην τρύπα