Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ορδές των ηλιθίων


Αν τα μισά από όσα λέω, εδώ και 3-4 μήνες, για τις Α.Π.Ε., είναι αλήθεια, το ερώτημα του ανώνυμου σχολιαστή είναι φλέγον:

«Γιατί επιμένει η κυρία Μπιρμπίλη»;
Την εντελώς μη διπλωματική αλλά αληθινή απάντηση, την έδωσε ένας Γερμανός (που από τα λεγόμενά του, δεν έχει μεγάλη εκτίμηση για τα αιολικά):

«Το 1991, η Κυβέρνηση του Helmut Kohl πέρασε ένα νόμο στην Γερμανία (Power Feed-in Act), που αργότερα τροποποιήθηκε από τον Σοσιαλιστικό-Πράσινο Συνασπισμό του Schoeder και έγινε ο Νόμος EEG (Energy Feed-in Act). Ο νόμος αυτός υποχρέωνε εταιρίες παροχής ηλεκτρισμού, να αγοράζουν ρεύμα από ΑΠΕ σε εξωφρενικές τιμές, που όμως μπορούσαν να μετακυλήσουν στον καταναλωτή. Αυτός ο Νόμος έγινε μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγές της Γερμανίας (έτσι τον απεκάλεσε με χαρά ο Σοσιαλιστής Υπουργός Περιβάλλοντος Michael Mueller του SPD). Ο νόμος αυτός εξήχθη σε 46 χώρες, παγκοσμίως, αφού “υπάρχουν ορδές ηλιθίων ανθρώπων, που δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα”». (Αχ Τίνα, αχ Τίνα, για μας λένε… για σένα και το αφεντικό σου δηλαδή, εγώ από την αρχή φωνάζω ότι πρόκειται για απάτη)

«…Τα βατόμουρα και τα άγρια μανιτάρια, και οι άγριες φράουλες είναι όλα τσάμπα, αλλά αν πας να τα αγοράσεις είναι πανάκριβα, γιατί κάποιος πρέπει να τα βρει και να τα μαζέψει. Το ίδιο και με την αιολική και την ηλιακή «τσάμπα» ενέργεια. Το μάζεμα είναι ακριβό, και η χρήση, στην πράξη, με δεδομένη την μεταβλητότητα της διαθεσιμότητάς τους και την αδυναμία αποθήκευσης, ακόμα ακριβότερη.

Στην πλούσια και οικολογολατρική Γερμανία με τις γενναίες επιδοτήσεις για ΑΠΕ και εγχώρια βιομηχανία ΑΠΕ, το αιολικό ρεύμα κοστίζει 0,089 €/kWhr, το ρεύμα από πυρηνικά ή λιγνίτη 0,024 €/kWhr και από λιθάνθρακα 0,03 €/kWhr».
Στην Ελλάδα, έχουμε καιρό να δούμε επίσημες τιμές, αλλά την τελευταία φορά, ο από λιγνίτη κόστιζε 0.035 €/kWhr, και από αιολικά 0,1 έως 0,25 €/kWhr…

Το πλήρες άρθρο στο http://multi-science.metapress.com/content/51236465258m7747/?p=7155c2d41dfe4c2d84b7f8bfb41b4040&pi=5

ή στο http://www.scribd.com/doc/88106167/Fulltext-2-Energy-is-the-Key-Renewable-Energy-Problems-in-Germany

και το http://www.scribd.com/doc/88105989/Fulltext-1-Barriers-to-Large-scale-Renewable-Energy-Generation

Η πρώτη φωτό είναι από εδώ (με λίγες αλλαγές). Μαντέψτε ποιοί είναι οι «ορδές των ηλιθίων» αυτόν τον καιρό.

6 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Ηλιθιοι μεν,αλλα με ειδικοτητα στο να δημιουργουμε, υπεραξιες που εκμεταλλευονται αλλοι.Πως το λενε αυτο;

Ανώνυμος είπε...

Χρήσιμοι ηλίθιοι ζάχαρη

nikos είπε...

http://www.presseurop.eu/en/content/article/345571-green-revolution-will-cost-you

Ανώνυμος είπε...

Να πάτε να δείτε την διαφήμιση του Πράκτικερ. 7.500 ευρώ έσοδο τον χρόνο έχουν από φωτοβολταϊκά. Ποιός τα πληρώνει τα 7.500?

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοί μέσα στην αλαζονεία τους είναι ειλικρινείς. Το λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος, είμαστε ηλίθιοι.

nikos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=YtVrcuR5jJ4&feature=related