Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τι έλεγαν οι κλιματολόγοι το 1975


Τα πιστεύετε αυτά που σας λέει η Greenpeace και η ΥΠΕΚΑ, και η τηλεόραση; Ότι έρχεται το τέλος του κόσμου; Από το 1975 σερβίρουν παραμύθια. Μόνο που τότε, δεν ζεσταινόταν ο πλανήτης, αλλά ...κρύωνε. Και επειδή εδώ και 3-4 χρόνια ο πλανήτης πάλι ...κρυώνει, και επειδή φέτος τον χειμώνε είχαμε ρεκόρ χιονοκάλυψης και κρύου, οι κλιματολάγνοι είναι σε πανικό, και ήδη ψελλίζουν ότι ο πλανήτης κρυώνει, επειδή ...ζεσταίνεται! Και το 1975, εν μέσω πετρελαϊκής κρίσης, ήταν πρωτοσέλιδο και είχαν βγεί βιβλιαράκια, ότι θα πεθάνουμε από το κρύο και την πείνα και το πετρέλαιο τελειώνει μέχρι το 1995... Διαβάστε άθρο στο Newsweek της εποχής, ή κλικ στα παρακάτω:


Η φρασεολογία ήταν ίδια και απαράλαχτη με την σημερινή, απλά προέβλεπε πάγους: Οι επιστήμονες ήταν ομόφωνα σύμφωνοι, η θερμοκρασία είχε ανέβει 1 βαθμό Φαρενάϊτ (μισό βαθμό Κελσίου) από το 1880, αλλά έπεφτε ραγδαία από το 1950 έως το 1970. Θα καταστρεφόταν η παγκόσμια γεωργία, θα πεθαίναμε της πείνας, είμαστε (τότε) λίγους μόνο βαθμούς πάνω από την περίοδο των παγετώνων, είχαν αλλάξει τα βαρομετρικά, οι πολιτικοί έπρεπε να κινητοποιηθούν... Μα δεν σας θυμίζει κάτι;

Ή μας αρέσει να μας φοβίζουν και μερικοί το εκμεταλλεύονται, ή, δουλειά δεν έχει ο διάολος, κλπ.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο χειμώνας που πέρασε είχε ρεκόρ κρύου σε όλο το βόρειο ημισφαίριο και η παρατεταμένη κάλυψη με χιόνια ήταν πρόβλεψη για δροσερό καλοκαίρι από το φαινόμενο αντανάκλασης τους ήλιου από την άσπρη επιφάνεια

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/weather/article6975867.ece

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν κυνηγάει η Μπιρμπίλη τους τσιμεντάδες για το CO2?

Ανώνυμος είπε...

η απάντηση βρίσκεται στην φράση:
"present state of science" η οποία αποτελεί "Constraint" η περιορισμός (αν το μεταφράζω σωστά)

Έτσι ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η επιστήμη. Όπως γράφεις έχει διακυμάνσεις η θερμοκρασία και ανάλογα την χρονιά που κοιτάς, κάνεις τις ανάλογες προβλέψεις. Άλλοτε παγώνεις και άλλοτε λειώνεις....

Σήμερα θα λέγαμε πως θα "λειώσουμε" στο μέλλον...
Ναι-Οχι!!! θα το δούμε στο μέλλον

http://hadobs.metoffice.com/hadcrut3/diagnostics/comparison.html

Πάντως, η συνολική εικόνα έχει σημασία και σε αυτήν πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας. Αν χιόνισε περισσότερο η αν αυξήθηκε η θερμοκρασία φέτος, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία...


Μαλλον δουλειά δεν έχει ο διάολος...


sawas

nikos είπε...

αυτό το παιχνιδάκι με την αλλαγή του κλήματος ..μειαζη με το παιχνίδι .. πετάει ο γάιδαρος .. πετάει λένε οι ανόητοι

Ανώνυμος είπε...

Η τηλεόραση παίζει τον πιο βρωμερό ρόλο σε όλα τα θέματα. Αν δείχνει τις 2000 ανθρωποκτονίες που γίνονται κάθε μέρα θα πιστέψουμε ότι όλος ο πλανήτης αυτοκτονεί.

Κάπου σήμερα έχει ακραία καιρικά φαινόμενα. Αν τα δειχνει κάθε μέρα θα πιστέψουμε ότι ήρθε το τέλος του κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ!

nikos είπε...

υπαρχει και το... chemtrans .και κάνει την δουλεία του ..

nikos είπε...

Ανωνημε 9:03 π.μ... είναι δυνατόν ..το προσπαθεισα ως θεσμικά από το 1994 ..με πενιχρά και μηδενικά αποτελέσματα . μετά την Μ.Θασερς . βλέπεις μέσα όλοι σαν σκατά .. Παπατζης ,Καραμανλης ,Μητσοτακης .. είναι δυνατόν ...

Ανώνυμος είπε...

Δώδεκα θαλάσσιες περιοχές της χώρας προκρίνονται ως υποψήφιες για την χωροθέτηση θαλάσσιων αιολικών πάρκων. Είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οι περιοχές: Άη Στράτη, Αλεξανδρούπολη, Θάσο, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Κρυονέρι, Κύμη, Λευκάδα, Λήμνο, Πεταλιοί, Σαμοθράκη, Φανάρι.

Η ...
προκαταρκτική χωροθέτηση των περιοχών ενδιαφέροντος των θαλάσσιων αιολικών πάρκων παρουσιάστηκε σήμερα σε ενεργειακούς φορείς, εταιρείες, εκπροσώπους Υπουργείων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Σύμφωνα με το νόμο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που ψηφίστηκε πρόσφατα, για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα απαιτείται η προκαταρκτική αδειοδότηση των περιοχών ενδιαφέροντος επί των οποίων θα γίνουν στη συνέχεια οι αναλυτικές μελέτες και η διαδικασία εκπόνησης Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Μέσα από τη διαδικασία αυτή θα καθοριστεί η ακριβής θέση των θαλάσσιων αιολικών πάρκων, η θαλάσσια έκταση που καταλαμβάνουν και η μέγιστη εγκατεστημένη ισχύς. Οι περιοχές αυτές σύμφωνα με τον ίδιο νόμο (συνολικά 274 τετραγωνικά χιλιόμετρα) θα δημοπρατηθούν.

Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί αφορούν στην πρώτη φάση της ανάπτυξης θαλάσσιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, με χρονικό ορίζοντα ανάπτυξης 2012-2017. Για να εξασφαλιστεί η ταχύτητα της ανάπτυξης, η αξιοπιστία και η οικονομικότητα των εγκαταστάσεων, επιλέγεται για την πρώτη φάση η τεχνολογία της θεμελίωσης των ανεμογεννητριών στο θαλάσσιο πυθμένα, αποκλείοντας τις πλωτές ανεμογεννήτριες και τα μεγάλα θαλάσσια βάθη. Πλωτές λύσεις θα εξεταστούν σε πιθανή δεύτερη φάση του προγράμματος (2017-2025), εφόσον προκύψει σχετική ανάγκη.

Οι περιοχές που επελέγησαν για την προκαταρκτική χωροθέτηση προέκυψαν με την εφαρμογή κριτηρίων όπως:

-Αποκλεισμός περιοχών, όπου η ανάπτυξη θαλάσσιων πάρκων είναι ασύμβατη με άλλες χρήσεις και παραμένοντας εντός των έξι ναυτικών μιλίων.

-Αποκλεισμός περιοχών με βάθη μεγαλύτερα από 50 μέτρα.

-Αποφυγή θέσεων με σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

-Ελαχιστοποίηση της οπτικής όχλησης από τις εγκαταστάσεις

από το τροκτικό

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΈΝΑ ΛΕΦΤΑ.

archaeopteryx είπε...

Βασικά, δεν πιστεύω ότι είναι τόσο άσχετοι η Μπιρμπίλη και η παρέα της. Ίσως ιδεοληπτικοί μερικοί, και κρατικοδίαιτοι οι υπόλοιποι.

Προφανώς εκτελούν εντολες (παρόμοιες με με την καθ όλα στημένη πώληση του Σκαραμαγκά σε Γερμανούς λίγο μετά το 2000).

Όπως ο Σκαραμαγκάς αποδείχθηκε απάτη, έτσι και αυτά. Στον Σκαραμαγκά πετάξαμε λεφτά και Εθνική Αμυνα σε Γερμανούς. Και με τα αιολικά, ακριβώς το ίδιο.

Οι κλιματολογίες είναι παραμύθια για πλούσια παιδάκια.

Ανώνυμος είπε...

Οι κλιματολόγοι που ζουν σε πόλεις δίκαια παραπονιούνται. Μία πόλη όπως η Αθήνα, λογικό είναι να είναι πάντα υπερθερμανσμένη. Τα τσιμέντα, η έλλειψη πράσινου, τα κλιματιστικά.

nikos είπε...

προσωπική μου γνώμη .. διάγνωση είναι οτι η ¨¨χρυσή οικογένειᨨ συσσωρεύει ..για τον εαυτό της και την κλίκα της ...τεραστιες ποσότητες ρευστού ..σε βαθμό που το ξένο κεφάλαιο .. άρχισε να τους φοβάται και αμφισβητεί ευθέως ..με την υποβάθμιση τραπεζών ..και φυγή απο ΧΑΑ .. αυτός είναι ο λόγος ..που το σκυλάκι ονόματι Παγκαλος .. γαβγίζει προς την οργανωτικά αδύναμη .. Αριστερά ..που πέτυχαν με της κινησης της να διασπάσουν (βλέπε ομάδα Κύρκου) ..το ΚΚΕ το έχουν στο τσεπάκι τους ..

nikos είπε...

energeia.gr, 8/7/10

Ραγδαίες και καταιγιστικές αλλαγές στην ενεργειακή αγορά προοιωνίζει η έλευση της τρόϊκας στα τέλη Ιουλίου, σε συνδυασμό με την έναρξη των διαδικασιών παραπομπής της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για μια σειρά παραλείψεις και παραβάσεις στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και διασταυρωμένες πληροφορίες του energia. gr από τους κόλπους της Κομισιόν, χθες κοινοποιήθηκε επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το ΥΠΕΚΑ και εμπλεκόμενους φορείς, με την οποία ανακοινώνεται η έλευση της τρόϊκας στις 23 και 24 Ιουλίου αποκλειστικά για τα θέματα της ενέργειας. Παράλληλα, χθες στάλθηκαν και οι δύο αιτιολογημένες γνώμες για τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο, που συνιστούν ουσιαστικά ένα βήμα πριν από την παραπομπή της χώρας στο ευρωδικαστήριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η επιστολή για την έλευση της τρόϊκας χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα απειλητικό και σαρκαστικό τόνο, καθώς επισημαίνει ότι «δεν θα θέλαμε εκπλήξεις και δυσάρεστες παρεξηγήσεις για όσα εμπεριέχει το Μνημόνιο». Με άλλα λόγια, με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο η αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν επαπειλεί ότι οι αναγκαίες παρεμβάσεις που υποδείχθηκαν για την πλήρη και πραγματική απελευθέρωση της εθνικής αγοράς ενέργειας όχι μόνον θα πρέπει να γίνουν άμεσα, αλλά θα τύχουν και της γραπτής συναίνεσης της τρόϊκας. Όπως προκύπτει από το ύφος της επιστολής, η οποία έχει σημάνει ήδη συναγερμό στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, η τρόϊκα δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί «στάχτη στα μάτια». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι προτίθεται να έχει συναντήσεις, εκτός από το ΥΠΕΚΑ, και με τις ηγεσίες της ΡΑΕ, του ΔΕΣΦΑ και του ΔΕΣΜΗΕ.

Η δεύτερη «βόμβα» έχει να κάνει με τις δύο αιτιολογημένες γνώμες που έφθασαν επίσης χθες και αναφέρονται τόσο στον τομέα του ηλεκτρισμού, όσο και του φυσικού αερίου. Παράλληλα, εκπνέουν και οι προθεσμίες για το άνοιγμα των λιγνιτικών αποθεμάτων σε ιδιώτες, πλην της ΔΕΗ. Οι προθεσμίες που είχαν τεθεί προσδιόριζαν την 6η Φεβρουαρίου 2010 για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού και την 6η Αυγούστου 2010 για την εκχώρηση τεσσάρων λιγνιτικών κοιτασμάτων σε ιδιώτες. Ήδη, είμαστε στον Ιούλιο και η εκχώρηση της Βεύης φαίνεται να έχει «βαλτώσει» στα γραφειοκρατικά γρανάζια. Η απάντηση του ελληνικού δημοσίου που στάλθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, κρίθηκε ανεπαρκής από την Κομισιόν, και για το λόγο αυτό κινείται ήδη η διαδικασία παραπομπής της χώρας μας στο ευρωδικαστήριο.

Ουσιαστικά η έλευση της τρόϊκας και το κείμενο της επιστολής, το πρώτο μεγάλο «καμπανάκι» που παίρνουμε για την πρόοδο των κυβερνητικών ενεργειών, προηγείται κατά πολύ της υποχρέωσης μας να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα στις 30 Σεπτεμβρίου, που θα εμπεριέχει τις αποφάσεις για τη χονδρεμπορική αγορά και της ΚΥΑ, που θα σηματοδοτεί την ορθολογικοποίηση στον τομέα της λιανικής. Είναι μια επιστολή κυριολεκτικά καταπέλτης, που δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο ελιγμού και διαπραγμάτευσης. Και υπό αυτήν την έννοια θεωρείται ως ληξιαρχική πράξη θανάτου του πολιτικού χρόνου που είχε στη διάθεση του ως τώρα το ΥΠΕΚΑ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Ανώνυμος είπε...

http://www.businessandmedia.org/specialreports/2006/fireandice/fireandice_timeswarns.asp