Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Βάζουμε ΑΠΕ επειδή πρέπει να εξάγουν οι Γερμανοί το 80% της παραγωγής τους

 
http://energytransition.de/2014/08/german-exports-of-renewable-technology/

Ο κλάδος των Γερμανικών ΑΠΕ είναι εξαγωγικός κλάδος. Απασχολεί 371.000 κόσμο στην Γερμανία (εκεί είναι οι "Πράσινες" θέσεις εργασίας, και το 44% από αυτούς είναι για τις εξαγωγές.  Και αυτό ήταν από την αρχή ο στόχος:  Να εξάγουν το 80% της παραγωγής τους ΑΠΕ (μηχανήματα, όχι ρεύμα - όσο υπάρχουν ορδές ηλιθίων). Και το "80%" δεν είναι τυχαίο... Οι Γερμανοί εξάγουν το 75% των αυτοκινήτων που κατασκευάζουν.

Και στα μεν αυτοκίνητα, τα αγοράζουμε περίπου οικειοθελώς. Μας αρέσουν, ή μας τα διαφημίζουν΄, άντε και κανένας κανόνας πότε για μονά-ζυγά, πότε, για πετρέλαια, πότε για μικρά, πότε για μεγάλα, να γίνεται τζίρος (μα δεν έχετε προσέξει πώς η Αθήνα έχει γεμίσει εδώ και ένα χρόνο καινούργια, μικρά, αυτοκίνητα;)  Αγοράζουμε οικειοθελώς τις ΑΠΕ;  Όχι βέβαια... Αναγκαστικά, μέσα από Ευρωπαϊκές οδηγίες, από φασιστοειδή προπαγάνδα δήθεν οικολόγων, από τυπάκους που έχουν πτυχίο και πουλάνε απάτες, και, κυρίως, από χωματουργούς, κατασκευασμένους με ΕΣΠΑ και "πακέττα", 100% Γερμανοτσολιάδες, με δικά τους ΜΜΕ,  γενναία ποσοστά, και απίθανες αποδόσεις σε περίπου μηδενικό κεφάλαιο (αφού όλα είναι δανεικά, και όλα αποπληρώνονται από φουσκωμένο ρεύμα).  Για αυτό λέω "μακάριοι οι πονηροί τω πνεύματι ότι αυτοί κονομηθήσονται, των γαρ ηλιθίων δε απείρων ανοχή όσο πληρώνει το αφεντικό". Το αφεντικό θέλει να εξάγει το 80% της παραγωγής του.


Άργησα να το καταλάβω, κι όταν το κατάλαβα σχεδόν ντρεπόμουν να το πω, αφού μου φάνηκε εξαιρετικά χυδαίο και κυνικό, και δεν σας κρύβω φοβήθηκα ότι θα γίνω γραφικός συνομωσιολόγος.  Αλλά το τεκμηρίωσα, πέρα από κάθε αμφιβολία, για μένα.  Μία ολόκληρη βιομηχανία, παρακλάδι ενός παραμυθιού κατασκευασμένου, στην ουσία για να χρηματοδοτήσει μέρος του κόστους της Γερμανικής επανένωσης. Κρατάω μια επιφύλαξη εάν το σκέφτηκαν μόνοι τους ή με τους υπερατλαντικούς.

Και δεν έχω καταλήξει σε αυτό... Και οι Αμερικάνοι έχουν κερδίσει, γεωπολιτικά, από την καταστολή της ζήτησης, αλλά δεν νομίζω έχουν κερδίσει από την Γερμανική επιχειρηματική και κατασκευαστική εισβολή μέχρι και στο ...Τέξας, κι αν νομίζουν ότι με υποκατάσταση των Κινέζων προμηθευτών από Γερμανούς ιδιοκτήτες και μάνταζερς θα ...σωθούν, μάλλον αλλού πάει το πράγμα.

Η Πράσινη Απάτη και η Κλιματολαγνεία είναι σαφώς κατασκευάσματα με γεωπολιτικές προεκτάσεις. Και υπάρχουν φωνές μέσα στην Γερμανία, φιλελεύθερες φωνές, που το λένε.

Αλλά σίγουρα χρηματοδοτούν την Γερμανία. Σίγουρα βοηθάνε στον αυτοσκοπό αυτής της χώρας να εξάγει, να εξάγει, να εξάγει, στο κλασσικό μερκαντιλιστικό μοντέλο "βρες πρώτες ύλες, φτιάξε ότι σαβούρα μπορείς, χώσ'την σε θύματα στο εξωτερικό, φέρε και εργάτες από το εξωτερικό να την κατασκευάζουν".   Αυτό είναι το "ιμπεριαλιστικό μοντέλο" της Ευρώπης του 19ου αιώνα.  Αυτό οδήγησε σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Αυτό προειδοποιεί και το Stratfor είναι το σημερινό "θέμα" (πρόβλημα; απειλή;) της Γερμανίας:  Εξάγει 50% του ΑΕΠ της και 50% από αυτό είναι στην "Ευρώπη" την οποία ελέγχει πότε με ευρωκανονισμούς, πότε με άτυπες κολληγιές, πότε μέσω των μηχανισμών της κρίσης.

Χρηματοδότηση από την "Ενωμένη" "Ευρώπη" και συγκέντρωση κεφαλαίου και βιομηχανικής δραστηριότητας.

Ο μερκαντιλισμός στην Ευρώπη, δεν είναι ελεύθερη αγορά.  Αυτός είναι πολύπλοκος τρόπος να πει κάποιος:  "Προστατέψετε το σπίτι σας γιατί θα το χάσετε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: