Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η κλιματική αλλαγή προκαλεί πορνεία, AIDS, κλπ αλλά ΜΕΙΩΣΕ την στάθμη της θάλασσας το 2010 και το 2011


http://www.theregister.co.uk/2013/08/20/climate_change_made_sea_levels_fall_in_2010_and_2011/

http://www.theregister.co.uk/2013/05/01/climate_change_causes_prostitution/

Το κλίμα της Γης αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, και σίγουρα τα τελευταία 400.000 χρόνια, ή τα τελευταία 11.000 χρόνια που βγήκαμε από την τελευταία παγετώδη περίοδο.

Το σχήμα των ηπείρων επίσης έχει αλλάξει (και μάλλον συνεχίζει να αλλάζει) και σίγουρα και η στάθμη της θάλασσας. Μία θεωρία είναι ότι η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει στις μεσοπαγετώδεις περιόδους, και πέφτει στις περιόδους των παγετώνων, αν και οι τεκτονικές αλλαγές, και αυτές αλλάζουν την στάθμη της θάλασσας (αχ αυτό το αρχαίο λιμάνι στα Φαλάσαρνα της Κρήτης που είναι μερικά μέτρα πάνω από την στάθμη της θάλασσας... Τι να κάνω εγώ που ανέβηκε η Ανατολική Κρήτη από τον καιρό εκείνο;)


Ωστόσο, και σοβαρά τώρα, οι μετρήσεις λένε ότι η στάθμη της θάλασσας, σε παγκόσμιο επίπεδο, έπεσε, μειώθηκε το 2010 και το 2011... Μία εξήγηση είναι ότι λόγω κλιματικής αλλαγής έβρεξε πολύ, μόνο που η βροχή έπεσε στην Αυστραλία, και έμεινε εκεί, δεν έφυγε το νερό στην θάλασσα και έτσι έπεσε η στάθμη της θάλασσας.


Οι πυρήνες πάγου δεν λένε ψέματα... Ζεστάθηκε η Γη μετά τον τελευταίο παγετώνα πριν 11.000 χρόνια, το CO2 ανέβηκε μετά από το τέλος του παγετώνα, στην Μινωική περίοδο ήταν ευχάριστα και ζεστά (εξ ου και οι ξώβυζες, χαχάχαχα), αλλά για την πόρνη της Βαβυλώνας δεν ξέρω... Μάλλον Εβραϊκή προπαγάνδα ήταν... Όσα δεν έφτανε η αλεπού, τα έκανε, και τα κάνει, κρεμαστάρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: