Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η ENEL και η αιολική Μαφία δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ (ή οπουδήποτε)


Αυτή είναι η θέα από τις Γούρλες της Πάρου (η εικόνα μεγαλώνει με κλικ αν θέλετε ...λεπτομέρειες)




Αυτές είναι οι θέσεις στον χάρτη (από εδώ, αν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο, μεγαλώνει)


pdf1  Αυτά είναι τα σχέδια της αιολικής Μαφίας, μεταφορικά και κυριολεκτικά (αναφερόμενος στην λέξη Μαφία). Ο μεν Ιταλός το κάνει για να μαζέψει επιδοτήσεις που θα στείλει στην Ιταλία, ο δε Έλληνας για να πάρει την προμήθεια από την άδεια που έχει ήδη πουλήσει -- είτε γίνει, είτε δεν γίνει το έργο (αναρωτιέμαι αν οι μέτοχοι της ENEL ξέρουν αυτήν την συμφωνία).


pdf2  Η προμήθεια (που μπορεί να παριστάνει ότι είναι τίμημα πώλησης μετοχών) πρέπει να είναι συνάρτηση της επιδότησης, μπροστά, με 40% του συνολικού κόστους.  ΑΥΤΟ είναι το πραγματικό κίνητρο. Το 90άρι απλά είναι για να φαινόμαστε. Κάποιος ντόπιος έχει βρει τις "θέσεις".


pdf 3  Για τους Ιταλούς, η Πάρος (και τα άλλα νησιά, και η Εύβοια, και η Κρήτη) είναι μέρος με αέρα που παράγει πολλές ώρες με 90 ευρώ την μεγαβατώρα.  Για τους Γερμανούς, χώρος να χώσουν απούλητα.  Για τον Έλληνα, προμήθεια.  Τα τρία σχεδιαγράμματα (και τα pdf's) τα πήρα από εδώ.  ΜΠΕ που είναι 95% σάλτσα, αλλά την ανέβασαν ολόκληρη!


Και όπως λέει το ίδιο blog, Τα αιολικά στην Πάρο, στην Τήνο, στην Άνδρο, στην Νάξο, οπουδήποτε, είναι μια ακριβή ενεργειακή απάτη. Και ενοχλούν. Και δεν τα θέλουμε. Η Τράτσα και οι υποβολείς της, που τα θέλουν, μπορεί να βάλει μερικά κάπου, να έχουν για σουβενίρ.


Ενοχλούν και δεν τα θέλουμε. Ούτε στην Πάρο, ούτε στην Πίνδο, ούτε στην Θάσο, ούτε στην Εύβοια, ούτε στην Κρήτη, ούτε στην Μάνη, ούτε στην Κεφαλλονιά, ούτε στην Ικαρία. Δεν τα θέλουμε. Και είναι ενεργειακά και περιβαλλοντικά μούφες. Ή Μ.Α.Π.Ε.Σ. (για να χρησιμοποιήσω τον νέο όρο του Απόστολου Ε). Το κουτουρού μεταβλητό, διαλείπον, στοχαστικό ρεύμα τους είναι ένας μπελάς και μισός για να ενσωματωθεί.  Τόσος μπελάς που καταλήγει να μην εξοικονομεί καύσιμα.  Και οικονομικά, κάνουν ζημιά στην Εθνική Οικονομία.

Κάνουν καλό μόνο στην Μαφία και στους μεσάζοντές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: