Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Η Γερμανικο-Ρωσική προσέγγιση, 7 χρόνια αργότερα


2 Ιουλίου 2010  Η Γερμανο-Ρωσική προσέγγιση


3 Ιουνίου 2011  Ενεργειακές επιλογές (της ...Γερμανίας, χαχαχάαα)

Όχι, δεν ήμουν προφήτης. Άλλος είναι ο Προφήτης και τον έχω χάσει...  Αλλά να που 7 χρόνια αφού το ...μάντεψα, επαληθεύεται. Ο καυγάς για το αέριο από την Ρωσία. Αυτά, σε ...γεωπολιτικό επίπεδο.

Σε πιο πεζό επίπεδο, όπως ανακάλυψα πριν λίγες μέρες, οι Γερμανοί καίνε περισσότερο αέριο για ρεύμα, και δεν το καίνε μεταβλητά, όπως θα φανταζόμουν, λιθάνθρακα και ...λιγνίτη(!) καίνε μεταβλητά για να μην τρελαθούν με τις ΑΠΕ τους. Το αέριο το καίνε σαν ...ισχύ βάσης.

Να είχαν και τον Νορντστρήμ 2, θα μείωναν και τις εκπομπές τους να μην τους δουλεύει πας μη ηλίθιος ή γερμανοτσολιάς.

Και για αυτήν την ατέλειωτη ανάρτηση για την ηλεκτροδότηση και το αφήγημα των ΑΠΕ στην Γερμανία, βρήκα ότι α) αύξησαν σημαντικά την χρήση φυσικού αερίου για ρεύμα και β) πράγματι, δεν το έχουν για μεταβλητή εφεδρεία, αλλά για βάση. Να μου το θυμηθείτε:  Θα μειώσουν τις εκπομπές τους!  Το αέριο και τα πυρηνικά μειώνουν εκπομπές, όχι οι ΑΠΕ.

Ορίστε η χρήση φυσικού αερίου από το 2002 μέχρι σήμερα:


Να και η χρήση φυσικού αερίου το τελευταίο 12μηνο. Ο χειμώνας είναι στο κέντρο της εικόνας.  Την μεταβλητότητα των ΑΠΕ την καλύπτει ο λιθάνθρακας και ο λιγνίτης (αλλά αυτό προσεχώς). Το αέριο είναι "βάση" και περιμένει τον Norstream2.  Έχω μία υποψία. Θα περιμένει:


Και λογικά, οι Γερμανο-Ρώσοι θα πανηγυρίζουν που ο Τραμπ έχει τον Μακέην να τον ζαλίζει και του Βορειοκορεάτες να τρολάρουν στην Άπω Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: