Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Καταρρέει η Κλιματική Συμμαχία της Γερμανίας στην Σύνοδο Κορυφής G-20


http://www.spiegel.de/international/germany/angela-merkel-s-anti-trump-alliance-crumbling-ahead-of-g-20-a-1151439.html

Οι Γερμανοί φαντάζονται ότι θα γυρίσουν τα άλλα μέλη της Συνόδου G-20 στις 7 Ιουλίου, κατά των ΗΠΑ (μετά την Σύνοδο των G-7 στην Ταορμίνα στις 26 Μαΐου και το Adieu Paris του Τραμπ μία εβδομάδα αργότερα).

Φυσικά και ο Καναδάς δεν πρόκειται να πάει με το πλευρό της Γερμανίας.  Σιγά μην πάνε με τους Γερμανούς οι Ιάπωνες ή οι Άγγλοι. Θα μείνουν τα υπολείμματα του Άξονα στην Ευρώπη (Γερμανία και Ιταλία και η Κυβέρνηση του Vichy EDF. Από τους G-20 δεν θα μείνουν ούτε καν G-3 που λέει το άρθρο... G-2,5 (και πολύ του Μακρόν που τον βάζω για "1/2").

Και θα είναι η πρώτη συνάντηση του Τραμπ με τον Πούτιν. Μάταια προσπάθησε η Μέρκελ να γίνει αυτή η συνάντηση προηγουμένως, κάπου αλλού... Η Μέρκελ θα ετοιμάζει διακηρύξεις για την ισότητα των φύλων στην Αφρική και το ...Κλίμα και όλοι θα κοιτάνε τους δύο να συναντιούνται... Και οι δύο έχουν πει ότι τα περί Κλιματικής Αλλαγής είναι και κάπως μούφα. Θα φέρει η Μέρκελ κείμενο για υπογραφή για να υπογράψουν οι 19 και όχι ο #1? Πλάκα θα έχει. Θα ρισκάρουν οι 18 την σχέση τους με τις ΗΠΑ επειδή η Γερμανία (και ο Ζερεφός) τους λένε ότι θα κάνει ζέστη σε 100 χρόνια? Θα έχει ενδιαφέρον. Θα ιδρώσουν οι Πολωνοί και οι Κινέζοι που ζούνε από και με κάρβουνο? Αμφιβάλω. Το πολύ πολύ να τρολάρουν λιγάκι.

Το παραμύθι της λεγόμενης Κλιματικής Αλλαγής είναι επινόηση του τέλους του Ψυχρού Πολέμου, στα χνάρια σεναρίων περί τέλους του κόσμου που ξεκίνησαν με το Πρώτο Εμπάργκο πετρελαίου και κορυφώνονται με την μετά 2008 ύφεση. Μπορεί "επιφανείς" φαιδροί να μην ήταν Γερμανοί, αλλά εμένα η μεθόδευση  μου φαίνεται made in Germany.

Οι Γερμανοί φαντάζονται "διασυνδεμένο κόσμο χωρίς προστατευτισμό". Σε μερικούς από εσάς, αυτό ακούγεται όμορφο. Αυτό που φαντάζονται οι Γερμανοί στον διασυνδεμένο κόσμο τους χωρίς προστατευτισμό,  είναι να πουλάνε VW Golf σαν δήθεν οικολογικά (με πειραγμένες τις εκπομπές τους). Και ΑΠΕ για να σώσουν τον Πλανήτη.  Ελεεινοί μερκαντιλιστές ψεύτες.

Αλλά φταίει η Ρωσία. Η Ρώσικη Επανάσταση έσωσε την Γερμανία στον Α' ΠΠ.   Οι Ρώσοι έδωσαν στην Γερμανία ευκαιρία να υπάρξουν μετά τον Β' ΠΠ.  Και εάν τα είχε καλά με την Ρωσία η Αμερική, η Γερμανία θα ήταν στην προ Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατάσταση και ο ...Ζερεφός θα έψαχνε για δουλειά να δει τι καιρό θα κάνει.

Όσο για εμάς? Εμείς ζούμε το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, να ΄ναι καλά 3-4 λαθρέμποροι που είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι Γερμανικών εξαγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: