Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Insider Story 4: Η Δασική Υπηρεσία επιμένει ότι ο εργολάβος θα φροντίσει για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και της βλάστησης


"Τα χώματα που θα περισσέψουν από τις εκσκαφές θα πρέπει να διαμορφωθούν σε χώρους σύμφωνα με τις οδηγίες της Δασικής υπηρεσίας. Ορίζονται επίσης φυτεύσεις ακόμη και στα πρανή των δρόμων κατόπιν ειδικής δασοτεχνικής μελέτης"


Αφού η Δασική Υπηρεσία επιμένει ότι όλα γίνονται με τις οδηγίες της και ότι ο εργολάβος θα αποκαταστήσει το ...τοπίο, έτσι θα είναι. Σχεδόν καθημερινά η Δασική Υπηρεσία βάζει τα δύο πόδια των κκ. Κ, Μ, Κ και Π σε ένα παπούτσι. Όλη η Εύβοια και όλη η κοντινή Πάρνηθα και τα φρεσκοκαμμένα Δερβενοχώρια είναι απόδειξη ότι η Δασική προστατεύει τα δάση και ότι ελέγχει σαν Κέρβερος τους εργολάβους.

"...Επίσης προκειμένου να προστατευθεί η βλάστηση πλησίον των έργων, οι εταιρείες υποχρεούνται να τοποθετήσουν πυροσβεστικούς κρουνούς για τον εφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς ..."

Τώρα... Πού να βρεθεί όλο αυτό το νερό για τόοοσους πυροσβεστικούς κρουνούς?  Ευτυχώς που μπορούμε να βάζουμε αιολικά σε αναδασωτέα καμμένα, και έτσι δεν θα φοβόμαστε τις πυρκαγιές και δεν θα ψάχνουμε για πυροσβεστικά οχήματα. Ρίξε μια ματά προς Δερβενοχώρια, από Αττική Οδό... Δάσος οι ανεμιστήρες.

Μάχη μου, έχεις γράψει ένα πόνημα που κάθε παράγραφος έχει από δύο τρία παραμυθάκια. Αυτό με την Δασική και τους εργολάβους είναι το πιο αθώο και το πιο χαριτωμένο.  Και που να δεις τι θα γίνεται μετά 20 χρόνια που τα καημένα τα μηχανήματα θα έχουν χαλάσει. Έχεις πάει στην Νότια Εύβοια? Η φωτό είναι από λίγο πιο πάνω από την Κάρυστο, από την Όχη.

Το πρόβλημα με τα αιολικά δεν είναι οι εργολάβοι και η Δασική. Το πρόβλημα είναι ότι σε καιρό φτώχειας, αποβιομηχάνισης, ενεργειακής φτώχειας και προοπτικής για παρατεταμένη ύφεση, πετάμε λεφτά που δεν έχουμε και θα πετάμε λεφτά που δεν θα έχουμε για άλλα 20 χρόνια για να βάλουμε πράγματα που δεν συμβάλλουν στην ενεργειακή επάρκεια και αξιοπιστία της ηλεκτροδότησης, που ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να παράγουν χρήσιμο ρεύμα.  Έχουμε ήδη 2.000 αιολικά μεγαβάτ. Πανέμορφα, αλλά ενεργειακά κάτι μεταξύ "άχρηστα" και "βλαπτικά" (αλλά εξαιρετική κονόμα για αυτούς που τα έχουν βάλει).

Δεν υπάρχουν σχόλια: