Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Μονάδες ισχύος βάσης (και περιορισμός ΑΠΕ) για την ασφάλεια του δικτύου, της ηλεκτροδότησης, την Εθνική Ασφάλεια και την Εθνική Οικονομία


http://www.utilitydive.com/news/epa-chief-pruitt-coal-plants-necessary-to-ensure-grid-reliability/442049/

http://thehill.com/policy/energy-environment/331819-epa-chief-us-needs-coal-to-protect-electric-grid

Το νέο αφεντικό στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (την EPA) ξεκαθάρισε ότι για την ασφάλεια του δικτύου χρειάζονται μονάδες βάσης και αποθηκευμένο κάρβουνο. Εξέφρασε ανησυχία για την ασφάλεια συστήματος ηλεκτροδότησης με μεγάλη εξάρτηση σε αέριο.  Αυτά, όσο η Ομοσπονδιακή "ΡΑΕ" των ΗΠΑ εξετάζει πώς οι επιμέρους πολιτικές μεμονωμένων Πολιτειών με υποχρεωτικές ποσοστώσεις για ΑΠΕ επηρεάζουν αρνητικά την ασφάλεια της ηλεκτροδότησης.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η εξασφάλιση επάρκειας ισχύος βάσης είναι θέμα εθνικής ασφάλειας -- κάτι που έμμεσα περιορίζει τις πρωτοβουλίες Πολιτειών για ποσοστώσεις και επιδοτήσεις Πρασινάδων.

https://wattsupwiththat.com/2017/05/09/multinational-warning-australia-has-passed-a-renewable-energy-tipping-point/

"...the economy will contract until business demand matches the availability of reliable, affordable electricity".  Η οικονομία θα συρρικνωθεί μέχρις ότου η ζήτηση για ρεύμα να είναι ίση με αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή προσφορά.  Αυτή η δήλωση από την Αυστραλία, όπου μεγάλη πολυεθνική προειδοποιεί ότι εάν συνεχιστεί η καταστροφή της ηλεκτροπαραγωγής με την έμφαση σε ΑΠΕ θα υπάρξει μη ανατρέψιμη συρρίκνωση και απώλεια θέσεων εργασίας.   Η Αυστραλία είναι μεγάλος εξαγωγέας αερίου, κάρβουνου και ουρανίου. Προβλήματα σε αυτές τις εξαγωγές θα έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο.  "Η αδυναμία εξασφάλισης επάρκειας ισχύος βάσης θα εξισορροπηθεί από αντίστοιχη μείωση της ζήτησης".

«Τα αιολικά κατέστρεψαν την ενεργειακή μας ασφάλεια» είπε ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω τα της δήλωσης του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας...  Δεν είναι υπερβολή... Η Αυστραλία, και η Γερμανία, και η Δανία, απέδειξαν ότι πέρα από τις εντελώς παραπλανητικές δηλώσεις του τύπου "100% της ηλεκτροδότησης από ΑΠΕ" οι τυχαίες και μεταβλητές πηγές ρεύματος δεν κάνουν, δεν συμβάλλουν, κάνουν ζημιά, στην ηλεκτροδότηση.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, α) γίνονται δικαιολογία και αναγκάζουν αυξημένη χρήση αερίου (αν το έχει κάποιος -- και οι Γερμανοί δεν καίνε αέριο επειδή δεν τους συμφέρει!) και β) είναι εξαιρετικό και "οικολογικό" προπέτασμα καπνού για να ακριβύνει το ρεύμα, με συνέπειες αποβιομηχάνισης και ύφεσης. Η αυξημένη χρήση αερίου, αντί για κάρβουνο, και η ειδικά ύφεση είναι δυο πραγματικοί παράγοντες που "μειώνουν εκπομπές".  Το αέριο είναι πολύ ωραίο και καθαρό, τυπικά πανάκριβο και έχει πολιτικό ρίσκο.

Όπως εύστοχα και λακωνικά ανέφερε ο κ. Κ, "τα αιολικά είναι διαλείπουσας λειτουργίας. Επομένως χρειάζονται παράλληλα και οι συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Άρα διπλές επενδύσεις. Δεν είναι πανάκεια. Αν μάλιστα αυξηθεί κατά πολύ η συμμετοχή τους στο Σύστημα τότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ευστάθειά του".

Εμείς, κύριε Σταθάκη, δεν χρειαζόμαστε ασφάλεια δικτύου, ούτε επάρκεια ηλεκτροδότησης, άσε πια την Εθνική Ασφάλεια ή την Εθνική Οικονομία... Και επομένως όρμα και γέμισε την Ελλάδα με σαβούρες να έχουν να αποπληρώνουν τα παιδιά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: