Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Είδηση που δεν έπαιξε για εκπομπές CO2


http://www.reuters.com/article/us-volkswagen-emissions-idUSKBN16H1W4
  1. Αυτή η είδηση δεν "έπαιξε" στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα έχουμε εναλλακτικές ειδήσεις.
  2. Η είδηση είναι ότι η VW παραδέχτηκε ότι κορόιδευε τον κόσμο για δήθεν χαμηλότερες εκπομπές CO2
  3. Μου αρέσει η VW, ασχέτως εκπομπών CO2, και μου την σπάει που δεν βγαίνει πια το Golf TDI
  4. Δεν θεωρώ τις εκπομπές CO2 ρύπο, ή πρόβλημα. Οι ρύποι στα αυτοκίνητα είναι τα NOx, οι αρωματικοί υδρογονάνθρακες (η μυρουδιά βενζίνης) και τα σωματίδια αιθάλης (ειδικά από τα ντήζελ)
  5. Ναι, κοιτάω "ρύπους" γιατί αφορούν στα τέλη κυκλοφορίας και στον Δακτύλιο, και θα προτιμούσα το Golf 1600 που δήλωνε ίδιους ρύπους με το Toyota 1400. Όλοι προτιμάμε ιπποδύναμη
  6. Οι εκπομπές CO2 είναι επίσης μέτρο της κατανάλωσης καυσίμων. Χαμηλό CO2, χαμηλή κατανάλωση, μόνο που δεν ήταν χαμηλή, αλλά, είπαμε, μας αρέσει η ιπποδύναμη. Τα τούρμπο καίνε περισσότερο καύσιμο και βγάζουν περισσότερα άλογα με τα ίδια κυβικά
  7. Τα περί μείωσης CO2 είναι γενικά μούφα. Τα περί μείωσης κατανάλωσης πετρελαίου δεν είναι. Πρέπει να μειώσουμε κατανάλωση πετρελαίου για να μην ξαναπάρει τα πάνω του ο ΟΠΕΚ. Πετρέλαιο υπάρχει και θα υπάρχει, αλλά οι μεγάλες οικονομίες το προτιμούν φθηνό και μερικοί πονηροί το πουλάνε και ...εξοπλίζονται.
  8. Τα περί θερμοκηπίου από ανθρωπογενές CO2 είναι μάλλον μούφα...
  9. Τα περί πρόληψης του θερμοκηπίου με οικολογικά VW, εεε... παραδέχθηκε η ίδια η εταιρία ότι μας δούλευε
  10. Τα περί πρόληψης του θερμοκηπίου με ΑΠΕ είναι επίσης μούφα. Οι ΑΠΕ είναι α) από μόνες τους εντελώς ασήμαντες σαν ποσοστό της συνολικής ενέργειας, παγκοσμίως, και β) σαν ποσοστό της ηλεκτροδότησης παγκοσμίως, και γ) όπου δεν είναι ασήμαντες, αλλά σημαντικές, δηλαδή, 3, 4, 5 ή 6%, ΔΕΝ εξοικονομούν αντίστοιχα καύσιμα. Απλά πληρώνονται.  Απάτη. Σαν τα οικολογικά VW.  Αλλά προτιμώ και δεν με ενοχλούν τα VW επειδή είναι καλά αμάξια και σε πάνε από το σημείο Α στο σημείο Β. Οι ΑΠΕ δεν ηλεκτροδοτούν, δεν πα να χτυπιούνται τα λαμόγια στην Ελλάδα.
Οι δήθεν χαμηλές εκπομπές CO2 ήταν για να πουλάει η VW τα κατά τα λοιπά θαυμάσια και value-for-money αυτοκίνητά της (που μόνο εάν θέλετε τα αγοράζετε -- και βρίζω που δεν έχει πια TDI 1600...)


Οι δήθεν μειώσεις εκπομπών CO2 με ΑΠΕ είναι απάτη. Με την διαφορά ότι είναι υποχρεωτική απάτη, επειδή βγάζουν πολλά λεφτά οι Γερμανοί που τα εξάγουν, και πολλά λεφτά τα υποκείμενα που τις προωθούν. Διάλεξα το συγκεκριμένο υποκείμενο γιατί είδα ότι με κάνει follow. Η ΕΝΤΕΚΑ... Τίνος λεφτά είναι βιτρίνα? Γράφει και για ενεργειακούς συνεταιρισμούς. Όπως και με το ΧΑΑ το 2000, μετά τους θεσμικούς, έβαλαν και τους μικρούς. Και κυκλοφορούν όλοι ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: