Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ρεκόρ αύξησης στα τέλη υπέρ ΑΠΕ, παρά τις προσπάθειες να μαζευτούν, στην Γερμανία


http://www.dw.com/en/german-green-energy-surcharge-rises-to-record/a-36040052

"Οι Γερμανοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν ακόμα υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος, λόγω του αυξανόμενου κόστους της μετάβασης σε πιο πράσινη ενέργεια που συνεπάγεται αύξηση του τέλους υπέρ ΑΠΕ σε επίπεδα ρεκόρ, παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί"

Η συνολική προσαύξηση λόγω ΑΠΕ  στον τυπικό λογαριασμό θα είναι περί τα €286 ετησίως. Οι τιμές χοντρικής (που πληρώνονται οι ηλεκτροπαραγωγοί) πέφτουν λόγω του χαμηλού οριακού ή μεταβλητού κόστους των ΑΠΕ, που όμως υπάρχουν επειδή επιδοτούνται απ' ευθείας από τα τέλη υπέρ ΑΠΕ και άλλες οικονομικές και προτιμησιακές επιδοτήσεις.  Όχι ότι δεν το έχω αναφέρει στο παρελθόν...

Και το τέλος υπέρ ΑΠΕ θα ανέβει περισσότερο επειδή απαλλάσσονται αυτό περί τις 2.300 εταιρίες. Οι Γερμανοί, αντίθετα με κάτι φαιδρούς στην Αθήνα, επιδοτούν τις εξαγωγές τους.  Και εμείς τις επιδοτούμε...

Και το κόστος για τους καταναλωτές θα προσαυξηθεί κι άλλο ένα 3% και από τις (ξεχωριστές) χρεώσεις δικτύου.

ΟΙ Γερμανοί βιομήχανοι (BDI) τουλάχιστον διαμαρτύρονται. Στην Ελλάδα δεν έχουμε πια βιομηχανία για να διαμαρτύρεται. Έχουμε μόνο οικολόγους που διαμαρτύρονται για να παίρνουν επιδοτήσεις οι μασκαράδες που ταΐζουν τους οικολόγους.

Οι Γερμανοί έχουν βάλει πολλές ΑΠΕ, παριστάνουν ότι έχουν ρεκόρ ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ, στην πραγματικότητα έχουν ρεκόρ μεταβλητότητας σε συμβατικές μονάδες και ρεκόρ απορρίψεων σε γείτονες. Και ρεκόρ κόστους στο ρεύμα. Και ρεκόρ εξαγωγών μηχανημάτων ΑΠΕ, σε ηλίθιους και λαδωμένους, όπου τους ...βρουν. Και, φυσικά, μηδενική μείωση εκπομπών CO2. Οι ΑΠΕ δεν μειώνουν εκπομπές CO2 αφού δεν εξοικονομούν πραγματικά καύσιμα.  Όσο πιο πολλές μπαίνουν, τόσο αυξάνει εκθετικά το κόστος τους.

Ακούει κανείς σε κανένα Υπουργείο?  Μπάα... Δεν ενοχλούν "επενδυτές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: