Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Μετά τον αστρολόγο... Καταδίκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων

 
Μετά τον καημένο τον αστρολόγο, τώρα, η είδηση "hoax" και η αναφερόμενη καταδίκη αφορούσε "δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη σάιτ με θέματα για γονείς, για τη δημοσίευση άρθρου με τίτλο «ΣΟΚ: Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων», καθώς κρίθηκε ότι συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων".

Έχω αναρωτηθεί αν δεν θα μου ήταν λιγότερο χρονοβόρο, να κυνηγούσα του παπΑΠΕτζήδες, και τα παπαγαλάκια τους για διασπορά ψευδών ειδήσεων με σκοπό τον ...νόμιμο πλουτισμό σε βάρος του κοινού...  Αυτό κάνουν. Νόμιμα, δεν λέω (Ταγάρω μου εσύ!), αλλά αυτό κάνουν.

Βέβαια, αυτό πάντα υπάρχει σαν ευκαιρία, αφού με αυτή τις1-2  ιστοσελίδες έχουμε φτιάξει μοναδικό, νομίζω, database κατά της μούφας που μας σερβίρουν. Και το μόνο νομικά λεπτό σημείο είναι ότι οι κατηγορούμενοι θα επικαλεστούν σωρεία δήθεν "επιστημονικών" άρθρων (ο Δόκτωρ Τσιπουρίδης πχ δηλώνει "επιστήμων" και ο καθηγητής Κάπρος επίσης κλπ).  Ωστόσο απέναντι σε κάθε αρλούμπα που μπορούν να επικαλεστούν (και σας ορκίζομαι ότι τις έχω εμπεδώσει τις αρλούμπες τους), υπάρχουν επίσημες στατιστικές (της ΕΕ ή της  Eurostat) μα ακόμα και αυτές της ίδιας της ΡΑΕ και του ΑΔΜΗΕ, που επιβεβαιώνουν και επιβεβαιώνονται από τις ειδήσεις που εδώ και 3-4 χρόνια είναι ξεκάθαρες:

1.  Οι ΑΠΕ (αιολικά και φ/β, αλλά ειδικά τα αιολικά) δεν ηλεκτροδοτούν, και είναι από ασύμβατες έως προβληματικές με δίκτυα (χωρίς πρόσθετες ενέργειες).

2.  Οι ΑΠΕ δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, ακόμα και με την μόνη διαθέσιμη μέθοδο αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, την αντλησιοταμίευση.

3.  Οι ΑΠΕ δεν εξοικονομούν καν συμβατικά καύσιμα, ή επί το ευνοϊκότατον για τις ΑΠΕ, εξοικονομούν πολύ λιγότερα από αυτά που αντιστοιχούν στις μεγαβατώρες που δήθεν εγχέουν. Σε μερικές δε περιπτώσεις, αυξάνουν την χρήση καυσίμων, αφού η μεταβλητότητα που επιβάλλουν στις συμβατικές μονάδες αυξάνει την κατανάλωσή τους περισσότερο από την όποια εξοικονόμηση από τις ίδιες τις ΑΠΕ

4.  Οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα, σχεδόν 1 προς 1 ή και παραπάνω, με το πόσες ταρίφες εισπράττουν.  Αυτό εξηγείται εύκολα από την μη εξοικονόμηση καυσίμων από την λειτουργία τους και τα πρόσθετα έξοδα για την στήριξη της συνύπαρξής του.  Το κόστος αυτό, εννοείται ότι δεν είναι ανταποδοτικό.

5.  Όχι, δεν μειώνουν ρύπους, ή και τους αυξάνουν. Και στην μία περίπτωση που ξέρω ότι αναφέρεται ότι τους μείωσαν είναι ειδική περίπτωση, και σίγουρα όχι σε χώρες όπως η Γερμανία.

6.  Το "φιλικές προς το περιβάλλον" είναι κοροϊδία. Το ότι οι ίδιες δεν ρυπαίνουν (όσο δεν καίγονται) δεν τις κάνει φιλικές προς το περιβάλλον. Οι γλάστρες, ή οι γάτες είναι μάλλον φιλικότερες (αν και για τις γάτες έχω ενδοιασμούς).

7.  Δεν κάνουν τίποτα για οποιοδήποτε Κλίμα ή Κλιματική Αλλαγή. είτε υπάρχει τέτοιο θέμα είτε όχι. Οι ΑΠΕ, είτε σε εθνικό επίπεδο, από στοιχεία ηλεκτροπαραγωγής, είτε σε μακροσκοπικό επίπεδο, με οικονομετρικά στοιχεία, δεν συνεπάγονται κάποια μείωση CO2. Κάθε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, από τα επίσημα δεδομένα, ελέγχεται σαν hoax, ή όπως λέω εγώ, "αρλούμπα".

Τώρα...  Πρόσφατα, σε τέτοιες διασπορές ψευδών ειδήσεων, τα παπαγαλάκια έχουν γίνει προσεκτικά. Λένε, πχ:  "Λέει η Agora Energievende ρεκόρ έτσι ή αλλιώτικα". Ή "λέει η ΕΛΕΤΑΕΝ, τσάμπα ρεύμα από τον αέρα και πολύπριζα από τον ουρανό". Να πάμε την Agora Energiewende ή την ΕΛΕΤΑΕΝ στα δικαστήρια?  Μα κάτι τέτοια δεν έλεγαν και οι εταιρίες τσιγάρων? Τις πήγαν στα δικαστήρια... Έχασαν στο τέλος οι εταιρίες.  Και εξακολουθούν και χάνουν.   Βέβαια, κανείς δεν πεθαίνει από καρκίνο λόγω της παραπλανητικής διαφήμισης των παπΑΠΕτζήδων.  Ούτε είχε γίνει "ευρωπαϊκή" ή "νεοταξική" πολιτική η είσπραξη φόρων από τα τσιγάρα (αν και ήταν γενναία).

Οι ΑΠΕ είναι πατέντα για να ακριβύνει το ρεύμα, αφ' ενός για να μαζευτεί το πληθωριστικό χρήμα, αφ' ετέρου για να μαζευτεί χρήμα για την απόσυρση και αντικατάσταση πυρηνικών (πληρώνω εγώ για να κάνει η Γαλλία την Μεγάλη Δύναμη), σίγουρα καταλύτης για το φυσικό αέριο (για υποκατάσταση πετρελαίου από τις Δυνάμεις του Κακού, κλπ κλπ.  Αυτά, όλα, σημαίνουν ότι η Διαπλοκή των ΑΠΕ υπερβαίνει τις ...Γερμανικές εξαγωγές. Αλλά το ψέμα είναι ψέμα. Και κάποιος που το μεταφέρει ανερυθρίαστα πρέπει να την φάει, μπας και γίνουν πιο σεμνοί οι υπόλοιποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: