Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Μπορεί και να τελειώσει κάποτε η απάτη...


http://www.breitbart.com/london/2016/03/20/the-solar-industry-is-dying-good-riddance/

"Αν έχετε μετοχές σε φωτοβολταϊκή εταιρία, μάλλον σάς έχει πειράξει ο ήλιος . Ο κλάδος βουλιάζει και δικαίως αφού πρόκειται για κομπίνα προδιαγραφών Enron, που υπάρχει επειδή επιδοτείται, και όχι επειδή παράγει ενέργεια". Από την μία "το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό στον κόσμο", και από την άλλη η Abengoa (στα πρόθυρα της μεγαλύτερης κατάρρευσης στην Ισπανική βιομηχανία).

Και παραμύθιαζε τον κόσμο ο Ομπάμα ότι δήθεν προσέλκυσε επενδύσεις. ΔΕΝ ασχολείται με μένα ο Ομπάμα, αλλά πόσα χρόνια γράφω ότι οι ΑΠΕ δεν είναι επενδύσεις, αλλά κάτι μεταξύ αναγκαστικού κατοχικού δανείου και αρπαχτής?

Και η ηλιακή ενέργεια είναι η "καλή" από το δίδυμο αιολικά-φωτοβολταϊκά. Είναι προβλέψιμη, ενώ η αιολική είναι εντελώς κουτουρού. Ξέρουμε ότι στις 21 Ιουνίου, 10-4 το απόγευμα θα έχει ήλιο. Δεν έχουμε ιδέα τι αέρα θα έχει. Και από την ηλιακή, τα ηλιοθερμικά υποτίθεται ότι αφ' ενός αποθηκεύουν ήλιο και αφ' ετέρου έχουν τις στρεφόμενες αδράνειες. Μάπα.


http://www.wsj.com/articles/california-regulators-give-ivanpah-solar-plant-more-time-1458242826

Εν τάξει, δεν τους έκλεισαν ακόμα επειδή δεν μπορούν να παράξουν αρκετό ρεύμα (που η ίδια η ΔΕΚΟ που το αγοράζει, η PG&E, λέει ότι "δεν το χρειάζεται, έχει βάλει αρκετές ΑΠΕ για να ικανοποιήσει τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις).  Και πού τολμάνε να τους κλείσουν? Εάν κλείσει "το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό στον κόσμο που θα ηλεκτροδοτούσε χιλιάαααδες σπίτια, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να σκάσει $1,6 δις για τα δάνεια που έχουν πάει με Ομοσπονδιακές εγγυήσεις.   Το ρεύμα από το ηλιοθερμικό, που δεν παράγεται σε ικανές ποσότητες, πληρώνεται $200 την μεγαβατώρα, όταν στην Καλιφόρνια το ρεύμα από φυσικό αέριο κοστίζει $35 η μεγαβατώρα.  Και δεν βγαίνει οικονομικά... Αλλά στην Ελλάδα μιλάμε για ηλιοθερμικά...   Εμείς έχουμε λεφτά για πέταμα... Και η Πειραιώς ευχαρίστως θα σας δίνει θαλασσοδάνεια... Για να γίνει η χώρα σκουπιδότοπος.

Πότε θα ξυπνήσουμε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: