Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ποιά είναι η προτεραιότητα της «Ευρώπης»; Το μεταναστευτικό; Ή η «Ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή»;


http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-climatechange-idUSKCN0WI1NY

http://wattsupwiththat.com/2016/03/17/europe-struggling-to-decide-whether-climate-is-still-a-priority/

http://notrickszone.com/2016/03/18/winter-to-drag-on-across-central-europe-march-2016-in-germany-so-far-1-5c-cooler-than-normal/#sthash.MxWWCgkC.dpbs

http://wattsupwiththat.com/2016/03/18/noaa-declares-current-el-nio-stronger-than-1997-98-event-then-says-record-warm-temperatures-have-little-to-do-with-it/

Η είδηση είναι ότι οι ...Γάλλοι σπρώχνουν για αυστηρούς δεσμευτικούς στόχους μείωσης εκπομπών CO2 στην Ευρώπη, ενώ άλλοι Ευρωπαίοι λένε basta, ή μάλλον dość.   "Three officials speaking on condition of anonymity said the need to focus on migration meant climate and energy would no longer be discussed, although they said France was maintaining pressure for the issue to be raised":  Τρεις αξιωματούχοι που μίλησαν ανώνυμα είπαν ότι η ανάγκη εστίασης στο μεταναστευτικό σημαίνει ότι δεν θα συζητηθούν η ενέργεια και το κλίμα, και ανέφεραν ότι η Γαλλία πιέζει για να συζητηθεί η ενέργεια και το κλίμα.

Εάν η Γερμανία έχει εξάγει σχεδόν όλες τις ΑΠΕ της Ευρώπης, η Γαλλία είναι 100% πυρηνική και έχει το μείζον συγκριτικό πλεονέκτημα εάν οι υπόλοιποι τιμωρούνται και φορολογούνται επειδή καίνε κάρβουνο ή λιγνίτη.   Σε εμάς, στην Ελλάδα, η αλητεία που λέγεται EDF και θυγατρικές, μια χαρά εισπράττει την μερίδα του λέοντος από το ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνουμε σε καιρό πτώχευσης, η θυγατρική της EDF, Edison, με χαρά παριστάνει τον ηλεκτροπαραγωγό αν της χαρίσουμε μια δυο μοναδούλες της ΔΕΗ και της φέρουμε και τζάμπα φυσικό αέριο,  ενώ όλοι οι ολιγάρχες μας που διαφημίζουν "φτηνό ρεύμα" δεν είναι παρά πλασιέ της GDF!   Οι Γάλλοι, αυτοί οι αποτυχημένοι αποικιοκράτες, θέλουν να σώσουν το Κλίμα.

Μόνο μέχρι το 2012, η "Ευρώπη" έχει ξοδέψει πάνω από €600 δις για Πρασινάδες, πάνω από δύο φορές το κόστος της απόλυτης διάσωσης της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.  Στην ψωροκώσταινα Ελλάδα, πληρώνουμε κοντά 1,5 δις ευρώ τον χρόνο για ΑΠΕ, όταν ψάχνουμε για δεκάρικα για μισθούς και συντάξεις και η βιομηχανία φεύγει τρέχοντας σε αναζήτηση φθηνής ενέργειας... Ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Γερμανία αυτά τα πεταμένα λεφτά εξοικονόμησαν καύσιμα, ή μείωσαν εκπομπές CO2, και στην Ελλάδα, τα πεταμένα δις απλά αύξησαν τις ...εισαγωγές ρεύματος από την Βουλγαρία και άλλους γείτονες. Όποιος σχεδιάζει και όποιος εκτελεί αυτές τις ανωμαλίες είναι για ...[διαλέξτε την λέξη].  Και φυσικά, η Πολωνία ηλεκτροδοτείται και ζει από κάρβουνο, με την διαφορά ότι αυτή είναι ...στρατηγικής σημασίας και τολμά να πει "φτάνει πια".  Όσο για την Γερμανία, αυτή ξέρουμε πια, είναι τίγκα σε ΑΠΕ, έχει διπλασιάσει το κόστος του ρεύματός της λόγω ΑΠΕ, δεν έχει μειώσει κανένα CO2 με τις ΑΠΕ, και απλά απορρίπτει το τυχαίο αιολικό ρεύμα της σε γείτονες.  Θαύμα στρατηγική.

Και το Κλίμα; Αυτό αδιαφορεί πλήρως με τις ανοησίες μας.  Ο Μάρτιος στην Γερμανία προβλέπεται παγωμένος,  και το El Niño ήταν ο λόγος του ζεστού χειμώνα και όχι κάποια ανθρωπογενής θέρμανση και η ζωή συνεχίζεται με παγκόσμια ύφεση (προϊόν στρατηγικών και διορθώσεων Κεντρικών Τραπεζών) και κλιματικές αλλαγές που συμβαίνουν τα τελευταία 4,5 δις χρόνια, και θα συμβαίνουν για άλλα τόσα, ασχέτως του εάν οι Γάλλοι κοροϊδεύουν όποιον τους ακούει ή οι Γερμανοί εξάγουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και οι Άγγλοι απειλούν ότι θα βγουν από την ΕΕ. 

3 σχόλια:

Professor Moriarty είπε...

Δυστυχώς κάπου έτυχε να δω τα τελευταία πλάνα της εκπομπής του ΑΝΤ1 “Σε πρώτο πλάνο” με θέμα τον λιγνίτη με γυρίσματα στα λιγνιτωρυχεία της Πτολεμαΐδας και στα εγκαταλειμμένα χωριά. Άκουσα και μια αποστροφή της παρουσιάστριας ότι θέλει την ΔΕΗ, αλλά την θέλει να επενδύει σε “καθαρή ενέργεια”, ή σε φυσικό αέριο το οποίο είναι “φθηνότερο από τον λιγνίτη”(!). Το δε επιμύθιο ήταν ένας αχταρμάς με επίκληση σε “νέο μοντέλο” και όχι άναρχη εγκατάλειψη του λιγνίτη, και ναι στην ενεργειακή ανεξαρτησία, αλλά και ναι στην greenpeace που λέει ότι η “Πτολεμαΐδα V” είναι ρυπογόνος και ... ξεπερασμένη, και ναι στην υποκατάσταση του λιγνίτη από ΑΠΕ και Φ.Α., και όλα αυτά με φόντο τον διάχυτο συναισθηματισμό για τα χωριά που καταπίνουν τα ορυχεία (με αποζημιώσεις βέβαια) - αλλά ούτε κουβέντα για τις εκτάσεις που καταπίνει η “καθαρή (μη) ενέργεια” τζάμπα και βερεσέ.

Ο επιλεκτικός συναισθηματισμός και η βαρύτατη λογική ανεπάρκεια χαρακτηρίζουν πια αυτήν άβουλη ανθρωπομάζα που κάποτε λεγόταν “ελληνικός λαός” και όλα αυτά μεγεθύνονται, αν δεν κατευθύνονται από τα “μέσα”. Η επιτομή του σύγχρονου μεσαίωνα είναι ότι κάθε επιστημονικά και τεχνικά άσχετη “ξανθιά” μπορεί να αποφασίζει για το τι είναι “καθαρό” και τι “βρώμικο”.

archaeopteryx είπε...

λες να το έχει γράψει ο Καλλιτσάντσης? ΄Η ο Μπόμπολας το σκριπτ?

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως τον έχω κόψει, πολύ πιθανόν να το έχει γράψει κι ο Καρανίκας...