Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Παράπλευρες απώλειες


http://industrealist.gr/?p=2454

Να διευκρινήσω ότι η προσθήκη του "μένουμε Εβρόπυ" ή του EUSSR ή της Gazprom είναι δικές μου, και όχι του industrealist, και αυτά που γράφω, είναι δικά μου και όχι του industrealist.  Ο industrealist έχει προτάσεις για την λειτουργία της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, εγώ είμαι λίγο πιο απαισιόδοξος με κάθε έννοια λειτουργίας αγοράς στην Ελλάδα.

Από το 1974 και μετά άρχισε το ξήλωμα της Ελληνικής βιομηχανίας. Λίγο τα προσωπικά του ΚΚ του Α', λίγο η κρίση του 1979 που μας έφερε τον Αντρέα, λίγο ο Αντρέας, λίγο η μονάδα της Φλώρινας (ο Σημίτης ήταν ΥΒΕΤ ή κάνω λάθος?) λίγο η ...Εβρόπυ, δεν ξέρω για εσάς, ή εάν δεν σας αρέσει η βιομηχανία, αλλά κάποτε φτιάχναμε αντλίες, ψυγεία, λάστιχα για πότισμα, λεκάνες τουαλέτας, και τυρόπιτες, τώρα όλα αυτά εισάγονται.

Η ΔΕΠΑ είναι σύμπτωμα. Η "απελευθέρωση" της ΔΕΗ επίσης. Τεχνικά κλιμάκια εκβίαζαν για την Ολυμπιακή, για τον ΟΤΕ, για την ΑΓΕΤ και δεν ξέρω τι άλλο. Ναι, τα έπιαναν οι πολιτικοί μας (τώρα δεν ξέρω αν τα πιάνουν, και αμφιβάλω αν θα βάλουν μυαλό μόνο με φάπες).

Οι ίδιοι μηχανισμοί που μας φόρεσαν την μονάδα της Φλώρινας, ίσως οι ίδιοι (αλλά μάλλον όχι μόνοι οι ίδιοι) ολιγάρχες, κάνουν κουμάντο. Και η Ελλάδα που ξέραμε τελειώνει. Χωρίς οικονομία, το μόνο που θα έχουμε να αντισταθμίσουμε για τα ελλείμματά μας και για τους Δημόσιους Υπαλλήλους, θα είναι οι εαυτοί μας, εκτός Ελλάδος.

Φυσικά και δεν θα βγούμε από το ευρώ. Όχι τώρα... Όχι μέχρι να τελειώσει η εκκαθάριση. Αλλά εν τω μεταξύ, έχει ένα σωρό χορηγούμενες αναρτήσεις στο facebook από "ευρωπαϊκές" χώρες που ψάχνουν για εργαζόμενους...

Αντί για grexit η Βουλή θα εγκρίνει το eugrexit
Συνταγή επιβίωσης για ένα βραχώδες ακρωτήριο μακριά από τις Βρυξέλλες

1 σχόλιο:

nikos είπε...

Οι μηχανισμοί που μας φόρεσαν την μονάδα της Φλώρινας ήταν οι μηχανισμοί που έστησε το κάθαρμα και υλοποίησε ο Σημίτης