Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Καλώς ορίσατε στον πολυπολικό κόσμο

http://www.trans-int.com/wordpress/

Από τον μακρινό αυτό φίλο είδα αυτό  και αυτό,   που μετέφερα σε αυτήν την ανάρτηση, για τον ρόλο της Γερμανίας και της "Ευρώπης" στην Κλιματολαγνεία.

Αστεία-αστεία, έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε...  Αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια και από την εξόρμηση για τα πετρέλαια της Μοσούλης στον Α' ΠΠ, από την κρίση του Σουέζ (να ξαναδιαβάσετε για αυτήν), και από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, που σηματοδότησε και την έναρξη της Κλιματολαγνείας.

Γελάω και χλευάζω όποτε ακούω ότι η "Κλιματική Αλλαγή" θα έχει σαν συνέπεια μετακινήσεις πληθυσμών και πρόσφυγες (ή ...τρομοκρατία).  Εξαρτάται τι σημαίνει "Κλιματική Αλλαγή" και σε τι διαφέρει από την Κλιματική Αλλαγή που συμβαίνει από το ...4.000.000.000.000 π.Χ.

"Κλιματική Αλλαγή" έχει ίσως αρχίσει να σημαίνει η φαινομενική ή η μερική αποχώρηση των ΗΠΑ από τμήματα της Μέσης Ανατολής στα οποία δεν έχει ζωτικό συμφέρον, ή όπου θα αφήσει άλλους να κυνηγάνε και να πληρώνουν (και να πολεμάνε) για τα συμφέροντά τους. Στην χώρα που είναι της μόδας να είναι κανείς αντι-Αμερικάνος (και αντι-Ισραηλινός), η μετάβαση από την pax Americana του διπολικού κόσμου που ζήσαμε μεταξύ 1945 και 1990, στον σημερινό πολυπολικό κόσμο έχει πολλές, δύσκολες και δυσνόητες πτυχές.

Though shocking, the attacks are not completely surprising.
What to Expect After the Nov. 13 Paris Attacks

1 σχόλιο:

nikos είπε...

κατά την ταπεινή μου γνώμη ..έχουμε να κάνουμε με κηρυξει του 3 παγκοσμίου πολέμου ...με άγνωστες συνέπειες και για εμάς και τα εγγόνια μας