Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Μαφία και πολυεθνικές αρμέγουν την Πράσινη Ενέργεια


Πολυεθνικές και η Μαφία αρμέγουν την Ιταλική Πράσινη Ανάπτυξη. Και την Ελληνική. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

Η Σαρδηνία φημίζεται για πλούσιες πεδιάδες και σμαραγδένια νερά, αλλά μαστίζεται από φτώχεια και ανεργία.  Και εκεί τους σέρβιραν την δήθεν ανάπτυξη μέσω ΑΠΕ, και η Σαρδηνία γέμισε από υδροηλεκτρικά, αιολικά, φωτοβολταϊκά, γεωθερμία και βιομάζα -- όλα χάρη στις γενναιόδωρες επιδοτήσεις.

Δήθεν του κάνει έκπληξη που η ανεργία και η φτώχεια εξακολουθούν να κυριαρχούν και ότι η Μαφία και οι πολυεθνικές λυμαίνονται την Πρασινάδα και τα λεφτά φεύγουν από την Σαρδηνία.

Αυτά δεν είναι είδηση. Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο επειδή υπάρχει, σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, ο Γερμανικός Νόμος EEG (καθ' ημάς "Νόμος Μπιρμπίλη").  Κάνει υποχρεωτική την χρήση ΑΠΕ, και υποχρεωτική την επιδότησή τους από τους καταναλωτές ρεύματος.  Αυτό κάνει υποχρεωτικές τις εισαγωγές Γερμανικών (κυρίως) πραγμάτων που παριστάνουν τις ΑΠΕ.  Για αυτό έχει επιβληθεί ο Γερμανικός Νόμος EEG, για να εξάγουν οι Γερμανοί ΑΠΕ σε ηλίθιους. Τα λεφτά πάνε στις πολυεθνικές που διαχειρίζονται τα "πάρκα", με ποσοστά σε ντόπιους που μοντάρουν τις δουλειές εξασφαλίζοντας τις άδειες.  Δεν ξέρω ποιοι είναι στην Μαφία της Σαρδηνίας, αλλά ξέρω ποιοι μοντάρουν αυτές τις δουλειές στην Ελλάδα. Οι πιο γνωστοί είναι οι (σε τυχαία σειρά) Μπόμπολας, Κοπελούζος, Μυτιληναίος, Περιστέρης, και διάφορα τσικό.  Πολιτικοί από πίσω?  Μπάαα, ιδέα σας!

Το θέμα δεν είναι ότι τα λεφτά πάνε στις πολυεθνικές και στις Μαφίες... Το θέμα είναι ότι πετάγονται λεφτά για κάτι που τελικά δεν ηλεκτροδοτεί.  Έχουμε δεσμεύσει περίπου 10 δις σε ΑΠΕ, που αποπληρώνουμε με περίπου 2 δις τον χρόνο, και το μόνο που έχουμε καταφέρει να εισάγουμε το 1/3 του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουμε!   " Είναι λάθος ενεργειακή πολιτική, αλλά άντε να εξάγουμε καμιά ανεμογεννήτρια", είπε το αφεντικό της ίδιας της Siemens. Είναι ενεργειακά ασήμαντες. Μπορεί η Σαρδηνία ή η Ελλάδα να επιδοτούν πολυεθνικές και να ταΐζουν Μαφιόζους, αλλά οι ΑΠΕ είναι ενεργειακά τόσο ασήμαντες που δεν φαίνονται... Είτε σε παγκόσμιο επίπεδο, είτε στην Γερμανία, που τις εξάγει.   Ακριβαίνουν (υπερδιπλασιάζουν) το ρεύμα, χωρίς να μειώνουν ρύπους (χωρίς δηλαδή να εξοικονομούν πραγματικά καύσιμα).  Αλλά τις πληρώνουμε. Υποχρεωτικά... Σαν κατοχικό δάνειο...

Όταν κάτι πληρώνει σίγουρα λεφτά, χωρίς κόπο ή ρίσκο, φυσικό είναι να προσελκύει κάθε απατεώνα και να διαφημίζεται από όλους τους ..."οικολόγους".  Κάντε την ENEL, την EDF και την Ελληνική Μαφία πλούσιους και σώστε τον ...Πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: