Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ο κάθε Βιβιάνι έχει τους ντόπιους πλασιέ του


Το ότι ο Βιβιάνι (και ο κάθε Βιβιάνι) είναι πρακτοράκι των συμφερόντων της χώρας του, το έχω ξαναπεί πριν κανένα χρόνο"Ο κύριος αυτός, πριν γίνει ο άνθρωπος της Τρόϊκα στα ενεργειακά, ήταν στην Ιταλική ΡΑΕ, εικάζω όχι σαν κάτι δικούς μας υπαλλήλους, αλλά σε αποστολή κάπως να προστατεύσει την Ιταλική οικονομία, που έχει και αυτή κάποια βιομηχανία.  Και τι κάνει εδώ? Μα προστατεύει την βιομηχανία των χωρών της Τρόϊκα (και σας ορκίζομαι δεν ασχολούνται οι Αμερικάνοι μαζί μας, αλλά η λίγη μικρή, κακόμοιρη, βιομηχανία μας, παράγει, ανταγωνίζεται, εξάγει στις ΗΠΑ και στην Μέση Ανατολή, και όπου βρει, και ...ενοχλεί. Για αυτό κάνουν οι δικοί μας υπάλληλοι της Τρόϊκα (ίσως και ο κύριος Viviani που έχει και ...εμπειρία) ό,τι μπορούν για να δέσουν κανένα χέρι πίσω από την πλάτη, να βάλουν και κανένα βαρίδι, μπας και γίνουμε όλοι Πράσινοι και γλυτώσουν από εμάς, και από την "ενόχληση" που τους προκαλούμε, οι Ευρωπαίοι".

Η Ευρώπη έχει γίνει ένα κακόγουστο θέατρο και όσο τα λέμε διπλωματικά δεν θα βγάζουμε άκρη. Δεν υπάρχει "Ευρώπη". Υπάρχουν 5-10 Ευρωπαϊκές εταιρίες, κάθε μία από τις οποίες θέλει να είναι μονοπώλιο στο είδος της και η "Ευρώπη" και η "Κομισιόν" δεν είναι παρά η βιτρίνα αυτών των εταιριών. Η Ολυμπιακή ενοχλούσε (και η κακή διοίκησή της με την βοήθεια των Πασόκων ήταν ο καταλύτης για να διαλυθεί).  Η ΑΓΕΤ ενοχλούσε και ...εξαφανίστηκε, αφού πήρε η Λαφάρζ το μερίδιό της από τα "Έργα".  Η Ελληνική Βιομηχανία, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν, ενοχλεί αφού όλο και κάτι εξάγει, και όλο και κάτι υποκαθιστά από τις εισαγωγές.  Η Ελληνική γεωργία ενοχλεί (καλύτερα τα Γερμανικά κρεμμυδάκια από τα Ελληνικά).  Η ΔΕΗ ενοχλεί -- γιατί να πληρώνεται η ΔΕΗ και όχι η Έντισον ή η EDF;

Μην ψάξετε μακριά να δείτε πώς μας κάθησαν στο σβέρκο όλοι αυτοί οι "Ευρωπαίοι"...


Ο Βιβιάνι, και ο κάθε Βιβιάνι που έμαθε ότι απαυτονόμαστε και πλάκωσε  να κάνει σεφτέ, δεν ήρθε μόνος του... Τον έφερε εδώ κάποιος "πολιτικός", με κάποιο ντόπιο "επιχειρηματία".

Στις εκλογές, κατά τα φαινόμενα, δεν θα έχουμε την επιλογή να ξεφορτωθούμε τον Βιβιάνι.  Θα έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα διαλέξουμε τον ντόπιο συνομιλητή του Βιβιάνι.  Στο καφενείο του χωριού μου, ένας αγράμματος είπε "Γιατί να ψηφίζουμε ντόπιους; Ας τα δώσουμε όλα στους Ευρωπαίους να μην παιδευόμαστε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: