Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Καμμία περιοχή της Κρήτης δεν προσφέρεται να καταστραφεί, με ή χωρίς "χωροταξικό σχεδιασμό"



Η διασύνδεση θα ηλεκτροδοτεί την Κρήτη.

Πιο οικονομική θα ήταν μια θερμική μονάδα στην Κρήτη, άντε και με φωτοβολταϊκά στέγης για ημερήσια ισχύ αιχμής.

Εάν οι "Ευρωπαίοι" καίγονται να διασυνδέσουν την Μέση Ανατολή, μέσω Κύπρου και Κρήτης υπάρχουν οι εξής παράμετροι.

1. Ενεργειακά, όλες οι ΑΠΕ της Κρήτης θα είναι κάτι μεταξύ "0" και "μηδέν". Μην το ψάχνετε, το έχει πει η ίδια η ΡΑΕ το 2012:

 
2. Οι ΑΠΕ μπαίνουν για να πουν το "ναι" οι "Ευρωπαίοι" σε αυτή την διασύνδεση. Έτσι λαδώνονται οι Γερμανοί, με το να αγοράζεις τις απούλητες σαβούρες τους.
 
3. Η αντλησιοταμίευση (ασύμφορη, αλλά ψάξτε το εάν θέλετε, είτε στην Γερμανία είτε στο ΕΜΠ) είναι το λάδωμα του ντόπιου επιχειρηματικού κόσμου που έχει μπουλντόζες και μια ζωή το μόνο που ξέρει να κάνει είναι χωματουργικά.
 
4. Όσους χωροτάκτες ξέρω, είναι ...πιασμένοι.
 
Προσωπικά, προτιμώ να μου βάλουν φόρο να λαδώσω τους Γερμανούς για το καλώδιο, παρά να καταστραφεί η Κρήτη.
 
Δείτε και το http://greeklignite.blogspot.gr/2015/05/blog-post_23.html...

"...Μόνη επιφύλαξη που κρατώ στο 3ο σημείο είναι για τη διασύνδεση της Κρήτης, που τη βλέπουμε να επανέρχεται. Η διασύνδεση της Κρήτης είναι παλιά ιστορία, από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου την υποσχέθηκε στο τότε "πράσινο νησί". Όταν στη ΔΕΗ είχαν βάλει κάτω τα δεδομένα είδαν πως δεν "έβγαινε" οικονομικά κι εγκαταλείφθηκε ως εγχείρημα...

Στα επόμενα χρόνια η διασύνδεση επανεμφανίσθηκε, καθώς εξυπηρετεί την ένταξη των αιολικών, που προγραμματίζονται για τις βουνοκορφές της Κρήτης, στο Γερμανικής έμπνευσης Super Grid, που θα ενώνει με καλώδια συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης τρεις ηπείρους, απ' το Καζακστάν και τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ισλανδία, την Ιβηρική και τις Δυτικές ακτές της Αφρικής κι απ' τη Σκανδιναβία μέχρι και την ΥποΣαχάρια Αφρική. Σε 2η φάση έμπαινε και η διασύνδεση Αιγύπτου-Κρήτης, για ανάπτυξη αιολικών στα παράλια της Αλεξάνδρειας. Στη συνέχεια μας προέκυψε και η διασύνδεση Ισραήλ και Κύπρου με την Κρήτη μέσω του καλωδίου Eurasia Interconnector, οπότε το πράγμα κάπου έμπλεξε με τα γεωπολιτικά. Φαίνεται λοιπόν πως η πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση για την Ελλάδα είναι τα εργοστάσια φυσικού αερίου στην Κορακιά, ιδίως αν βγάλουμε σύντομα το δικό μας αέριο νότια της Κρήτης. Οι κυβερνήσεις ωστόσο κάποια πράγματα δεν τα κάνουν μόνο με οικονομικά κριτήρια, οπότε για τα υπόλοιπα θεωρώ πως δεν έχω επαρκή πληροφόρηση..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: