Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Αιχμές κατά της ΡΑΕ

http://deienergynews.blogspot.gr/2015/05/blog-post_67.html

"Αιχμές κατά της ΡΑΕ άφησε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΔΕΗ, ο οποίος παρά.. το γεγονός ότι δεν αμφισβητεί την ανεξαρτησία της, όπως είπε, παρά ταύτα άσκησε κριτική στη μέχρι τώρα πολιτική της".

Η ΡΑΕ δεν φταίει για όλα τα κακά του τόπου και του ενεργειακού χώρου, αλλά φταίει κιόλας, φταίει 100%, επειδή μια Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Ενέργεια, δεν μπορεί να δουλεύει ούτε για την Gaz de France, ούτε για την  ENEL, ούτε για την Gazprom, ούτε για την Enercon ή την Vestas. Φυσικά, δεν χρειάστηκε καμία από αυτές τις ξένες εταιρίες να πάνε να ...επηρεάσουν την αδέκαστη, επιστημονική, οικονομική και ρυθμιστική κρίση της ΡΑΕ, αφού υπάρχει το Πασόκ, η ΝΔ, οι ...οικολόγοι, η ΕΛΕΤΑΕΝ και οι ενεργειακοί βαρόνοι.  Αλλά η ΡΑΕ υπέγραφε, και ξέρετε τι λένε για την υπογραφή... Και δεν είναι υπεύθυνη για αυτό, ή για το άλλο, αλλά πληρώνονται για να είναι υπεύθυνοι για κάτι...  Κι αν διαφωνούσατε παλικάρια, υπήρχε η παραίτηση. Αλλά... μικρό το μεροκάματο κι η κάψα σας μεγάλη.

Η ΡΑΕ, στην καλύτερη των περιπτώσεων, από τότε που έφυγαν οι τελευταίοι σοβαροί, κάνει ό,τι της πούνε. Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι μια ΡΑΕ.  Το αποτέλεσμα?  Μα είναι στα δελτία του ΑΔΜΗΕ και του ΛΑΓΗΕ.    Πέφτει ο λιγνίτης, ανεβαίνουν οι εισαγωγές (κοντεύουν το 30%, μόνο ...200% πάνω από πέρυσι), πληρώνουμε για ΑΠΕ και όταν μπορέσω να αποδείξω ότι το ρεύμα από ΑΠΕ είτε κάπου ...χάνεται, ή "εξάγεται", (θα το βρω, που θα μου πάει), θα έχουμε και θέμα γιατί πετάμε 1 δις τον χρόνο...  Ή είναι 1,5 δις?  Ή έχουμε εξοικονομήσει τίποτα ρύπους εκεί που η Γερμανία με τόσες ΑΠΕ δεν έχει εξοικονομήσει ούτε ένα γραμμάριο?  ΠΟΙΟΣ έχει εγκρίνει όλα αυτά τα πεταμένα λεφτά? Η ΡΑΕ.

Βέβαια, τα ενέκρινε για να χρηματοδοτήσει, ίσως, τους επίδοξους διαμεσολαβητές στην σαλαμοποίηση και μεταπώληση της ΔΕΗ...  Ε? Λογικό μου ακούγεται. Και πολύ Ανεξάρτητο, και Ρυθμιστικό και ...Ενεργειακό.

Για την ΔΕΗ, έχω γράψει κατά καιρούς... Δεν είναι άγια, αλλά χάρη σε αυτή γνώρισε η χώρα λίγη βιομηχανία και λίγη ανάπτυξη...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"...και όταν μπορέσω να αποδείξω ότι το ρεύμα από ΑΠΕ είτε κάπου ...χάνεται, ή "εξάγεται", (θα το βρω, που θα μου πάει)..."

Κάπου είχα διαβάσει ή ακούσει σε διάλεξη πριν 2 χρόνια στο ΕΜΠ ότι το μη διαχειρίσιμο πλεόνασμα κυριολεκτικά ζεσταίνει την θάλασσα (με αντιστάσεις ειδικά φτιαγμένες μέσα στο νερό)...μάλιστα υπήρχε και το σχόλιο ότι αυτό συνέβαινε από παλιά, πριν την αντλησιοταμίευση, και για τα λιγνιτικά ακόμα -τώρα φαντάζομαι θα γίνεται για τους ανεμιστήρες...