Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Οι ιδιωτικές μονάδες θέλουν επιδοτήσεις και δώρα στο όνομα του ισότιμου ανταγωνισμού


http://energypress.gr/news/tzoyros-oi-katanalotes-plironoyn-alla-oi-idiotikes-monades-den-plironontai

Η Eurobank (και όχι μόνο) φτιάχτηκε επειδή κρατούσε ψηλά τα περιθώρια κέρδους η Εθνική Τράπεζα. Η Eurobank χρηματοδοτήθηκε από την φούσκα του Χρηματιστηρίου που βοήθησε να στηθεί.  Τα ΕΛΠΕ "αγόρασαν" τα πετρέλαια του Λάτση και του έδωσαν και το μάνατζμεντ.

Τώρα τα ΕΛΠΕ με την Έντισον θέλουν να τους δώσουμε ένα σαλαμάκι της ΔΕΗ για να παριστάνουν τους ηλεκτροδότες. Αλλά να ακριβύνει το ρεύμα για να δικαιολογούν τις άχρηστες μονάδες αερίου που οι ίδιοι επέβαλαν (μαζί με άλλους αεριτζήδες) στην αγορά.  Οι πονηροί ήθελαν μονάδες αερίου γιατί έχουν μικρό, σχετικά, αρχικό κόστος (βέβαια αυτοί έβαλαν και καμιά μονάδα αερίου, σε αντίθεση με τον Κοπ. που πάντα έκανε ...μεσιτείες).

Και όταν ο Λάτσης γίνει "παίκτης" στην ηλεκτροδότηση, τότε θα βάλει να τον αγοράσει η ΔΕΗ και να του δώσουν και το μάνατζμεντ.  Μην γελάτε...  Το έκανε με τα ΕΛΠΕ, πήγε να το κάνει και με την Εθνική...   Δηλαδή στην πρακτική των εξαγορών και συγχωνεύσεων μιλάμε για παγκόσμιες πρωτοτυπίες...  Τύφλα να 'χει ο Mike Milken...

Η Έντισον για ένα διάστημα είχε και μια δόση σοβαρότητας όταν ήθελε να φτιάξει μια μονάδα λιθάνθρακα. Ξέρω ότι αυτό δεν αρέσει σε ΔΕΗτζήδες, και χίλιες φορές προτιμώ μια μονάδα της ΔΕΗ από ότι μια μονάδα κάποιου άλλου. Όχι επειδή "μ' αρέσει" η ΔΕΗ. Αλλά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, εάν δεν είχαμε μία ενιαία ΔΕΗ θα έπρεπε να την φτιάξουμε... Για να είναι βιώσιμη και χρηματοδοτήσιμη.

Κύριε Τζούρο μου, οι καταναλωτές θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν ...υπήρχατε (το αφεντικό σας δηλαδή...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: