Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ο ήσυχος Ηλιακός Κύκλος 24


http://vencoreweather.com/2015/04/30/845-am-the-sun-is-now-virtually-blank-during-the-weakest-solar-cycle-in-more-than-a-century/

Έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα από την ...δραστηριότητα του Ήλιου. Κι όμως, εξακολουθούν και κυκλοφορούν "οικολόγοι" που εκφέρουν άποψη για την ενεργειακή πολιτική (και επομένως την οικονομική επιβίωση) της χώρας επικαλούμενοι πράγματα εντελώς επουσιώδη, σε σχέση με την δραστηριότητα του Ήλιου.

Ο Ήλιος είναι "τάξεις μεγέθους πιο σημαντικός" (δηλαδή, 10, 100, 1.000, 10.000 κλπ φορές πιο σημαντικός) από ανθρωπογενείς εκπομπές, ή αποτυπώματα CO2 και παρεμφερείς αρλούμπες του Σκάϊ και συνοδοιπόρων.

 Ο Ήλιος είναι το 99,86% όλης της μάζας, όλου του ηλιακού συστήματος, και όπως λένε όσοι ασχολούνται με τον Ήλιο, είναι σε στην πιο ήσυχη φάση του στον τελευταίο αιώνα.   Έχουμε να δούμε τέτοια χαμηλή δραστηριότητα ηλιακών κηλίδων από το 1906. Η ακτινοβολία ακτίνων Χ είναι στο ναδίρ. Ο λεγόμενος Κύκλος 24 (που ξεκίνησε μετά άλλο ηλιακό "ελάχιστο" μεταξύ 2007 και 2009) μας λέει ότι είμαστε ή πάμε σε άλλο "ελάχιστο".


Και όλα αυτά, είναι εμπειρικά.  Ξέρουμε ότι τέτοια "ελάχιστα" σημαίνουν γεωμαγνητική ησυχία.  Ξέρουμε ότι άλλα παρόμοια "ελάχιστα" συνέπεσαν με ...μίνι παγετώνες (π.χ μεταξύ 1645 και 1715, και μεταξύ 1790 και 1830).

Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι έχει νόημα για ένα φυσιολογικό άνθρωπο (πλην αστρονόμων ή ...νεοταξικών σχεδιαστών) να ασχολείται με τον Ήλιο.  Αλλά μην ξεχνάτε ότι 1) τον Ήλιο τον καταλαβαίνουμε μόνο εμπειρικά, 2) δεν έχουμε μοντέλα για τον Ήλιο, 3) δεν βάζουμε ...ΑΠΕ για να ελέγξουμε την ...συμπεριφορά του, 4) ο Ήλιος καθορίζει το κλίμα και την επιβίωσή μας και 5) άλλες αρλούμπες για το κλίμα που σας προωθούν διάφοροι, είναι απλά ...αρλούμπες για να τους καλύπτετε τα έξοδα.

Τι επηρεάζει την Κλιματική Αλλαγή;

Η θεωρία περί CO2 είναι μια ευφυής προπαγάνδα

Ήλιος και νερό, οι συνοδοί στην εξέλιξη του Κλίματος

και σε κάθε περίπτωση, τα αιολικά δεν μειώνουν εκπομπές CO2

Δεν υπάρχουν σχόλια: