Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Οι Γερμανοί μπλοκάρουν το Δανέζικο αιολικό ρεύμα... Ή μήπως (και) οι Άγγλοι;


http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-09/as-germans-block-danish-wind-a-new-feud-tests-crisis-weary-eu

"...For the wind companies, the losses are starting to add up. The Danish Energy Association estimates that Nordic generators are missing out on $87 million in annual sales as the Germans reject as much as 71 percent of the electricity being sent over from mainland Denmark..."

Όπως έχει πει ο greeklignite, όσοι έχουν αιολικά ψάχνουν που να ξεφορτωθούν το ...πρόβλημά τους. Οι Δανοί, τόσο καιρό, παριστάνουν ότι έχουν πάρα πολύ καθαρό αιολικό ρεύμα, μόνο επειδή είναι σε διάδρομο μεταξύ της πολύ μεγαλύτερης Γερμανίας και της υδροηλεκτρικής Νορβηγίας.  Οι Δανοί χρησιμοποιούν το περίσσευμα του υδροηλεκτρικού δυναμικού της Νορβηγίας για ...μπαταρία.  Έτσι και το λιγουρευτεί η Γερμανία...

Το πρόβλημα, για την ώρα παρουσιάζεται σαν "ανάγκη για περισσότερα δίκτυα υψηλής τάσης" από Β προς Ν (ή από Ν προς Β).  Και ότι δήθεν αυτό χρειάζεται για να πηγαίνει η δήθεν πολύτιμη αιολική ενέργεια από Β προς Ν. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι ψάχνουν να ξεφορτωθούν το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα και δεν έχουν που και πώς να το στείλουν. Η Δανία θέλει να διασυνδεθεί με την Ολλανδία... Γιατί άραγε?  Και η Αγγλία με την Νορβηγία... Το άρθρο δεν το λέει αυτό, αλλά σας το λέω εγώ:  Ο καυγάς είναι ποιος, με πολλά αιολικά θα πρωτο-απορρίπτει στην Νορβηγία? Και τι θα πάθει η Πράσινη Δανία από αυτό?

Δεν υπάρχουν σχόλια: