Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η Jasper (κλπ) στον Δήμο Καραϊσκάκη στην Άρτα... Στην Άρτα; Από τα Caymans?


Θα έλεγε κανείς ότι με τις εξελίξεις θα έχει ατονήσει η αιολική κλοπή...  Οι εξελίξεις? Πρώτα απ' όλα ο Λαφαζάνης:  Θέλει φτηνό ρεύμα. Ασύμβατο με καπέλο και επιβαρύνσεις από τα αιολικά... Μην ξεχνάτε, η ταρίφα δεν είναι η τιμή που προκύπτει από το κόστος μιας συμβατικής μονάδας, η ταρίφα είναι το κόστος που πληρώνουμε στον αιολικό όταν φυσάει, είτε θέλουμε το ρεύμα είτε όχι, και ασχέτως εάν εξοικονομεί κάτι άλλο (που δεν εξοικονομει και δεν υποκαθιστά τίποτα -- αλλά δεν είναι αυτό το θέμα εδώ).

Ο Δήμος Καραϊσκάκη Άρτας μου τράβηξε την προσοχή:  Έχουν μια παρουσίαση αύριο τα αντιαιολικά παιδιά, να ενημερώσουν για τα της αιολικής κοροϊδίας, της υποβάθμισης κλπ κλπ.  Και εκεί που νόμιζαν ότι θα ήταν μόνα τους, έμαθαν ότι θα πάει εκεί και η ΕΛΕΤΑΕΝ, και ο ίδιος ο αρχι-promoter, ο Ιωάννης Τσουκαλάς. Τέως ευρωβουλευτής υπεύθυνος να προωθεί την Πράσινη Απάτη στην Ελλάδα. ΔΙΟΡΘΩΣΗ:  ΔΕΝ θα είναι αυτός ο Τσουκαλάς (μαθαίνω τώρα) αλλά ο τέως Δήμαρχος Ανάβρας που έκανε διάφορα "καλά" για το χωριό του και έχωσε και κάτι αιολικά εκεί.

Ψάχνοντας είδα εκτός από τους συνήθεις ΤΕΡΝΑ και EDF, την Jasper!  Η Jasper ξεχωρίζει στο Ελληνικό αιολικό πάνθεο... Ξεχωρίζει διότι έχει άλλη οσμή από τα Γερμανο-Γαλλο-Δανέζικα τρωκτικά που λυμαίνονται τον τόπο... Η Jasper είναι η μόνη που αν θυμάμαι καλά είχε στο ενεργητικό της θετική παρέμβαση από ...Αμερικάνους!  Κάπου έχω κρατήσει εικόνα της σχετικής αναφοράς, αλλά άντε να την βρω...  Και, όχι, δεν είμαι αντι-αμερικάνος (με εξαίρεση την οικογένεια ...Παπανδρέου).

Η Jasper είχε και κάτι άλλο ενδιαφέρον:


Θυμάστε την βόλτα από το Brooklyn στα Caymans μέσω Zug?  Τότε που μάλλον είχα πλησιάσει κοννέ με "μετόχους που κρύβονται πίσω από μεταλλαγμένα νομικά πρόσωπα".  Οποιοσδήποτε μπορεί να κρύβεται στα Caymans.  Με αιολικά ενδιαφέροντα?  Και με αγαθές σχέσεις με πρέσβυ που έφυγε αργότερα?  Στην Άρτα και στον αγαπημένο μου Ζάρακα...

ΔΕΝ μπορώ να σας πω ότι ξέρω ποιος έχει τέτοιο δόντι (να τα έχει καλά με την πρεσβεία, και να κινητοποιεί τον Πράσινο ευρωβουλευτή της καταπράσινης ΝΔ, να τρέχει χειμωνιάτικα στην Άρτα). Δεν μπορώ να σας το πω, δεν το ξέρω, αλλά το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο κεφάλι είναι το καταπληκτικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας... Νικολάκη, εσύ είσαι?  Αντρίκο?


Και μπορεί να μην είναι ο Νικολάκης ή ο Αντρίκος (που και νά'ναι, πού το μεμπτό;)... Μπορεί να μην είναι καν ο τύπος που δεν μπήκε στην Βουλή.... Αλλά ποιά είναι αυτή η Jasper που κινητοποιεί κόσμο χειμωνιάτικα;  Να την ρωτήσουμε τι πιστεύει για το Παγκόσμιο Θερμοκήπιο...

Για τις Πρασινάδες του, ο ΓΑΠ αξίζει ... ό,τι χειρότερο.  Τα βουνά της Άρτας, τι φταίνε? Η τσέπη μας?  Και ο καημένος ο κύριος Τσουκαλάς? Χειμωνιάτικα?

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γενικότερα αυτή η απάτη με τις "εταιρειες εργου" ...αιολικό πάρκο Ανω Ραχη ΑΕ, αιολικό πάρκο κάτω Ραχη ΑΕ κλπ πρέπει να τελειώνει κα ι τους βαλουν φυλακή.
Γινεται μόνο και μόνο για να αρπάζουν τις επιδοτησεις , αφού ξεπερνούν το "πλαφόν ανά φορέα" που ορίζει ο αναπτυξιακος νομος. Δηλαδή είναι ο ίδιος φορές , που απλώς αλλάζει ΑΦΜμεσω εταιρειας έργου για να κοροιδευει το νόμο και να βουτάει περισσοτερες επιδοτησεις από οσες δικαιούται. Ειναι ξεκαθαρη απάτη και πρεπει να λογοδοτησουν!

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι δεν θα είναι ο τέως ευρωβουλευτής Τσουκαλάς, αλλά ο τέως Ανάβρας (και αυτός φιλοαιολικός)

archaeopteryx είπε...

Καλή η Ανάβρα, επιδοτήθηκε από την "Ευρώπη" για βιτρίνα και προφανώς ο Δήμαρχος δεν ήταν αρπάχτρα (ή είχε εποπτεία η βιτρίνα). Τα αιολικά την Αναβρας μπήκαν με προηγούμενο καθεστως επιδότησης.