Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

EDF... Το επιδοτούμενο από εμάς Γαλλικό κρατικό μονοπώλιο... Έχει άποψη για την Γερμανία.


http://www.businessinsider.com/edf-says-germany-energy-is-a-disaster-2014-10

Το κρατικό μονοπώλιο EDF ηλεκτροδοτεί την Γαλλία με πυρηνική ενέργεια (και τροφοδοτεί και κάτι πυρηνικές δοκιμές).  Η Γαλλία παριστάνει την Μεγάλη Δύναμη χάρη στην EDF.

Η καημένη η Γερμανία έχασε τον Β' ΠΠ και δεν την αφήνουν να παίζει με πυρηνικά (ή μάλλον να ελέγχει την ...επεξεργασία του καυσίμου, και έτσι οι Γερμανοί το παίζουν αντιπυρηνικοί.

Με το που έκλεισε μερικά πυρηνικά η Γερμανία μετά την Φουκουσίμα (λες και είναι σε σεισμική ζώνη η Γερμανία) και με το που μεγάλωσε το ποσοστό των "στοχαστικών" αιολικών και των απλά "μεταβλητών" φωτοβολταϊκών, σαν ποσοστό της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος, επαληθεύθηκε η πρόβλεψη της Ε.Οn, και φάνηκαν και οι οικονομικές συνέπειες της ανωμαλίας των ΑΠΕ: Πανάκριβο το ρεύμα για την βιομηχανία και τους καταναλωτές, ζημιογόνος η ηλεκτροπαραγωγή.  Η ζήτηση για ρεύμα είναι αυτή που είναι, αλλάζει μόνο με βαθιά ύφεση, και οι ΑΠΕ απλά βάζουν μεταβλητότητα στο σύστημα, και ...καταστρέφουν τις συμβατικές μονάδες, που, όμωε, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν.  Κάτι σαν ...τιμωρία. Μαζοχισμός εάν τις θες (τις ΑΠΕ), σαδισμός εάν τις επιβάλεις σε άλλους.

Το πυρηνικό κρατικό μονοπώλιο EDF φυσικά και κοροϊδεύει τους Γερμανούς. Τα πυρηνικά ηλεκτροδοτούν, οι ΑΠΕ παιδεύουν, και το κάρβουνο είναι μια χαρά, αλλά κάρβουνο και η EDF είναι η μόνη ηλεκτροπαραγωγική εταιρία που δεν ψήφισε υπέρ της κατάργησης των επιδοτήσεων για ΑΠΕ.


Η EDF είναι ο υπ' αριθμ. 1 ΑΠΕτεώνας στην Ελλάδα. Κάθε αιολικό που διαχειρίζεται στην Ελλάδα, είναι επιδότηση που πληρώνουμε εμείς, εδώ, υπέρ της EDF στην Γαλλία. Επιδοτούμε εμείς, το Γαλλικό Κρατικό μονοπώλιο, και τα πυρηνικά της Γαλλίας.

Οι Γερμανοί είναι Γερμανοί, και οι Γάλλοι είναι Γερμανοί Β' κατηγορίας που οι μισοί προσκύνησαν τους Γερμανούς στον Β' ΠΠ, και οι υπόλοιποι έκαναν παρέλαση στο Παρίσι, πριν τον Αϊζενχάουερ.

-- Λαδώνουν οι Γάλλοι;
-- Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα όχι για δουλειές στα Χανιά.

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Mαλάκες είναι; Εσύ στη θέση της EdF θα ψήφιζες κατά;
Από την άλλη "λύκοι θα υπάρχουν, όσο θα υπάρχουν πρόβατα".

spiral architect είπε...

H γαλλική πρώην Telemecanique, νυν Schneider Electric, που πριν λίγα χρόνια εξαγόρασε τη γερμανική AEG (κλάδος μετασχηματιστών ισχύος) και την γαλλική Αreva με κρατική γαλλική επιδότηση στην Ελλάδα κάνει κόλπα.
Ελεύθερη αγορά; Ανταγωνισμός; Πρρρρρ!

spiral architect είπε...

Και κάποιοι άλλοι κλαίνε:
Οι ιδιοκτήτες των οικιακών φωτοβολταϊκών στην Θράκη λένε όχι στο… New Trap - ERT Open