Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Εμείς επιδοτούμε το Γαλλικό, κρατικό, μονοπώλιο. Με λεφτά, γη,και μόνιμη υποβάθμιση


https://sites.google.com/site/pankretiodiktyoagonakatavape/news/dttachoriatouagioubasileiouantistekontaistisanemogennetries

...Διότι, παρά την χρυσοπληρωμένη προπαγάνδα των αιολικών εταιρειών, δεν πρέπει να αγνοούμε ότι η ενέργεια που παράγεται από ανεμογεννήτριες εξαρτάται από το αν και πόσο φυσάει, ενώ τα συστήματα ηλεκτροδότησης λειτουργούν μόνο όταν υπάρχει ισορροπία, κάθε στιγμή, ανάμεσα στην παραγωγή και τη ζήτηση αλλιώς καταρρέουν (black out).

Οι ανεμογεννήτριες από μόνες τους δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν ούτε ένα χωριό. Έτσι, τα εργοστάσια που καίνε συμβατικά καύσιμα συνεχίζουν, υποχρεωτικά, να λειτουργούν προκειμένου να εξασφαλισθεί η παραγωγή συνεχόμενης σταθερής ενέργει­ας για κάθε στιγμή που την χρειαζόμαστε.

Όπως δείχνουν οι στατιστικές, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν μειώθηκαν καθόλου σε χώρες με πολλά αιολικά, ωστόσο οι αιολικές εταιρείες και τα τσιράκια τους υποστηρίζουν ότι θα σωθεί ο πλανήτης αν καταληφθούν όλα τα βουνά από ανεμογεννήτριες!

Οι αιολικές εταιρίες έχουν κάθε λόγο να γεμίσουν τα βουνά μας ανεμογεννήτριες. Αποκομίζουν τεράστια κέρδη από την υποχρεωτική επιδότηση των ΑΠΕ με χρήματα δικά μας (μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων, ΕΤΜΕΑΡ, ΝΕΡΙΤ κλπ) και την υποχρέωση της ΔΕΗ, βάσει νόμου, να αγοράζει πανάκριβα το όποιο ρεύμα παράγουν μετακυλώντας το κόστος στον καταναλωτή.

Για το καλό μας δήθεν, οι αιολικές εταιρείες οικειοποιούνται δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις μέσω ανεξέλεγκτων δασικών χαρακτηρισμών και βάζουν χέρι στην διαχείριση των νερών μας- υπόγειων και επιφανειακών - μέσω της κατασκευής αντλησιοταμιευτήρων και της εκμετάλλευσης φραγμάτων για αντλησιοταμίευση. Κερδίζουν αυτές, καταστρέφοντας τον τόπο και τις ζωές μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: