Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Good-Bye to All That

 
 
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε διαβάσει Μυριβήλη, σίγουρα περισσότεροι από ότι Robert Graves, και οι δύο κάπως έγραψαν για την περίοδο του Α' ΠΠ.  Το Good-Bye to All That είναι η αυτοβιογραφία του Robert Graves.
 
Έχω ξαναγράψει ότι η Ιστορία του σύγχρονου κόσμου (δηλαδή από το 1900 και μετά), είναι η Ιστορία του Πετρελαίου.  Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες (Standard Oil, Shell, BP) ιδρύθηκαν εκείνη την περίοδο.  Η Royal Commission on Oil Fuel and Oil Engines την ξεκίνησε το 1912 ο Τσώρτσιλ.  Το πετρέλαιο έδωσε το συγκριτικό πλεονέκτημα στα πολεμικά πλοία, και τα πολεμικά πλοία δεν μπορούσαν πια να υπάρξουν χωρίς πετρέλαιο (και η Αγγλία δεν είχε, και πολλά από τα ...σύνορα και τα προβλήματα στην περιοχή από τον Καύκασο μέχρι την ...Ινδία και την Θάλασσα της Αραβίας είναι από εκείνη την περίοδο).
 

Οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν πετρέλαιο στον Α' ΠΠ. Ούτε στον Β' ΠΠ. Και μην ξεχνάτε, το πετρέλαιο δεν χρησιμοποιείται στην ηλεκτροπαραγωγή, χρησιμοποιείται στις "μεταφορές". Με την "Ενωμένη Ευρώπη", προφανώς κάθε χρήση πετρελαίου που δεν εξυπηρετεί την "Ευρώπη" είναι ή θα γίνει verboten, καλώς ήλθατε στον Κεντρικό Σχεδιασμό.
 
Διαβάζει πια κανείς; Ή ασχολούνται όλοι με ακτιβισμό και δράσεις και έχουμε μπει για τα καλά στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πιο αραία, αλλά διαβάζω.
Συνέχισε τον αγώνα! Όποτε κ όπου μπορώ λέω σε συζητήσεις για την αιολική απάτη.
Καλή δύναμη
unfair