Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Προσπαθεί να παρακάμψει το Κογκρέσο, αλλά μάλλον δεν τα καταφέρνει


http://www.the-american-interest.com/blog/2014/08/28/obama-gives-up-on-the-global-climate-treaty/
http://www.thegwpf.org/obama-gives-up-on-the-global-climate-treaty/

Τα του "Κλίματος", όταν ξεκίνησαν, σαφώς και δεν είχαν σχέση με το Κλίμα. Ήταν γεωπολιτικά.  Ξεκίνησαν παραμονές του τέλους του Ψυχρού, περί το 1987, και οι πρώτες Σύνοδοι έγιναν λίγο μετά το τέλος του Ψυχρού και με την επανένωση της Γερμανίας που έχει πρωτοστατήσει σε όλο αυτό το θέατρο.  Η Αγγλία και η Αμερική, τότε, έπαιξαν για δικούς τους λόγους.

Τα του "Κλίματος", και σήμερα, δεν έχουν σχέση με το Κλίμα.  Έχουν σχέση με την χρηματοδότηση της Γερμανίας στο θέατρο με τους Ρώσους (και δεν ξέρω εάν η Γερμανία είναι ο σκηνοθέτης ή ο κομπάρσος -- σαφώς θέλει να είναι σκηνοθέτης, και μεταξύ 1905 και 1917 ήταν μάλλον σκηνοθέτης).  Έχουν σχέση με την καταστολή της ζήτησης τώρα που και οι Κινέζοι θέλουν πετρέλαιο, και τα αεροπλανοφόρα δεν θέλουν ή δεν φτάνουν για να το εξασφαλίζουν απρόσκοπτα.  Είμαι σίγουρος ότι έχει σχέση και με κάποιον εμπορικό πόλεμο, μάλλον αυτό με την Κίνα, αλλά όχι μόνο.

Αλλά όταν το Εκτελεστικό της μόνης χώρας που έχει και πολλά αεροπλανοφόρα, και Σύνταγμα που προβλέπει διαχωρισμό εξουσιών, πάει να παρακάμψει τον διαχωρισμό εξουσιών, τότε ανησυχώ. Μοιάζει να μην τα καταφέρνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: