Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

1987-2014, ήμουνα νιος και γέρασα, και η ενεργειακή στρατηγική με αέριο μόλις έγινε πιο ζόρικη

 
14/8/2014, Quartz:  Gazprom’s Ukraine problem just got worse

19/8/2014,  BBC: Bulgaria suspends South Stream gas pipeline project

19/8/2014 BusinessWeek/Bloomberg: European Gas Reverses Biggest Drop Since 2009 on Ukraine

Δεν έχω αμφιβολία ότι τα αιολικά είναι η βιτρίνα που μάς αναγκάζει να καίμε αέριο για ηλεκτροδότηση.  Το αέριο είναι ένας από τους προωθητές της Κλιματολαγνείας. Το λόμπυ του αερίου ήθελε να στηρίζουμε την αγορά των δικαιωμάτων άνθρακα. Το αέριο είχε προσκυνήσει η Ταγάρω όταν έλεγε "δεν φτάνει να θέλουμε ΑΠΕ, πρέπει να κόψουμε τον λιγνίτη".

Οι ΑΠΕ δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον λιγνίτη. Ούτε το αέριο. Το αέριο μπορεί να υποκαταστήσει τον λιγνίτη.  Το αέριο, και όχι οι ΑΠΕ, μπορεί να μειώσει το δαιμονοποιημένο CO2.  Το αέριο, είναι βεβαίως πολύ πιο ακριβό από τον λιγνίτη.  Να λοιπόν ο φόρος άνθρακα:  πριμοδότηση του αερίου (και των πυρηνικών).  Και επειδή τα λεφτά δεν φτάνουν, κορόϊδεψε τον κόσμο με ΑΠΕ, να πληρώνουν νομίζοντας ότι παίρνουν Πράσινη Ενέργεια. Οι Αεριτζήδες, εάν προσέξατε, είναι και ΑΠΕτζήδες.  Πληρώνονται και από τα δύο, ηλεκτροδοτούν από αέριο. Η ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ, εάν προσέξατε έχει ανθρώπους των Αεριτζήδων.  Οι ΑΠΕτζήδες είναι για ...παραλλαγή.

Χωρίς σχετικά φτηνό και κυρίως απρόσκοπτο αέριο, δεν υπάρχουν οι ΑΠΕ. Το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα των ΑΠΕ μπορεί να συνυπάρξει μόνο με αέριο, και προϋποθέτει ηλεκτροδότηση από αέριο.  Τα αιολικά στο σύστημα δημιουργούν περισσότερο πρόβλημα δεδομένου ότι ήδη τα φ/β επιβάλλουν μεταβλητότητα. Τα αιολικά, εκτός από μεταβλητά, είναι και τυχαία, και η ηλεκτροδότηση μόνο με αέριο είναι φθηνότερη από την ηλεκτροδότηση με αέριο συν αιολικά. Αλλά οι Αεριτζήδες εισπράττουν αυτή την διαφορά, γι αυτό είναι και ΑΠΕτζήδες.

1) Για θέρμανση εξακολουθώ και έχω πετρέλαιο και δεύτερο πουλόβερ, και 2) Κάθε βράδυ, στην προσευχή μου παρακαλώ τον Θεούλη, να μην γίνει ποτέ ο Southstream, ή να έχει τέτοια σκαμπανεβάσματα που να βαρεθούνε και να ...φύγουν οι Αεριτζήδες μας. Ιδίως αυτοί που είναι κολαούζοι των Ρώσων από το 1987.

Βέβαια, είναι πολλά τα λεφτά και από τις δύο πλευρές της Ουκρανίας...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ημερίδα του Σωματείου Σπάρτακος της ΔΕΗ,σέ ξενοδοχείο της Πτολεμαΐδας, προσκεκλημένος μεταξύ άλλων πανεπιστημιακών με θέμα τον λιγνίτη ήταν και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κρήτης κ. Φώσκολος.Σέ ερώτηση πού του έγινε οσον αφορά την απαξίωση του λιγνίτη και την προώθηση των ΑΠΕ και του αερίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δήλωσε ότι όλα αυτά γίνονται γιατί πέντε οικογένειες αεριτζήδες στην Ελλάδα θέλουν να ελέγξουν την ΔΕΗ και την ενέργεια μέσω του αερίου.Καί οι οικογένειες αυτές είναι γνωστές.Παρακολούθείστε το βίντεο από το τρίτο λεπτό.
https://www.youtube.com/watch?v=Ax-gJ1N-zG0

archaeopteryx είπε...

λιγνίτης και ΑΠΕ χωρίς φ.α., σημαίνει σκέτος λιγνίτης, χεχεχε

Ανώνυμος είπε...

Και ο πόλεμος επεκτείνεται: και για πετρέλαια και για αέριο. Και η Γερμανία, που ούτε πετρέλαιο ούτε αέριο έχει, μπαίνει στο παιχνίδι με οικονομικό πόλεμο, πουλώντας, μεταξύ άλλων, άχρηςτες ΑΠΕ