Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

To 100% των Ελλήνων (και το 95% των Ευρωπαίων) θεωρούν το "Κλίμα" ασήμαντο θέμα. Αλλά στην Ευρωπαϊκή Κομισιόν το βλέπουν ...αλλιώς.

Πριν 2-3 εβδομάδες είχα αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν να μην έχει γραφτεί σε κανένα Ελληνικό Μέσο Μαζικής Παραπλάνησης το ότι έξω, σχεδόν οι πάντες ωρύονται κατά των ΑΠΕ και των Πράσινων Οικονομικών.   Και εκτός από την σύνοψη των τότε πρόσφατων αναφορών για την Πρασινάδα, στον διεθνή τύπο, είχα αναφέρει και το πόσο χαμηλά στις προτεραιότητες των ανθρώπων είναι θέματα που αφορούν "ενέργεια και κλίμα". Να τονίσω, ότι το "κλίμα" είναι δόκιμος και "ιερός" όρος για την "Ευρώπη". 

 
Μηδενική σημασία στην Ελλάδα, 5% στον μέσο όρο της "Ευρώπης", να 'ναι καλά κάτι Γερμανοί και Υπερβόρειοι...

Η δημοσκόπηση έχει και άλλα γαργαλιστικά για την άποψη που έχουμε εμείς για την ΕΕ, αλλά για την σοβαρότητα του θέματος "ενέργεια και κλίμα" δεν νομίζω χρειάζεται να είμαι δημοσκόπος ότι όσο κι αν σκίζονται τα βούρλα στον Σκάϊ και τις Πράσινες οργανώσεις, απλά κανείς στην Ευρώπη δεν τους παίρνει σοβαρά, και κανείς στην Ελλάδα.  Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι εδώ (και εδώ, αν αποφασίσει η "Ευρώπη" να το εξαφανίσει).


Βέβαια, αν δεν σ' αρέσουν τα αποτελέσματα μιας (ανεξάρτητης) δημοσκόπησης, παραγγέλνεις μία άλλη. Όπου προσπαθεί η τηλεπερσόνα της μετριότητας που έγινε "Επίτροπος Κλιματικής Δράσης" να μας πει ότι το 42% των Ελλήνων παίρνει πολύ σοβαρά την ...κλιματική αλλαγή (ενώ το 0% θεωρεί το θέμα ...σημαντικό!) και 9 στους 10 "Ευρωπαίους" θεωρούν την κλιματική αλλαγή σοβαρό θέμα (όταν μόνο 5% την θεωρούν σοβαρό θέμα).

Η "Ευρώπη" με πείθει ότι είναι για λεμονόκουπες... Και οι δικοί μας πολιτικοί ...να μην πώ την λέξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: