Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Παπασταματίου (της ΕΛΕΤΑΕΝ), εναντίον Schäuble και Kohl


http://www.thegwpf.org/schauble-warns-green-energy-policies-harming-german-economy/
http://www.thegwpf.org/eu-energy-commissioner-rallies-opposition-2030-climate-targets/

Ο καημένος ο κ. Schäuble είπε προχτές, ό,τι και το αφεντικό της Ε.On από το 2011,  αυτό που λέει η Siemens από τις αρχές του 2012  το Bloomberg από τον Απρίλιο του 2013, το Spiegel και το Forbes από τον Σπετέμβριο του 2013, η Deutsche Welle από τις αρχές Ιανουαρίου του 2014 (η DW το έχει πει από το 2012) , και, τέλος και ο Σοσιαλιστής Τσάρος Ενέργειας και Οικονομίας, Sigmar Gabriel (και εδώ).

Ο κ. Schäuble παραδέχτηκε το συμπέρασμα της Ε.On του 2005 (ότι τα αιολικά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν παρά μειούμενη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή) το διαπίστωσε ο Γερμανικός τύπος, από τουλάχιστον τις αρχές του 2012, τον μέχρι και τον Ιανουάριο του 2013.  Πάνε 14 μήνες που διαπίστωσαν οι Γερμανοί ότι χάρη στις ΑΠΕ τους έχουν το πιο ακριβό ρεύμα στον κόσμο (υπερβάλουν... έχουν το δεύτερο πιο ακριβό μετά την Δανία).


Αυτά λέει λοιπόν ο κ. Schäuble... Τα είχε πει και ο Kohl λίγο μετά την Φουκουσίμα...  Το τσουνάμι που ξήλωσε την Πράσινη Απάτη, αφού με κλειστά λίγα πυρηνικά στην Γερμανία αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι ΑΠΕ δεν υποκαθιστούν πυρηνικά. Ούτε υποκαθιστούν ανθρακικά.... Τίποτα δεν υποκαθιστούν... Εκτοπίζουν πρόσκαιρα το αέριο, αναγκάζοντας μας να το επιδοτούμε και αυτό με ΜΑΜΚ, ΑΔΙ, ή ό,τι στην ευχή...


Κι από την άλλη πλευρά, ο κύριος Παπασταματίου...  Μπροστά σε τέτοιο επιστημονικό γίγαντα, λάτρη της (επιστημονικής) αλήθειας και (αιολικής) ειλικρίνειας, μάλλον πρέπει να παραδεχθώ ότι οι Γερμανοί είναι άσχετοι.  Κύριε Παπασταματίου, όπως ευχήθηκα και στον κύριο Τσιπουρίδη, σάς εύχομαι επείγον ιατρικό περιστατικό σε αιολικό νοσοκομείο, για να καταλάβετε την έννοια του dispatchable power, και ότι το προϊόν που προωθείτε είναι μία απάτη και μισή, ασχέτως ταρίφας.

Εγώ ο ταπεινός αντιγραφέας μπλόγκερ, σάς το λέω και ξαναλέω:  Τα αιολικά δεν είναι μάπα επειδή είναι ακριβή η ταρίφα τους... Είναι μάπα επειδή το μεταβλητό και τυχαίο ρεύμα τους (που δεν αποθηκεύεται, πρακτικά, ή φθηνά, ή σε επαρκείς ποσότητες) είναι ακατάλληλο για ηλεκτροδότηση. 18 αιολικά μεγαβάτ, είναι λίγα πεταμένα λεφτά που δεν ενοχλούν. Χάνονται. 1.800 αιολικά μεγαβάτ (τόσα έχουμε ήδη) είναι ενεργειακά άχρηστα, δεν παράγουν τίποτα όταν δεν φυσάει (τώρα πχ), και όταν φυσήξει ενοχλούν είτε τις μονάδες αερίου, είτε το δίκτυο, είτε τους γείτονες:  "..μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, με προφανείς επιπτώσεις στη λειτουργία των μονάδων...  ...η ιταλική πλευρά δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι το υποβρύχιο καλώδιο χρησιμοποιείται πρωτίστως για εξαγωγές (απορρίψεις λέγονται) ποσοτήτων ενέργειας προς Ιταλία..." . Και που' σαι ακόμα...

11 σχόλια:

spiral architect είπε...

Γκουγκλίζοντας το όνομα του "συναδέλφου", θυμήθηκα ότι σχετικά πρόσφατα είχε βγει σε ένα αρκετά μακροσκελές ρεπορτάζ του Αλφατιβί αναμασώντας το "αφού ο ήλιος και ο αέρας είναι τσάμπα και η ΗΕ από ΑΠΕ είναι τσάμπα" κλπ παπαγαλίστικα.
Ήταν η περίοδος όπου άρχισαν να μπαίνουν τα πρώτα χαράτσια στη μαρίδα των ΑΠΕ.
Από ηλ. μηχανικός επιχειρηματίας ...

Professor Moriarty είπε...

Σύμφωνα με την eurostat, αν εξαιρέσουμε Κύπρο και Ιρλανδία, η Ισπανία έχει την υψηλότερη τιμή οικιακής kWh., ενώ στην Γερμανία είναι λίγο ακριβότερη από την Δανία. Στην τιμή βιομηχανικής kWh η Δανία είναι ακριβότερη από την Γερμανία και η Ελλάδα ακριβότερη και από τις δύο. Η Ισπανία όμως πάλι είναι ακριβότερη και από τις τρεις. Απ ότι φαίνεται η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς στα χνάρια της Ισπανίας.

spiral architect είπε...

... κι αν δεν με γελά η μνήμη μου είχε βγει σαν φυσικό πρόσωπο, δλδ "Παναγιώτης Παπασταματίου, Η/Μ" και όχι σαν πρόεδρας της ΕΛΕΤΑΕΝ.

spiral architect είπε...

... και φυσικά ουδέν κρυπτόν υπό τον γούγλην:
ENTEKA - Human resources

spiral architect είπε...

Να μας πει ο κυριος συνάδελφος για την απαίτηση κατάργησης των σταυροειδών επιδοτήσεων της (πρώην) ΔΕΗ (ηλεκτροπαραγωγή στα νησιά) εν σχέσει με τα ΜΑΜΚ και τα ΑΔΙ.
(@@ θα πει, αλλά λέμε τώρα ...)

nikos είπε...

ΕΣΑΗ: «Καμπανάκι» για την Επάρκεια Εφοδιασμού
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου Πέμπτη, 30 Ια

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=78682

nikos είπε...

ένα σχόλιο μου .. η κατολίσθηση που εκδηλώθηκε στο Ορυχείο Μαυροπηγης 15.1. θα φέρει ...Ύφεση στην Εθνική Οικονομία που την υπολογίζω στα -12,5% του ΑΕΠ για το 2014 !!Αυτός είναι ο λόγος που δεν απασχόλησε κανέναν!!

Ανώνυμος είπε...

(Αντε γιατι κουραστηκα..)
Βρε Νούμερο (ανωνυμε4.53) που υποστηρίζεις το άλλο Νούμερο (Παπασταματιου) με τα "νούμερα" & τις "αποδειξεις" , γιατι βάλλεσε εναντίων του blogger και των σχολιαστών και δεν λες τιποτα για τους ισχυρισμούς των αναφερομενων στην α΄παραγραφο? Πες μου οτι ο Παπασταματιου ειναι ειδικοτερος αυτων!!!!! Γελανε και τα πλακακια!!! Οσον αφορα την Ισπανια, εαν διάβαζες έστω και λίγο... τοσοδά... θα έβλεπες οτι η Ισπανια προηγειται παντα της Ελλαδος, σε ΑΠΕ, Μνημονια, Νομοθεσιες κλπ που ερχονται απο ΕΕ. Εμεις ακολουθουμε στον γκρεμο..
Οτι σε συμφερει "παιρνεις" , οτι σε συμφερει γραφεις.. δεν βαριεσαι κιολα...
ΤhW

nikos είπε...

oi Τούρκοι έστησαν χρηματηστηριο άνθρακα στην Κωνσταντινουπολη και εμείς ξεινουμε χρονια τωρα τα παπαρια μας με της ΑΠΕ χιχχι

archaeopteryx είπε...

ντον'τ φηντ δε τρολ

spiral architect είπε...

Εξ οικείων τα βέλη.
Πρό(κ)ταγκον και Τέλλογλου: Το ακριβό ρεύμα