Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τα αιολικά μπαίνουν ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις. Η ηλεκτροπαραγωγή τους δεν ενδιαφέρει κανέναν.


http://www.realclearenergy.org/charticles/2013/11/01/wind_construction_slows_down_107320.html

Σε αντίθεση με την "Ευρώπη", όπου αποφάσισαν οι Γερμανοί κάποιοι αγνώστων λοιπών στοιχείων μανδαρίνοι στις Βρυξέλλες να επιβάλουν τον Γερμανικό νόμο EEG με τις ταρίφες, τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις και την κατά προτεραιότητα απόληψη τυχαίου και μεταβλητού ρεύματος, στα υπόλοιπα θύματα, στις ΗΠΑ τα αιολικά επιδοτούνται με φοροαπαλλαγές. Και επειδή εκεί έχουν ακόμα κάποια ίχνη Δημοκρατίας, τις φοροαπαλλαγές τις εγκρίνουν, ή δεν τις εγκρίνουν οι Νομοθέτες (η Ευρώπη δεν χρειάζεται Νομοθέτες, έχει τον Μπαρόζο να κάνει ό,τι του λένε οι ...Γερμανοί).

Οι ΗΠΑ, λοιπόν, δείχνουν, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία, ότι τα αιολικά μπαίνουν ή δεν μπαίνουν ΜΟΝΟ για τις φοροαπαλλαγές.  Όπως και οι φιλανθρωπίες. Μόνο που οι φιλανθρωπίες έχουν πάντα φοροαπαλλαγή, ενώ η αιολική φοροαπαλλαγή/φοροεπιδότηση, έρχεται και φεύγει, και μαζί της οι αιολικές εγκαταστάσεις. Που ήταν, είναι, και θα είναι ασήμαντες στην ηλεκτροπαραγωγή. Δεν μπαίνουν για να παράγουν ρεύμα -- μπελάς είναι το τυχαίο και μετβλητό ρεύμα. Μπαίνουν επειδή αυτός που τις βάζει μειώνει τον φόρο του (από άλλες δουλειές).

Και υπάρχει σαφής τάση:  Όταν περιμένουν να κοπούν οι φοροεπιδοτήσεις, σπεύδουν να βάλουν πολλά, για να προλάβουν... Και σε 20-30 χρόνια, αντί για 16.000 αιολικά που θα σαπίζουν και θα σφυρίζουν, θα υπάρχουν 36.000 ή όσα προλάβουν να μπουν, μνημεία στην ανθρώπινη βλακεία (και στην διαφθορά των πολιτικών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: