Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

...Άλλωστε, μέρος του ευρύτερου πεδίου Λεβιάθαν βρίσκεται στα κυπριακά χωρικά ύδατα...


http://www.energypress.gr/news/Mahh-Elladas-Toyrkias-gia-to-fysiko-aerio-toy-Israhl

"...Το «ελληνικό πρότζεκτ» είναι πιο ακριβό, αλλά εξασφαλίζει απ' ευθείας πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, έχει ήδη ενταχθεί στα πρότζεκτ κοινού ενδιαφέροντος της Ε.Ε. και ενδεχομένως μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Σε πολιτικό επίπεδο το Ισραήλ δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως φάνηκε τόσο από το τριμερές Μνημόνιο Κατανόησης Ελλάδος- Κύπρου - Ισραήλ, το οποίο υπογράφηκε πριν από λίγους μήνες όσο και από τις πρόσφατες συμφωνίες Ελλάδος - Ισραήλ για ενεργειακή συνεργασία, η οποία αναφέρεται και στη μεταφορά αερίου μέσω Ελλάδας. Αντιμετωπίζει βέβαια την αντίθεση της Τουρκίας, η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί σε πολλά επίπεδα..."

Τελικά, η επιλογή της ερμηνείας της Στέλλας Χασκήλ (της Θεσσαλονικιάς, Εβραίας στο θρήσκευμα), στο τέλος αυτής της ανάρτησης, ήταν ...σημαδιακή. Ο χάρτης του Λεβιάθαν, που συνορεύει με την Αφροδίτη, ήταν από εδώ.

Εγώ, καλοί μου άνθρωποι, δεν ήμουν ποτέ ...αντι-Εβραίος.  Όσους από εσάς σάς έπιασε όψιμο αντι-ισραηλινό ή αντι-εβραϊκό μένος, κάντε μου, σάς παρακαλώ, την χάρη και μην γίνεστε παπαγαλάκια των Τούρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: