Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η Ευρώπη επιστρέφει στο κάρβουνο (και, προσωπικά, δεν με ενοχλεί)


http://www.realclearenergy.org/charticles/2013/10/11/europe_returning_to_coal_107285.html

http://blogs.wsj.com/emergingeurope/2013/09/13/support-for-eu-climate-policy-erodes-further-on-czech-vote/

"Όταν κλείνεις πυρηνικά, και δεν έχεις σχιστολιθικό αέριο, τι κάνεις;  Επιστρέφεις στο κάρβουνο. Με όλη την φλυαρία για το CO2 και το παγκόσμιο ...θερμοκήπιο, αυτό κάνει η "Ευρώπη". Η Γερμανία χτίζει ανθρακικές μονάδες όσο κλείνει πυρηνικά, και παριστάνει ότι στρέφεται σε αιολικά και φωτοβολταϊκά. Αυτές οι "Α"ΠΕ, απλούστατα δεν υπάρχουν όταν τις χρειάζεσαι. [...] Και αυξάνουν οι εισαγωγές κάρβουνου από τις ΗΠΑ. Καλό για τις ΗΠΑ, αλλά αρκετά με τα ιεροκηρύγματα για την κλιματική αλλαγή".

Εμένα δεν με χαλάει καθόλου, αφού η περί ης ο λόγος "Ευρώπη" είναι η Γερμανία. Η Γαλλία είναι πυρηνική μέχρι να παλιώσουν τα πυρηνικά της και να μην έχει μαζέψει λεφτά για καινούργια. Η Πολωνία και η Τσεχία έχουν ...γράψει την "Κλιματική Πολιτική" της "Ευρώπης" (και ίσως με την ευλογία της "Ευρώπης" αφού αν είχαν ΑΠΕ και αυτές θα αποτρέλαιναν τα μεταξύ τους δίκτυα, αφ' ενός, και αφ' ετέρου καλό είναι για την "Ευρώπη" να έχει γείτονες με ισχύ βάσης. Κουτσομπολίστικα να προσθέσω -- δεν αντέχω να μην το πω -- ότι η Τσέχικη "ΔΕΗ" είναι κρατική. Όχι, δεν είμαι κρατιστής, αλλά μια ΔΕΚΟ με σκοπό να ηλεκτροδοτεί μία σχετικά μικρή χώρα, σχεδόν αναγκαστικά πρέπει να είναι ενιαία (για να μπορεί να μαζεύει κεφάλαια) ασχέτως του σε ποιόν ανήκει... Και σε ιδιώτη, εάν υπάρχει πραγματική και τίμια ΡΑΕ.


Να σας θυμίσω ότι από τον Απρίλιο του 2011 σας λέω ότι οι "Ευρωπαίοι" είναι και ήταν υποκριτές όταν παριστάνουν ότι είναι κατά του κάρβουνου... Μάλλον το έλεγαν για να κάνουν ευτυχισμένη την Μπιρμπίλη και τους Πράσινους... Και δεν μάς λένε ότι οι ίδιοι λογίζουν και τα υδροηλεκτρικά σαν ΑΠΕ για να μην κάνουν χαλάστρα στον φον Σημίτη (που νομίζω αυτός σκαρφίστηκε να μην είναι... κι αν κάνω λάθος σε αυτό, συγγνώμη). Τα στοιχεία είναι λίγο παλιά. και από τότε, τρεις είναι οι βασικές αλλαγές: 1) η ύφεση, 2) η αύξηση του Ρωσικού αερίου, 3) το κλείσιμο μερικών παλιών πυρηνικών σε αντίδραση του τσουνάμι και της ζημιάς στην Φουκουσίμα, και, 4) όπως επίσης σας είπα σχεδόν αμέσως μετά αυτό το κλείσιμο, η αύξηση του κάρβουνου. Τα πυρηνικά δεν μπορούν να υποκατασταθούν παρά μόνο με κάρβουνο, και άντε λίγο αέριο, αν είναι προσιτό. Ποτέ με ό,τιδήποτε άλλο, κι ας παραμυθιάζονται οι ΑΠΕτζήδες ότι κάτι κάνουν επειδή κατάφεραν να ηλεκτροδοτήσουν κάποιο αυθαίρετο για 3 συνεχόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: