Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μᾶς θρέφουν και μᾶς παχαίνουν (και άλλες αρλούμπες)


http://www.energypress.gr/news/ELETAEN-gia-diakopsimothta:-H-biomhhania-na-meiwsei-monh-ths-to-energeiako-kostos

"...οι ΑΠΕ, μια και είναι οι μόνοι παραγωγοί που δεν έχουν δυνατότητα μετακύλισης του νέου πρόσθετου βάρους..."

Οι ΑΠΕ δεν είναι παραγωγοί (ρεύματος ή ενέργειας). Η τυχαία και μεταβλητή "έγχυση" ρεύματος,  δεν είναι "παραγωγή". Είναι βαριά επιδοτούμενη και μη ανταποδοτική παρασιτολογία.

"...Ο κλάδος των ΑΠΕ αποτελεί κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα σημαντικό αφού σε περίοδο κρίσης, την τριετία 2010-2012 επένδυσε 5,5 δισ. €..."

Οι επενδύσεις των ΑΠΕτζήδων, δεν είναι επενδύσεις. Είναι κάτι σαν σύγχρονο Κατοχικό Δάνειο. Είναι υποχρεωτικές, από κάποιους μανδαρίνους των Βρυξελλών που είναι υπάλληλοι του αιολικού λόμπυ, και είναι αποπληρωτέες από υποχρεωτικές και μη ανταποδοτικές αυξήσεις στο ρεύμα. Αναγκαστικό δάνειο, με αναγκαστικές αποπληρωμές.  Δεν προωθήθηκαν από κάποια Βέρμαχτ, αλλά από λαμόγια που μάς τάϊζαν παραμύθια πέρί σωτηρίας του Πλανήτη από κάποια ανθρωπογενή καταστροφική "Κλιματική Αλλαγή" και από "τσάμπα ρεύμα και πρίζες από τον ουρανό". Ακόμα κι αν υπάρχει ανθρωπογενές ο,τιδήποτε εξ αιτίας κάποιου CO2, τα αιολικά δεν κάνουν τίποτα για αυτό επειδή ούτε CO2 μειώνουν, ούτε καύσιμα εξοικονομούν. Ας μάς πει η ΡΑΕ ή η ΕΛΕΤΑΕΝ, πόσα κιλά λιγνίτη εξοικονομήσαμε από τα 1,7 αιολικά γιγαβάτ που αποπληρώνουμε στην ΕΛΕΤΑΕΝ. Απάτη. Κλοπή.

...[η] μόνη αγελάδα που έχει προοπτικές να γίνει μια μέρα παχιά και να θρέψει την πατρίδα...

Ρε Παπασταματίου, εάν εσύ γράφεις αυτές τις αρλούμπες, βάλε ένα ή όσα αιολικά στον κήπο σου να δούμε πώς θα παχύνεις. Θα παχαίνεις ΜΟΝΟ εάν πληρώνεσαι (από μένα) για τυχαία και ενοχλητική όχληση στην ηλεκτροπαραγωγή.  Και ούτε θέλω να σε πληρώνων για το τίποτα, και με ενοχλεί να βλέπω και να ακούω τις σαβούρες σου.  Να πας να παχύνεις στα γραφεία της Ένερκον, ή της Βέστας, ή σε όποια ξένη ENEL, Edison ή  EDF φιλοδοξείς εσύ και το συνάφι σου να πουλήσετε τις άδειές σας.

...να θυμηθούμε τη σάγκα του καλοκαιριού με τα μπλακ άουτ [στην Σαντορίνη]...

Όλο το Αιγαίο, και όλη η Μεσόγειος να είχαν αιολικά, δεν θα μπορούσαν να ηλεκτροδοτήσουν ούτε ένα ψιλικατζίδικο στην Σαντορίνη με το μπλακάουτ, όπως δεν έκαναν απολύτως τίποτα με τον πορτοκαλί συναγερμό της ΔΕΗ τον χειμώνα του '12. Τότε έκανε κρύο, και δεν έφτανε εδώ το αέριο. Πού ήταν τα 1,7 γιγαβάτ;  Άχρηστα, επιδοτούμενα και διακοσμητικά. Το ίδιο θα ήταν και στο μπλακάουτ της Σαντορίνης. Απλούστατα γιατί τα αιολικά δεν ηλεκτροδοτούν δίκτυα.  Πουθενά, οποτεδήποτε.  Εάν η Σαντορίνη ή όλες οι Κυκλάδες ήταν τίγκα στα αιολικά, η Σαντορίνη ή δεν θα είχε ρεύμα (δεν φυσάει πάντα στο Αιγαίο), ή θα έψηνε κάθε ηλεκτρική της συσκευή (όταν φυσούσε). Χωνέψτε αυτό παλικάρια μου... Τα αιολικά είναι μια χαρά για άντληση νερού, για άλεση σιτηρών, αλλά και το νερό και το αλεύρι αποθηκεύονται σχετικά εύκολα. Το ρεύμα δεν αποθηκεύεται ούτε εύκολα, ούτε σε ποσότητες για να ηλεκτροδοτήσεις ένα ...τελεφερίκ. Κι αν είχε αιολικά η Σαντορίνη, με το που θα χαλούσε η ντηζελογεννήτρια (που χάλασε) θα φαινόταν πόσο άχρηστα θα ήταν. Την διασύνδεση την θέλετε για να μην φαίνεται πόσο άχρηστα είναι τα αιολικά σας..

[ο κλάδος] των ΑΠΕ, ο οποίος έχει όλα τα εχέγγυα να προσφέρει απάντηση στα ενεργειακά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας

Οι ΑΠΕ δεν λύνουν κανένα ενεργειακό πρόβλημα (εκτός εάν η πρόσθετη επιδότηση των αεριάδων που είναι και ΑΠΕτζήδες είναι η λύση του ενεργειακού).  Στα οικονομικά τα αιολικά είναι κλοπή, και η Γερμανία έδειξε τον δρόμο με τις ΑΠΕ:  Το δεύτερο πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη λόγω ΑΠΕ, αλλά ευτυχώς εισάγουν κάρβουνο και έχουν ρεύμα.  Με πολλά αιολικά, απλά θα πληρώνουμε τους αιολικούς, πεταμένα λεφτά που δεν΄υπάρχουν. Περιβαλλοντικά... Περιβαλλοντικά;  Τι κάνουν τα αιολικά;  Μειώνουν CO2;  Σε ποιά χώρα;  Όχι στην Γερμανία. Εκεί αύξησαν το CO2. Πόσα κιλά λιγνίτη μετρήσαμε να έχουμε εξοικονομήσει από αιολικά;  Όχι από την ύφεση, ή το αέριο, από αιολικά. Ούτε ένα κιλό, αλλά εάν δω στοιχεία θα πεισθώ. Να απαιτήσει η ΕΛΕΤΑΕΝ στοιχεία για μετρημένη εξοικονόμηση λιγνίτη από αιολικά.  Τι άλλο "περιβαλλοντικό" κάνουν τα αιολικά;  Να τι κάνουν:
 
δίαιτα μπορούμε να κάνουμε;  δεν αντέχω άλλο τάϊσμα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: