Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ακριβαίνει το ρεύμα για να ξεχρεώσουν δάνεια τίποτα ΑΠΕτεώνες ΑΕΡΙΟτζήδες;


http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2013/09/blog-post_19.html?showComment=1379618392602#c7833921054198387377

Ο ΜΑΜΚ είναι ο Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους. Πολύπλοκος τρόπος για να πεις "επιδότηση μονάδων αερίου που χρησιμοποιούνται σαν εφεδρείες ΑΠΕ και δουλεύουν και αυτές μεταβλητά και τυχαία, επομένως ζημιογόνα, και για να μην έχουν ζημιές και στενοχωριούνται οι ιδιοκτήτες τους".  Αυτές επιδοτούνται με ΜΑΜΚ.  Οι αποδέκτες της επιδότησης ΜΑΜΚ είναι βασικά και αποδέκτες του ΕΤΜΕΑΡ αφού οι ίδιοι είναι και ΑΕΡΙΟτζήδες και ΑΠΕτζήδες. Τους μικρούς ΑΠΕτζήδες τους έχουν για μαϊντανούς, για να φωνάζουν. Πληρώνουμε ΜΑΜΚ επειδή πληρώνουμε και ΕΤΜΕΑΡ.  Επιδοτούμε, επειδή επιδοτούμε.

Και υπάρχει και άλλη επιδότηση, τα Α.Δ.Ι., Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος. Κλείνουμε την ηλεκτροπαραγωγή (έστω και παλιά) για να πληρώνουμε Α.Χ.Ρ.Ε.Ι.Ο.Υ.Σ. που παριστάνουν τους Νέους επιχειρηματίες και έχουν ΡΑΕ, ΥΠΕΚΑ και ΔΕΗ (και πολιτικούς) στο τσεπάκι τους.  Τους αναγνωρίζετε από την λίστα;  Ή να τους κατονομάσω;  Σε καιρό που η Πράσινη Απάτη είναι πλέον πρωτοσέλιδο, σαν απάτη, στον ξένο τύπο.  Τι δεν καταλαβαίνετε;

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Το εξόφθαλμο είναι ότι οι σταθμοί που εξαιρέθηκαν απ' τον ΑΔΙ (πλην των ΑΗΣ Λιπτόλ Ι & ΙΙ και ΑΗΣ Πτολεμαίδας ΙΙ που είναι λιγνιτικοί) είναι στην Αττική, ή πλησίον της, καίνε και αυτοί ΦΑ, (συνδυασμένος κύκλος) ανήκουν στην ΔΕΗ (όϊ δα!) και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των φορτίων της Αττικής σε κανονική λειτουργία του συστήματος.

Η πουστιά: Μονάδα συμπαραγωγής Αλουμινίου, κατά το τμήμα του συνόλου της ισχύος αυτών που δεν χαρακτηρίζεται ως ΣΗΘΥΑ, δηλαδή όλη η μονάδα. Και μετά κλαίγονται ο βιομήχανοι ότι το ρεύμα είναι ακριβό. Η ΔΕΗ δεν τους άρεσε με την κλιμάκωση της τιμολόγησης που είχε για τους ενεργοβόρους, τώρα εισάγουν τον όρο Διακοψιμότητα κάτι που ή ΔΕΗ το είχε σε όλα τα συμβόλαια καταναλωτών μέσης και υψηλής τάσης. Φάτε Μυτηληναίο και Λάτση τώρα!

Σιγά ρε "επιστήμονες" της ΡΑΕ, θα το κάψετε το τσιπάκι για να βγάλετε τη νέα φόρμουλα!

It's the economy, stupid!

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.