Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Κατάλαβε κανείς τι είπε ο κ. Σταϊκούρας;

Μού έγραψε ο Π-Π και αντιγράφω (λίγο στρογγυλεμένα):

Α.  Συγκεκριμένα, αυτή η φαινομενική αύξηση χρέους είναι προϊόν της υποχρέωσης απεικόνισης της εκταμίευσης των κεφαλαίων από το EFSF προς το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να επιτευχθεί η χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Β.  Ωστόσο, το χρέος που δημιουργείται από την εκταμίευση των κεφαλαίων αντικρίζεται από περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν πλέον ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, με προβλεπόμενη εκποίησή τους και με προσδιορισμένη αξία μεταπώλησης

1. Τι έγινε με τα 10δισ Ευρώ - τουλάχιστον- Μυστικά Μαύρα Ιπτάμενα Ευρώ. Πως χρεώθηκαν αυτά τα μετρητά στο Ελληνικό Ταμείο? Ποσά Ευρώ κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα?
 
2. Τα 11.3 δισ Ευρώ κόστος δάνειο επαναγοράς χρέους Δεκ 2012, πέρασε στο χρέος ναι ή όχι ? Εδώ δεν ήρθαν. Εμείς δεν πληρώσαμε αλλά ο EFSF in cash.

ΠΠ

Το Α και το Β το καταλαβαίνω. Τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών είναι ενυπόθηκα με Δημόσια (και οσονούπω ιδιωτική) περιουσία που λίγο πολύ είναι γνωστή και θα την πάρουν αυτοί που την θέλουν από το 1999, τουλάχιστον.
 
Ομολογώ ότι στο Money and Banking 101, το πρώτο και τελευταίο μάθημα που πήρα, και σε μετέπειτα εμπειρίες ποτέ μου δεν έμαθα αρκετά για να ξέρω τι κάνουν μετρητά ουρανοκατέβατα. Μάλλον παραβιάζουν τον κανόνα της διπλοεγγραφής (double entry accounting) ή είναι ένας τρόπος να στείλεις υποχρεώσεις στο φεγγάρι χωρίς να περάσουν από βιβλία, μόνο που όχι μόνο κάπου έχουν περάσει, αλλά ξέρουν αυτοί που τα έστειλαν και τι θα πάρουν σε αντάλλαγμα.
 
Το έλεγα και πριν τον Νοέμβριο του 2011. Το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η μόνη τίμια λύση είναι η μερική διαγραφή του (ζημιά στις Γαλλογερμανικές τράπεζες και εταιρίες που πουλούσαν βερεσέ κατόπιν λαδώματος και εκβιασμών).  Φυσικά με θυσίες από εδώ αλλά με μόνα εμπλεκόμενα πάγια αυτά που μάς πούλησαν. Να βάλουν το Αεροδρόμιο, την Γέφυρα, και τα αιολικά στον πισινό τους! Όχι να δώσω γη και ύδωρ για μαλακίες και σαβούρες...
 
Μετά τον Νοέμβριο του 2011, τα κιτάπια μου είναι σιωπηλά. Το μόνο που ξέρω και δεν αλλάζει με καμία μαϊμουδιά είναι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο που να χτυπιούνται, και εάν δεν βγούμε από το ευρώ, ή με κάποιο ισοδύναμο μηχανισμό δεν επανέλθουμε σε status quo ante, με πρωτογενή παραγωγή, και κατάργηση του εισαγόμενου ...τυριού, είμαστε καταδικασμένοι να κάνουμε πίπες στην αλλοδαπή (ή πιο προνομιούχοι μπορεί να έχουν και καμία δουλίτσα). Χωρίς πρωτογενή παραγωγή, και ελληνοελεγχόμενο κεφάλαιο (αχ αυτό το κακό κεφάλαιο, σοσιαλιστές που δουλεύετε για τον Αλαμανό, χωρίς να το ξέρετε, δεν υπάρχουμε σαν χώρα. Εκτός εάν είστε τόσο ηλίθιοι που να πιστεύετε ότι οι άλλοι πιστεύουν στην "Ευρώπη". Τι διεύθυνση και τηλέφωνο έχει η "Ευρώπη", να τους στείλω λουλούδια;... 
 
Και χ__τε με με την κλάψα για ξένους που δεν ξέρετε... Τα χάλια μας να κοιτάμε... Από το 2001 ή 2002 αναρωτιέμαι ποιάς Χώρας Κυβέρνηση είναι οι Κυβερνώντες... Η Ευρώπη δεν είναι Χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: