Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Δεκτή από το Δικαστήριο της ΕΕ προσφυγή κατά των αιολικών. Η Κομισιόν δεν έκανε ανεξάρτητες μελέτες για τα κόστη και τα ωφέλη των αιολικών, και περιορίστηκε στο να παπαγαλίζει τους ισχυρισμούς του αιολικού λόμπυ.


http://www.epaw.org/media.php?lang=en&article=pr45

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε δεκτή προσφυγή της EPAW, (της οργάνωσης κατά των αιολικών),  κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θέσπισε αιολικά σαν "ενεργειακή πολιτική".

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έκανε τεχνικές μελέτες που να δείχνουν πόσα πραγματικά καύσιμα εξοικονομούνται από τις χιλιάδες αιολικά που έχουν επιβληθεί σε κατοίκους αγροτικών περιοχών. Διάφοροι ανεξάρτητοι μηχανολόγοι εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καμία πραγματική εξοικονόμηση καυσίμων από αιολικά.

Η Συνθήκη του Aarhus απαιτεί ότι θέματα που επηρεάζουν το περιβάλλον πρέπει να αποφασίζονται με διαφάνεια και με συμμετοχή του κοινού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έκανε ανεξάρτητες μελέτες για τα κόστη και τα οφέλη των αιολικών, και περιορίστηκε στο να παπαγαλίζει τους ισχυρισμούς του αιολικού λόμπυ.

Η Ελληνική Βουλή, οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, η ΡΑΕ, και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν υποπέσει σε αντίστοιχα παραπτώματα. Δέχτηκαν και δέχονται σαν "αλήθεια" μία οικονομική, ενεργειακή, και περιβαλλοντική απάτη, μόνο και μόνο επειδή την θέλουν 4-5 ντόπιοι "επιχειρηματίες", αποδεδειγμένα κρατικοδίαιτοι και παρασιτικοί, την προωθούν αγορασμένες και καθοδηγούμενες ψευτοοικολογικές οργανώσεις και την στηρίζει η πιο φαιδρή διοίκηση που έχει δει η ΔΕΗ από την ίδρυσή της (ο κ. Ζερβός έχει διατελέσει Πρόεδρος της EWEA, δηλαδή της Ευρωπαϊκής ΕΛΕΤΑΕΝ, του αιολικού λόμπυ).

Ενεργειακή απάτηΌπου μετρήθηκαν, τα αιολικά ή δεν εξοικονομούν συμβατικά καύσιμα, ή εξοικονομούν πολύ λιγότερα από αυτά που αντιστοιχούν στην "έγχυση" για την οποία πληρώνονται με αυξημένη, επιδοτούμενη τιμή. Αυτό ήταν και είναι προφανές σε όποιον έχει στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτροπαραγωγής και δικτύων. Το αιολικό ρεύμα είναι μεταβλητό, και τυχαίο. Δεν μπορεί να υπάρξει εάν δεν υπάρχουν θερμές εφεδρείες σε λειτουργία, και οι εφεδρείες είναι αυτές που πραγματικά ηλεκτροδοτούν, αλλά λόγω μεταβλητότητας, το κάνουν με μειωμένη αποδοτικότητα και επομένως αυξημένη κατανάλωση.  Το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα δεν αποθηκεύεται, πρακτικά ή οικονομικά, και όσο περισσότερα αιολικά μπαίνουν, τόσο αποσταθεροποιούν τα δίκτυα .

Οικονομική απάτη: 'Οπου τοποθετήθηκαν, τα αιολικά ακρίβυναν το κόστος του ρεύματος και μείωσαν αξίες γης, χωρίς κάποιο όφελος (άλλο από αυτό των κερδών σε αυτούς που τα βάζουν). Δημιουργούν πληθωρισμό, προβλήματα στην πραγματική βιομηχανία, ζημιά στον τουρισμό.

Περιβαλλοντική απάτη: Μετά τόσα χρόνια αιολικών δεν έχει προκύψει καμία μείωση ρύπων, και στην Γερμανία, η μείωση ρύπων από την έμφαση σε σύγχρονες, αποτελεσματικές, μονάδες, και μονάδες αερίου, αντεστράφη από την χρήση ΑΠΕ και την επιβολή μη αποδοτικής λειτουργίας στις συμβατικές μονάδες. Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχουν εγκριθεί από την ΡΑΕ΄, ή όποιον τις εγκρίνει, είναι όλες απατηλές. Βασίζονται σε καμπύλες ισχύος που (α) δεν υφίστανται σε πραγματική λειτουργία, και (β) αγνοούν προκλητικά τις συνέπειες στο υπόλοιπο σύστημα της μεταβλητότητας του αέρα.

Οι ισχυρισμοί των κατά τόπους ΕΛΕΤΑΕΝ περί δήθεν ηλεκτροδότησης χιλιάδων σπιτιών από αιολικά είναι ψευδείς και παραπλανητικοί:   Όλα τα 1.700 αιολικά μεγαβάτα που έχουμε εγκαταστήσει, και πληρώνουμε αδρά, δεν ηλεκτροδοτούν τίποτα όταν δεν φυσάει, και, όταν φυσάει, δημιουργούν τεχνικά, οικονομικά, και περιβαλλοντικά προβλήματα στις συμβατικές μονάδες που πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν ούτως ή άλλως., και που αυτές μάς ηλεκτροδοτούν.

Ενώ τις άμεσες ευθύνες για αποδοχή της απάτης τις έχει η ΡΑΕ (αυτοί έχουν, υποτίθεται, τις τεχνικές γνώσεις), οι πολιτικοί μας δεν είναι αμέτοχοι, και το ΣτΕ κακώς κρύβεται πίσω από νομικίστικα. Η ουσία είναι ενεργειακή, οικονομική, και περιβαλλοντική, και είναι ξεκάθαρη:  Απάτη.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και λοιπόν;;;
Το να αλλάξει σήμερα ενεργειακή πολιτική η Κομισιόν δε μου λέει τίποτα.
Με τα σιδερένια τερατα και τους πυλώνες που βλέπω απέναντί μου και τα πληρώνω σαν κορόιδο στους λογαριασμους ΔΕΗ τι θα γίνει;;

nikos είπε...

Παραίτηση Φωτόπουλου Από Την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

.....Σε δήλωσή του τέλος αναφορικά με την αύξηση του τέλους υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ο κ. Φωτόπουλος επισημαίνει ότι « Η αύξηση αυτή είναι ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες των εκατομμυρίων φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας που σκοπό και στόχο έχει να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που δημιουργήθηκαν στο ΛΑΓΗΕ από την εφαρμογή των απαράδεκτων αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 13 ετών στον τομέα της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας».

nikos είπε...

Αθήνα 11/07/2013

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ



Σχετικά με την νέα αύξηση του τέλους των ΑΠΕ (δηλαδή του ΕΤΜΕΑΡ, αθροιστικά κατά 6.933 % μέσα σε 3 χρόνια από 0,30 σε 20,8 ευρω) για τους οικιακούς καταναλωτές που αποφάσισε η ΡΑΕ από 1/7/2013 πρέπει να τονιστεί ότι :



Η αύξηση αυτή είναι ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες των εκατομμυρίων φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας που σκοπό και στόχο έχει να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που δημιουργήθηκαν στο ΛΑΓΗΕ από την εφαρμογή των απαράδεκτων αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 13 ετών στον τομέα της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Αποφάσεις που βασίστηκαν στο δόγμα «ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ» και για να ακριβολογούμε αποφάσεις που βασίστηκαν στην λογική του «πως σε βάρος του Δημοσίου θα κερδίζουν οι φίλοι και οι κολλητοί μας».

Όσο για την ΔΕΗ και το Δημόσιο συμφέρον ούτε λόγος να γίνεται ….



Και για όσους νομίζουν ότι υπερβάλλουμε, μιας και η αύξηση γίνεται για να καλυφθεί το τεράστιο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ προς τους παραγωγούς ΑΠΕ, θέλουμε να τους ρωτήσουμε: η ΔΕΗ τι συμμετοχή έχει στην «πίτα» αυτή ;

Από την αύξηση αυτή που μπαίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στην συνείδηση του κόσμου τη χρεώνεται η ΔΕΗ, τι κέρδος θα έχει η Επιχείρηση ;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ !



Κανένα, γιατί οι κύριοι που κυβερνούν τον τόπο και υποτίθεται κόπτονται για το Δημόσιο συμφέρον, με τις αποφάσεις τους συνειδητά επέτρεψαν τη λεηλασία της ΔΕΗ.



ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Ενώ η ΔΕΗ είναι η πρώτη εταιρεία σε όλη την Ευρώπη που από το 1982 εγκατέστησε αιολικό πάρκο σήμερα από τα 1600 εγκατεστημένα MW δεν έχει ούτε 80 !!! Είναι η δεν είναι λεηλασία της ΔΕΗ αυτό ;
Ενώ η ΔΕΗ ήταν από τις πρώτες εταιρείες σε όλη την Ευρώπη που εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σταθμό το 1983, η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι σήμερα από τα σχεδόν 2.200 MW που έχουν εγκατασταθεί στην χώρα μας δεν έχει ούτε ένα !!! Είναι η δεν είναι λεηλασία της ΔΕΗ και αυτό;
Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο επί χρόνια ολόκληρα να επιδοτούνται οι ιδιώτες και όχι η ΔΕΗ ;

Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο κάποιοι να έχουν εγγυημένες τιμές σε βάρος των εκατομμυρίων καταναλωτών;



Αν για όλα αυτά δεν ευθύνονται αυτοί που κυβερνούσαν τον τόπο τότε ποιοι ευθύνονται ;

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που χρόνια ολόκληρα διαμαρτύρεται για αυτές τις απαράδεκτες και χαριστικές πολιτικές υπέρ των ιδιωτών ;

Αντκαν είπε...

Προσοχή ! Παραδεκτή (αρμοδιότητα εξέτασης)
Δηλαδή θα συζητηθεί.

Αντκαν είπε...

Προσοχή ! Παραδεκτή (αρμοδιότητα εξέτασης)
Δηλαδή θα συζητηθεί.

Αντκαν είπε...

Και ως προς τα δικά μας..

Μοναδική ευκαιρία ο υπερδιαπλασιασμός
του τέλους άνθρακα (τέλος ΑΠΕ) για προσφυγή στο ΣτΕ (πλούσιο το οπλοστάσιο μας)

spiral architect είπε...

Σήμερα οι Όμιλοι Φεδάκη και Ρέστη μέσω της R.F. ENERGY A.E., ενισχύουν σημαντικά τη θέση τους στον ενεργειακό χάρτη της χώρας.

archaeopteryx είπε...

Προφανώς, "χαχαάχαχα", αλλά γιατί μου έχει μπει η ιδέα ότι ο Ρέστης όπως και ο Λαυρεντιάδης έγιναν κακά παιδιά γιατί είναι σε άλλο, μη Γερμανικό, μήκος κύματος?