Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

IPCC, Greenpeace, UNEP και στο βάθος ...κήπος


Πριν 2-3 χρόνια, κάτι τέτοια τα έγραφα "με κάθε επιφύλαξη" γιατί αν μου έλεγε κάποιος ότι υπάρχει σχέση μεταξύ "οικολόγων", ΟΗΕ, "Νέας Τάξης" και άλλων πιο σκοτεινών δυνάμεων θα έλεγα "άντε πάλι...  συνωμοσιολογίες". Κι όμως... Πίσω από τις λέξεις, και τα παιχνίδια με τις λέξεις... Κατ' αρχάς όλοι περίπου έχουμε ακούσει για τον "ΟΗΕ".  Δίπλα, παράπλευρα από τον ΟΗΕ υπάρχει κάτι που λέγεται UNEP. "Πρόγραμμα Περιβάλλοντος Ηνωμένων Εθνών". Κατά την Wikipedia, ασχολούνται με την "ατμόσφαιρα, τα οικοσυστήματα, περιβαλλοντική επιστήμη, και τις ...ΜΚΟ"! Και με την διασυνοριακή ρύπανση. Το UNEP ίδρυσε το IPCC το 1988. Έναν χρόνο αφού ο Bert Bolin σκαρφίστηκε το ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου. Όταν έγινε και πολιτική της τότε Δυτικής Γερμανίας, με επικεφαλής τέως αξιωματούχο των Γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Θα μου πείτε "συμπτώσεις"... Αυτά δεν τα κατέβασα από το κεφάλι μου, και τα έχω ξαναγράψει, με αναφορά στις πηγές, εδώ, και δεν πρέπει να είναι και ιδιαίτερα "μυστικές" θεωρίες... Ούτε είναι μυστικό ότι η μετέπειτα χρηματοδότηση όλων αυτών των οικοδραστηριοτήτων ήταν από διάφορες DGXI, DGXII, FP5, FP6, FP7, LIFE ENRICH κλπ. Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν οι Δημοκρατικοί παπαγάλοι υπήρξαν συνεταίροι, εμπνευστές, ή απλοί υπάλληλοι.

http://www.thegwpf.org/greenpeace-unep-cozy-bedcovers/

Το τελευταίο έντυπο του UNEP είναι η συνήθης φιλολογία. Αλλά οι σελίδες 16-17 έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι γραμμένες από την Greenpeace. Διαβάστε το κειμενάκι... Θέλει περισσότερες αρμοδιότητες για ...παγκόσμια διακυβέρνηση. Και ο τύπος που το γράφει δηλώνει ...πολιτικός διευθυντής της Greenpeace. Δείτε και το βιογραφικό του παρακαλώ (ή εδώ).  Από την Ανατολική Γερμανία στους Friends of the Earth και την Greenpeace. Λατρεύει τις πόλεις αλλά με δέντρα... Τώρα, ξέρω ότι μερικοί από εσάς ξέρετε, ή, ενίοτε, συμπαθείτε την Greenpeace. Ξέρατε ότι έχει κάποιον Ανατολικογερμανό που είναι "πολιτικός διευθυντής"; Έχετε εκλέξει ποτέ κανέναν στην Greenpeace; Στο UNEP; Στον ΟΗΕ;

Και να θυμίσω λιγάκι ποιος, κατά Markham, ελέγχει τις οικολογικές οργανώσεις σαν την Greenpeace;  "Για τον καθηγ. Markham ήταν έκπληξη ότι κάτω από την επιφάνεια 9.000 οικολογικών οργανώσεων είναι βασικά το Νεοναζιστικό κίνημα, που κατά τον Markham είναι σε θέση να ελέγξει όλο το οικολογικό κίνημα" (από εδώ).  Εγώ, δεν ξέρω εάν είναι το νεοναζιστικό κίνημα. Ή εάν είναι το νεοαριστερό κίνημα. Μην ξεχνάμε ότι πολλά από αυτά τα οικολογικά ξεκίνησαν και από κινήματα κατά των πυρηνικών είτε στον Καναδά, είτε στην Ευρώπη. Και κατά των ΗΠΑ. Αλλά και με αντικομμουνιστικό μανδύα.  Ποιός είναι και κατά των ΗΠΑ και κατά των κομμουνιστών;  Και σίγουρα κρύβουν επιχειρηματικά συμφέροντα που ταυτίζονται ίσως, ή βολεύουν εθνικά συμφέροντα.

Θα πείτε "προκαταλήψεις", "συνωμοσίες"... Μπορεί, αλλά... Πότε φτιάχτηκε το UNEP; http://ecofascism.com/article18.html.  Σε αυτό το άρθρο, αναφέρεται ο ΟΗΕ πριν τον Βαλντχάϊμ, η περίοδος 1972-1981, η Ευρωκεντρικότητα του ΟΗΕ επί Βαλντχάϊμ, το UNEP, και το συμπέρασμα ότι πίσω από τους οικολόγους έχουμε μάλλον υπολείμματα και μετεξελίξεις του 1935-1945.

Το πως μετεξελίχθηκαν οι Ναζί και οι περίεργοι της Ευρώπης του 1930-40, είναι σαφές: Είναι ανάμεσά μας. Κατ' αρχάς ήταν πολλοί. Κατά δεύτερον κρίθηκαν αναγκαίοι από τόσο την Δύση (ΗΠΑ, Αγγλία) εναντίον των "Κομμουνιστών". Οι Γάλλοι ήταν ούτως ή άλλως "μπερδεμένοι" από την εμπειρία του Β' ΠΠ.  Προσωπικά εκτιμώ ότι οι "Ευρωπαίοι" αυτοί που δεν χώνευαν ούτε τις ΗΠΑ, ούτε την ΕΣΣΔ, σκαρφίστηκαν την πολιτικοποίηση της Οικολογίας. Η πολιτικοποίηση της Οικολογίας βόλευε και συνέφερε πολλούς και ετερόκλητους, και πάντα την "Ευρώπη" που δεν είναι άλλη από την Γερμανία που ήταν διασπασμένη μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Με την πτώση της ΕΣΣΔ και την μερική υποχώρηση των ΗΠΑ, η Οικολογία έγινε ο ιδεολογικός μανδύας της νεο-αυτοκρατορικής (αλλά οικολογικής) "Ευρώπης".


Ο ΟΗΕ φτιάχτηκε το 1942 εναντίον του "φασισμού" (δηλαδή του Άξονα).  Μετά τον πόλεμο προσπάθησε να συμβάλει στην αναδιοργάνωση και η χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων προσέκρουσε σε αντιρρήσεις της ΕΣΣΔ. Φτιάχτηκαν διάφορα agencies, με λιγότερη ή περισσότερη αυτονομία,  όπως πχ η UNICEF και το UNDP. Η πρώτη οικολογική οργάνωση ήταν το Trust Fund for Population Activities του 1965, με Μαλθουσιανές ιδέες και προστασία των ακτών, του αέρα, του νερού κλπ.

Ο βίος και πολιτεία του Oberleutnant που έγινε Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, δεν αφορά εδώ. Αλλά φαίνεται ότι εξυπηρέτησε και Δυτικούς και Σοβιετικούς όσο ήταν στο διπλωματικό σώμα της Αυστρίας. Στον ΟΗΕ προέκυψε σαν επιλογή της "Ευρώπης" όταν οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι έβαλαν βέτο ο ένας στον υποψήφιο του άλλου. Στον ΟΗΕ έδειξε και αντιπολωνικές τάσεις και αργότερα αντι-"Δυτικές", και με τα επεισόδια στο Έντεμπε αντι-Ισραηλινές. Επί θητείας του έγιναν δεκτά σαν μέλη πολλές μικρές χώρες (το κίνημα των Αδεσμεύτων), και η Γερμανία το 1973. Οι Αδέσμευτοι ήταν βασικά αντι-ΗΠΑ και αντι-ΕΣΣΔ και έτσι μάλλον ξεκίνησε και η "Ευρωπαϊκή" επικράτηση (και χρηματοδότηση) στον ΟΗΕ.

Ο Βαλντχάϊμ ήταν Πρόεδρος το 1972 στην Διάσκεψη της Στοκχόλμης (που μποϋκοτάρισαν οι περί την ΕΣΣΔ). Τότε εμφανίστηκε το Only One Earth και το "προσφιλές" μου Limits to Growth "funded by the Volkswagen Foundation and commissioned by the Club of Rome". Λέω "προσφιλές" γιατί ήταν η πρώτη καταστροφολογία με προσομοιώσεις σε Η/Υ (μόλις είχαν γίνει προσιτοί στο ευρύ κοινό οι Η/Υ).  Από την Διάσκεψη της Στοκχόλμης βγήκαν μαργαριτάρια όπως "Nations may exploit their natural resources as they wish yet not in a manner that pollutes the environment or diminishes reserves". Το συγκεκριμένο, το βιώνει η ΔΕΗ αυτές τις μέρες, 41 χρόνια αργότερα... Τα περί peak oil ξεκίνησαν τότε (αλλά είχαμε και 1-2 εμπάργκο...). Τότε, 1971-72, φτιάχτηκε το UNEP (για το οποίο ο Πολιτικός Διευθυντής της Greenpeace ζητάει διευρυμένες αρμοδιότητες). Τότε φτιάχτηκε η Greenpeace.  Τότε επίσης ανακαλύφθηκε και η τρύπα του όζοντος από την οποία οι χημικές βιομηχανίες έβγαλαν πολλά λεφτά με την υποκατάσταση των CFC με άλλα ακριβότερα ψυκτικά υγρά, και σε αυτό βοήθησε ο Βαλντχάϊμ του ΟΗΕ. Από την επιτυχία με την τρύπα του όζοντος πήραν θάρρος και για την Κλιματική Αλλαγή. Από το 1987, μετά τον Βαλντχάϊμ, είχε γίνει σουξέ στην Γερμανία, και μεταξύ 1987 και 1988 έγινε και στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Το IPCC φτιάχτηκε από το UNEP το 1988, με πρώτο Πρόεδρο τον Σουηδό που είχε εφεύρει το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου το 1987.  Το 1992 έγινε η διάσκεψη του Ρίο, και το 1997 το πρωτόκολλο του Κυότο που στοχοποιούσε σαφώς τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Σίγουρα δεν είμαι πολιτικά ορθός, αλλά το ΑΦΘ μάλλον δεν υφίσταται, και εάν υπάρχει σαν μηχανισμός σίγουρα δεν είναι τόσο σημαντικός στις αλλαγές του κλίματος. Αλλά μετά 20 χρόνια προπαγάνδας... Όσοι είναι κάτω των 30 ετών, μόνο αυτό ξέρουν...

Όταν τέλειωσε η οικολογικότατη θητεία του Βαλντχάϊμ στον ΟΗΕ το 1981, κατάφερε και έγινε Πρόεδρος της Αυστρίας το 1986. Ένα χρόνο πριν είχαν αρχίσει να βγαίνουν στην φόρα τα Ναζιστικά του. Όπως λέει και η Wikipedia, "declassified CIA documents show that the CIA had been aware of his wartime past since 1945", και προφανώς το ήξεραν οι πάντες.. Παραείναι πρόσφατα τα γεγονότα για αντικειμενικότητα στα γεωπολιτικά. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επί θητείας του προέκυψαν το "Ευρωπαϊκό" και το Πράσινο λόμπυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: