Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ολομέτωπη επίθεση του Βρετανικού Τύπου κατά της Αιολικής Απάτης


http://www.thecourier.co.uk/news/scotland/warning-bills-could-hit-3-500-a-year-because-of-windfarm-costs-1.70427  Σε όποια χώρα μπήκαν αιολικά:  Δεν ήταν βιώσιμα. Δεν μείωσαν σημαντικές ποσότητες CO2 (δηλαδή δεν εξοικονόμησαν καύσιμα). Δεν συνέβαλαν σε ηλεκτροπαραγωγή. Δεν προστάτευσαν κανένα περιβάλλον.

 
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2283558/How-MPs-pay-subsidised-eco-firms-set-insane-new-carbon-targets-send-heating-bills-sky-rocketing.html Πληρώνονται (Λαδώνονται;) οι πολιτικοί από "Οικο"-εταιρίες για να επιβάλλουν  παλαβούς κανόνες εκπομπών, που θα εκτινάξουν τις τιμές του ρεύματος και θα μας στείλουν πίσω στον Μεσαίωνα. (Ή τους τάζουν θέσεις στον ΟΟΣΑ και απυρόβλητο;)



http://www.express.co.uk/news/uk/379845/Blackout-Britain-EU-environmental-directive-puts-millions-at-risk-of-power-cuts  Ο κρύος καιρός παρ' ολίγο να οδηγήσει σε μπλακάουτ. Απεφεύχθη από μονάδες αερίου που είναι να κλείσουν του χρόνου. Μονάδες κάρβουνου αναγκάζονται να κλείσουν από "περιβαλλοντικούς στόχους" της ΕΕ. Ήδη άνθρωποι και δίκτυο είναι σε όρια αντοχής.


http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/scotland/9887574/Landowners-1-billion-wind-farm-boom.html. Γιατί γεμίζουν την Σκωτία αιολικά;  Επειδή οι γαιοκτήμονες εισπράττουν £1 δις από Ιμπερντρόλες και EDFς. Που το πληρώνουν οι καταναλωτές σε φουσκωμένους λογαριασμούς. Και φυσικά διώχνουν τον τουρισμό.


http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/windpower/9889882/Wind-farms-will-create-more-carbon-dioxide-say-scientists.html  Τα peat bogs (εκτάσεις με τύρφη) όπου μπαίνουν τα περισσότερα αιολικά θεωρούνται τα ευρωπαϊκά αντίστοιχα των τροπικών δασών σε απορρόφηση ατμοσφαιρικού CO2.  "...Writing in the scientific journal Nature, the scientists, Dr Jo Smith, Dr Dali Nayak and Prof Pete Smith, of Aberdeen University, say: “We contend that wind farms on peatlands will probably not reduce emissions …we suggest that the construction of wind farms on non-degraded peats should always be avoided.”..."


http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/9889184/One-day-turning-off-the-lights-wont-be-up-to-you.html Ο Booker γράφει από καιρό αυτό που ανακάλυψε η Γερμανία το 2011 και 2012. Το κλείσιμο συμβατικών μονάδων βάσης και η προσπάθεια υποκατάστασής του από αιολικά συνεπάγεται ανεπάρκεια ρεύματος. Η Γερμανία έκοψε πυρηνικά το 2011, και αύξησε την κατανάλωση λιγνίτη και κάρβουνου για να αποφύγει μπλακάουτς. Αλλά οι Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες παραμένουν. ΟΙ ΑΠΕ δεν υποκαθιστούν και είναι ακατάλληλα για συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. Τα περιβόητα "έξυπνα δίκτυα" είναι newspeak: Θα σας κόβουν το ρεύμα όποτε δεν τους βγαίνει.


http://www.express.co.uk/comment/columnists/neil-hamilton/379844/Cameron-s-idiocy-will-put-you-in-dark-cold-poverty. Το κλείσιμο μονάδων με κριτήρια εκπομπών θα οδηγήσει σε έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας.  Η εξάρτηση από Ρωσικό αέριο είναι επικίνδυνη, όπως ανακάλυψαν οι γείτονες της Ρωσίας. Οι "πράσινοι" φόροι δυσχεραίνουν τους οικονομικά ανίσχυρους. Και αυτά για να αποφευχθεί η "υπερθέρμανση" που όμως, όπως παραδέχθηκε το Met Office (η ΕΜΥ της Αγγλίας) δεν υφίσταται εδώ και 17 χρόνια. "The Conservatives, Liberal Democrats and Labour are all climate change fanatics and only Ukip dares to break the cosy consensus". Κάτι μου θυμίζει...

Από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: