Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η αγορά δικαιωμάτων CO2 δεν είναι "αγόρά". Είναι κάτι μεταξύ απάτης και φόρου. Και έχει καταρρεύσει από το 2009. Κόψτε τις επιδοτήσεις των ΑΠΕτζήδων και καλύψτε την ζημιά σας


http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=112982650. Εγώ δεν έχω καμία ανησυχία. Οι απάτες δεν "καταρρέουν", οι απάτες "αποκαλύπτονται".  Τα δικαιώματα CO2 είναι στην ουσία φόρος. Την στιγμή που καταψηφίστηκε το cap and trade, έπαψαν να υπάρχουν στις ΗΠΑ. Στην "Ευρώπη" είναι "ό,τι πει η Μέρκελ", καλά να είναι η γυναίκα, αλλά δεν είναι αγορά. Στην Κίνα είναι όσο πουν οι Κινέζοι για να πουλάνε σε καλή τιμή. Τα 300 εκατομ. που θέλει το Δημόσιο, να τα κόψει από τους ΑΠΕτζήδες που πληρώνονται κερατιάτικα για να ΜΗΝ εξοικονομούν, κάτι που έχει καταρρεύσει εδώ και 3 χρόνια.  Και αν τους κόψει εντελώς, θα γλυτώσει ένα σκασμό λεφτά. Και εγώ από τους ΑΠΕτζήδες. Όσο για την αξία των δικαιωμάτων, στα 25 ήταν πριν την Κοπεγχάγη, το 2009. Είχαν ήδη σκάσει όταν πέρασε ο Νομός Μπιρμπίλη στα μέσα του 2010... Όπως λένε "Δεν ήξεραν.... Δεν ρώταγαν;"


http://www.bloomberg.com/news/2013-01-18/eu-carbon-plunges-after-german-sale-canceled-on-low-bid-prices.html. Δυστυχώς και το Bloomberg, παρά το όνομα παριστάνει ότι δεν ξέρει από αγορές. Δεν υπάρχει αγορά  CO2. Μαϊμού ήταν από την αρχή. Με το που καταψηφίστηκε το cap and trade στις ΗΠΑ κατέρρευσε το CCX στο Σικάγο. Φόρος είναι τα δικαιώματα άνθρακα. Δεν είναι αγορά. Διοικητικά επιβεβλημένος φόρος, με ένα και μόνο ένα στόχο. Τις εξαγωγές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Γερμανίας. Η Shell μπορεί να σκούζει, και η BNP, αλλά δεν είναι "δικοί μας".  Δεν είναι αγορά γιατί δώσανε δώρα να γλυκάνουν τους ηλίθιους, δεν τους βγήκε και τώρα απειλούν να τα πάρουν πίσω να φουσκώσουν την τιμή. Αν τα δικαιώματα άνθρακα ήταν στο NYSE οι "παράγοντες" και η Επίτροπος Hedegaard θα πήγαιναν μέσα για παραπλάνηση, χειραγώγηση, insider trading και δεν ξέρω τι άλλο.

Ημερησία 4/1/13 3,4 δισ. ευρώ θα κοστίσει στους Ελληνες η απόσυρση (bacloading) δικαιωμάτων ρύπων (της κυρίας Hedergaard) "Ορισμένοι αναλυτές χαρακτήρισαν τη στάση του Βερολίνου, που άλλοτε πρωτοστατούσε σε τέτοιου τύπου αποφάσεις, ως το μεγαλύτερο πολιτικό ρίσκο, ικανό να απειλήσει την πρόταση της Κομισιόν. Κάποιοι μάλιστα το συνέδεσαν με την αύξηση της χρήσης λιθάνθρακα για ηλεκτροπαραγωγή στη Γερμανία"

Ημερησία 24/11/12 Ο πόλεμος των λόμπι για τα δικαιώματα ρύπων ... Πλέον, οι τιμές έχουν πέσει στα 6,60 ευρώ... Την πτώση «είδαν» με ανακούφιση πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής, όπως π.χ. η ΔΕΗ ...Οι οικολόγοι και τα λόμπυ της πράσινης ενέργειας, τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες που εμπορεύονται τα δικαιώματα ρύπων, ακόμα και ενεργειακές εταιρείες με πολλές μονάδες φυσικού αερίου...πιέζουν την Κομισιόν για δυναμικά μέτρα που θα αναθερμάνουν το εμπόριο των δικαιωμάτων ρύπων


Και δείτε το λόμπυ του αερίου, τραπεζών και πυρηνικών που παριστάνει ότι νοιάζεται για το ...Κλίμα. Παπαγάλοι... Απατεώνες... Η Paribas νοιάζεται για το κλίμα. Και οι αεριάδες.

Και, για να μην ξεχνιόμαστε σας το είπα λίγους μήνες αφού άρχισα να γράφω, με το που το πήρα χαμπάρι. I told you so. Και I told you so, ότι θα σας λέω I told you so. Ο βήχας, η ιπποδύναμη και η αλήθεια δεν κρύβονται.


1/7/2010 Ο «φόρος ζωής», και οι σοσιαλιστές
10/11/10  CCX, και δικαιώματα κάρβουνου, γιοκ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.efsyn.gr/?p=16618