Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Πράσινη Ενέργεια και Οργανωμένο Έγκλημα. Ζευγάρι


http://www.thegwpf.org/green-energy-organised-crime-match-heaven/

Όταν ένας κλάδος επιδοτείται αδρά, και επί σειρά ετών αυτό δημιουργεί φούσκες. Όταν το προϊόν του κλάδου είναι και λίγο μαϊμού και χαίρει και υπεράνω του Νόμου (όπως τον ξέραμε μέχρι πρότινος), αυτό προσελκύει απατεώνες (ή απετεώνες όπως τους λέω εγώ).

Η Μαφία στα Ιταλικά αιολικά είναι γνωστή εδώ και καιρό. Μια Ιταλική θυγατρική Κινέζικης εταιρίας φωτοβολταϊκών αναθεώρησε τα βιβλία της δύο ετών επειδή πλαστό, ανύπαρκτο κεφάλαιο ήταν στα αρχικά ίδια κεφάλαια. Υπάρχει οικο-διαφθορά και στην Ισπανία.

Από το 2009 έχουν δημοσιοποιηθεί απάτες με τα δικαιώματα CO2, με ανάμειξη οργανωμένου εγκλήματος. Το τελευταίο 12μηνο δύο φορές έγινε τσακωτή η Deutshe Bank (μέγας υποστηρικτής του εγχειρήματος, όπως και η Enron) μία σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα, και την άλλη σε χειραγώγηση αγοράς.

Έχει γραφτεί ότι τα δικαιώματα CO2 είναι κράχτης για απατεώνες. Τα δικαιώματα CO2 είναι το μόνο διαπραγματεύσιμο "αγαθό" που ούτε υπάρχει σε καμία αποθήκη, ούτε φαίνεται, ούτε μετριέται, ούτε έχει ρίσκο να βρεθείς πραγματικά long ή short. Προσφέρονται για εικονικές συναλλαγές και επομένως ξέπλυμα (όπως τα παγάκια σε αυτόματους πωλητές -- αυτά τουλάχιστον έχουν κάποια χρήση και δειγματοληπτικά μπορούν να μετρηθούν).

Όταν οι ΑΠΕτζήδες ισχυρίζονται ότι εξοικονομούν τόσες χιλιάδες τόνους CO2, λένε παραμύθια. Δεν έχουν ιδέα, ούτε έχουν τρόπο να τους μετρήσουν.  Λογιστικές εγγραφές.  Λένε "τόσες μεγαβατώρες ενέχυσα, αντιστοιχεί σε τόσο κάρβουνο επομένως τόσοι τόνοι CO2:" Αυτό βέβαια είναι πολλαπλό ψέμα:  1) Ειδικά κάρβουνο, δεν υποκαθιστούν ούτε ένα γραμμάριο. Απεναντίας, εάν πάει μία ανθρακική μονάδα να κάνει load following ή να λειτουργήσει σαν εφεδρεία, αυξάνει τις εκπομπές της.  2) Ούτε υποκαθιστούν το αέριο που αντιστοιχεί στο ρεύμα που εγχέουν. Μετρημένο. Από μηδέν έως το μισό. 3) Φυσικά πληρώνονται για τις ονομαστικές μεγαβατώρες σε τιμή πολλή μεγαλύτερη από οποιαδήποτε ιστορική τιμή δικαιωμάτων άνθρακα, ακόμα και στα πρό 2009 επίπεδα.  4) Προϋποθέτουν ύπαρξη αερίου και υδροηλεκτρικών για να ηλεκτροδοτήσουν, μόνο που είναι πολύ φτηνότερο, εάν υπάρχει αέριο και υδροηλεκτρικά, να ηλεκτροδοτούν αυτά, χωρίς τα αιολικά.  Και τσιμουδιά για το πόσο καύσιμο οποτεδήποτε, οπουδήποτε υποκατέστησαν.  Μόνο εικονικές ηλεκτροδοτήσεις θεωρητικών σπιτιών.


Για το πώς νομίζω ότι τα αιολικά ξεπλένουν, έχω γράψει παλαιότερα (και η εικόνα είναι η περίληψη)

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Και γω που νόμιζα ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχει διαφθορά.
Μου χάλασες το ευρωπαϊκό μου όνειρο.

archaeopteryx είπε...

Στα αιολικά? Μα μοιράζει κάποιος σε Τοπική Αυτοδιοίκηση λεφτά, χωρίς ρίσκο, τσάμπα λεφτά, στο απυρόβλητο και να μην έχει Μαφία? Στα καζίνο πρέπει να σφουγκαρίζεις να έχεις υπαλλήλοι κλπ. Στα σκουπίδια να μαζεύεις σκουπίδια... Με τα αιολικά κάαααθεσαι