Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

до свидания Киото (αντίο Κυότο, στα Ρώσικα)


http://english.ruvr.ru/2012_12_31/Russia-wont-renew-Kyoto-Protocol/
http://www.thegwpf.org/russia-renew-kyoto-protocol/

Και πιθανώς και η Λευκορωσία και η Ουκρανία.  Και βεβαίως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, ο Καναδάς, και η Ιαπωνία, αν δεν κάνω λάθος.

Κάθε ένας με τους δικούς του λόγους, πραγματικούς, ή εκπεφρασμένους. Η Ρωσία π.χ. είπε "επειδή οι άλλοι δεν έχουν μπει, και για αυτό δεν έχει ...φτιάξει το Κλίμα". Θα ξερνούσα με το Κλίμα, αλλά η επίκλησή του έχει γίνει σχεδόν χαριτωμένη.  Μα θα ψάξω να βρώ δήλωση του Πούτιν που χλευάζει την ιδέα της Ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής...

Και, για να μην ξεχνιόμαστε:


Και, περαιτέρω, για να μην ξεχνιόμαστε, η ExxonMobil (και όχι μόνο) προβλέπει αύξηση και ζήτησης συνολικής ενέργειας, και του κάρβουνου για ηλεκτροδότηση, σε χώρες εκτός ΟΟΣΑ (και φυσικά σε Κίνα/Ινδία) Σιγά μην βάλουν πρόστιμο η Κίνα και Ινδία στον εαυτό τους. Η Γερμανία είναι αλλιώς. Όταν την συμφέρει είναι Γερμανία, όταν δεν την συμφέρει είναι ...Ευρώπη. Εμείς είμαστε για μουαγιέν.

ΠΟΙΟΣ από τον παραπάνω πίνακα βολεύεται να καταστέλλουμε ΕΜΕΙΣ τον λιγνίτη;  Αυτός που ωφελείται από το μουαγιέν. Να το πάρει το ποτάμι;  Η σημαία του έχει μαύροι, κόκκινο και κίτρινο και δεν είναι το Βέλγιο.  Και ποιός από εσάς φαντάζεται ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με το ...Κλίμα;.

Δεν υπάρχουν σχόλια: